Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 СНПМ(CISS) за Епсън R1800 въпрос...?
Автор: rlk   
Дата:   10-09-08 01:00

Имам следното питане към тези от вас, които са запознати и ползват такива системи. Да започна с проблема: като попечата малко принтера и започва да се губи мастилото от някои дюзи. Мога и да не го забележа понеже печатам отделни бройки и по малко. Обаче ако се наложи почистване на дюзите и имам чувството, че просто мастилото в касетките свършва. Направи ми впечатление на други два принтера които съм имал (пак Епсън но с по 4-ри мастилници), такова нещо не се случва. Започнах да се съмнявам в правилната инсталацияна СНПМ след като случайно изгледах до края един клип по Youtube за такава система (беше за друг принтер, но принципа е еднакъв) и в последния момент инсталатора подложи под резервоарите подложка 3-4 пръста висока. Мисълта ми е, че на малките ми принтери печ.глави са на по два пръста от повърхността, а на R1800 е почти 9 см (малко повече от 4-ри пръста)над нея и не се получава стичане на мастило към касетките (а дори в обратна посока обратно в резервоарите). До сега информацията ми беше, че резервоарите трябва да са на повирхността на която е принтера, а дали е така правилното!? И изобщо как е наистина правилната позиция и какво правите вие с настройките на резервоарите и има ли и други специфични неща, които на пръв поглед са прости , но всъщност много важни за правилната и безпроблемна работа на принтера!?

Отговори на това съобщение
 Re: СНПМ(CISS) за Епсън R1800 въпрос...?
Автор: GenaDP   
Дата:   10-09-08 01:22

А що не питаш там, откъдето си взел системата?

Дата:   10-09-08 01:40

"Не питай старило, питай патило!" Не ми трябва мнение и инфо от продавач. Затова питам тук хората които имат опит (не ви ли е омръзнало да слушате глупостите на продавачите в 90% от случаите).

Дата:   10-09-08 02:05

На мен са ми омръзнали идиотиите на купувачите. За скачени съдове не си ли чувал? Провери си нивата на мастилата в донорите, и прецени дали трябва да ги повдигнеш.

Дата:   10-09-08 02:21

Как да предцена? Нали и аз за това питам. Как е правилно да се поставят? Ако ги повдигна дали няма да протекат в един момент!? Ако се повдигат, то колко да е това (на колко висока подложка). И без това съм омазан до ушите, че ми се бяха откачили маркучлетата за обратното мастило от другата системка (по необясними за мен причини). Отивам да му купя едно пластмасово корито за всичките галимации да стоят в него, че другия път като рукне кой знае какво ще стане. Кажете как вие сте си решили проблема при вашите принтери, как стоят нещата като цяло?

Дата:   10-09-08 02:24

Като цяло нещата стоят на масата. Другото съм го написал по-горе.

Автор: 3df   
Дата:   10-09-08 06:21

Решението на проблема - връщането на мастилото в тубичките се решава с повдигане на тубичките на доста високо. Например опитно съм го вдигал и на височина около 50 см над принтера. Тогава започва стичане на мастило по маркучите.

Като пропише мастилницата може мастиларта да се свалят на долу но принципно трябва да са малко над принтера . Поне при мен така се оказа. Същото важи и за маркучите отиващи до патроните. Както се каза това са скачени съдове. Принципно И маркучите и тубичките трябва да са малко над принтера - патроните.
Може да се получи изтичане на мастило, ако са по високо отколкото е необходимо. Но това е само при печат. Когато принтера не работи няма д аизтече мастилото.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »