Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 PC за CS
Автор: Nikolai   
Дата:   05-09-08 09:21

Споделете какви качества трябва да има един съвременен компютър за бърза обработка на големи файлове с ФШ ? Колко харда, кое къде да стои ... , добри процесори цена - качество и т.н. ? Кое е най-важното, както се казва в рекламата [smile]

ТХ

Отговори на това съобщение
 Re: PC за CS
Автор: arnaudov   
Дата:   05-09-08 09:30

"Колкото повече, толкова повече"

Темата предразполага към много спам и глупости, все пак е петък....

Автор: matani   
Дата:   05-09-08 09:36

Не предразполага .. направо си пищи https://photo-forum.net/joro/emoticons/fam06.gif

Автор: wfw   
Дата:   05-09-08 09:46

Важното е да имаш МНОГО РАМ и поне 2 ядра, сата2 диск, това е добра отправна точка.

Автор: irusev   
Дата:   05-09-08 10:35

2/4 ядра, 2/4 ГБ рам разположени на 2 канала, 2 харда на мирър раид, графична карта с ддр3/4 и с по-бърз графичен процесор + съответния захр. блок, фотошоп и мерак[smilie5] На мен ми звучи като рецепта за кекс.[smilie5]

Автор: ALBIREO   
Дата:   05-09-08 10:50

Нека видим какъв ще е новият ЦС и тогава ще коментираме кое ПЦ ще му ходи или тича [smilie5] [shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   05-09-08 12:07

Добър монитор, марково захранване, Кор 2 Дуо процесор, 2ГБ РАМ минимално, по-нататък фантазирай сам.

Автор: ivodam   
Дата:   05-09-08 12:23

Аз съм с двуядрен Интел процесор, не му помня точното име и номер, ако това може да те ориентира, цената му преди около година беше 700 долара; с 2 ГБ РАМ нещата са съвсем прилични и приемливи като скорост.

Автор: navy   
Дата:   05-09-08 12:48

CS (Counter Strike) [smilie10]

Re:
Автор: borisyankov   
Дата:   05-09-08 14:27

Минимум 4GB РАМ. На тази цена в момента, е абсурд по-малко.

Няма нужда от РАЙД. По-скоро от един Раптор. Ама излиза и по-скъпо.

Автор: exile   
Дата:   05-09-08 14:41

баси, квой я прайте тая рам, на виста работа, едновременно съм отворил илюстрейтър с прилично големи фалове, файърфокс с 30-на таба, виста, скайп, уйнамп, фотошоп с 5-6 отворени псд-та пак прилично големи и повече от гигабайт и 300-400 не ми заема.
Аз ли бъркам, кво ли...
И тва на лаптопа си бачка перфектно.
На един диск 5400 оборота.
Виж, за монитор си струва да се оръсиш колкото можеш и отгоре.

Публикацията е редактирана (05-09-08 14:42)

Автор: ALBIREO   
Дата:   05-09-08 14:43

Бе и аз така, ама около 2Г са ми запълнени редовно.

Автор: danbi   
Дата:   05-09-08 14:49

Ако можеш да си го позволиш, RAID контролера може да ти предложи чудеса откъм производителност. Ключовата думичка тук е "контролер", не си говорим за RAID функционалност на "вградения" SATA чип. И колкото повече дискове, толкова по-добре.

Най-добре да се консултираш с не-самоук компютърен специалист за конфигурацията, защото от всичко най-важното е компонентите да са съгласувани.

Във всички случаи, повече RAM и нова версия на Photoshop дето да я адресира ще помогнат.

Автор: sirkhann   
Дата:   07-09-08 12:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: danbi   
Дата:   07-09-08 13:10

sirkhann, истинският RAID контролер има собствен процесор, собствени (отделни) шини към дисковете и разбира се собствена буферна памет. Само така може да се осигури това, което хората наричат "производителност". Всичката обработка по дисковете, изчисляване на parity, контрол на лоши сектори, пренареждане на заявките по дисковете и т.н. се върши от контролера. Процесора на компютъра е свободен да се занимава с приложенията.

Intel Matrix RAID е едно недоразумение, което няма нищо общо с RAID контролерите. Вярно е, има си собствен BIOS, който може да се ползва за настройка на масива, но по същество процесора на компютъра и софтуера на операционната система вършат работата! В повечето операционни системи има софтуер със същата функционалност като въпросния BIOS. В най-добрия случай, в тия "контролери" има копроцесор за изчисляване на parity.

За паметта бих казал, че всяка дънна платка е оптимизирана за работа с определени тип памет. В този смисъл, общи препоръки не могат да се дадат.

Автор: Canon   
Дата:   07-09-08 14:10

Абе то нещата с ФШ са по сложни. Много си зависи какъв тип обработки се правят, някои са изчислителни (товари се процесора, примерно от някои филтри), други са адресирани до видеообработката, информацията се разпределя между твърдия диск (темповия файл) и кешираната в РАМа.

Разгледай разултатите на тази страница
http://retouchartists.com/pages/speedtest.html
,
там се вижда че безмисленото претоварване с рам >2-3 ГБ практически не помага и прочие закономерности. Като цяло според мен основно е процесора с 50-70%, ХДД 15-20%, Рам (>2ГБ) 10-15%.

Дата:   07-09-08 17:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   07-09-08 23:07

Автор: bobihot   
Дата:   08-09-08 14:06

Добре де- я кажете нещо поносимо цена хардуерен раид САТА контролер дали има за до около 300лв? и кой модел си заслужава ?

Дата:   08-09-08 21:44

Автор: asahi   
Дата:   08-09-08 22:19

Следват мнения: Аз съм с АБЦД дъно, ЯВЕР процесор, 999 диск и 321 РАМ и нямам никакви проблеми. ЦС4 хвърка.

Дата:   09-09-08 00:08

Автор: bobihot   
Дата:   09-09-08 01:03

А 10к western kak са с надежността?

74GB WD, SATA2, Raptor 10000rpm, 16MB
150GB WD, SATA2, VelociRaptor 10000rpm, 16MB

Автор: breach   
Дата:   09-09-08 01:29

Ами... по принцип надежността на твърдите дискове се измерва в т.н. MTBF (средно време между грешките). Съвременните САТА/ИДЕ дискове са доколкото си спомням 100,000 часа. Рапторът е ... 1.4 милиона :-) Разбира се, това е статистическо измерване на производителя и има и други показатели, да речем най-ясният е
нивото на RMA (повредени бройки върнати на производителя), но този показател трудно можеш да го знаеш :-) Аз съм със стария Раптор -- САТА2 150ГБ и лично съм много доволен, нито грее толкова нито шуми прекалено, просто си работи ;-)

Публикацията е редактирана (09-09-08 01:31)

Дата:   09-09-08 09:11

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »