Автор: rlk
Дата: 10-09-08 01:00
Имам следното питане към тези от вас, които са запознати и ползват такива системи. Да започна с проблема: като попечата малко принтера и започва да се губи мастилото от някои дюзи. Мога и да не го забележа понеже печатам отделни бройки и по малко. Обаче ако се наложи почистване на дюзите и имам чувството, че просто мастилото в касетките свършва. Направи ми впечатление на други два принтера които съм имал (пак Епсън но с по 4-ри мастилници), такова нещо не се случва. Започнах да се съмнявам в правилната инсталацияна СНПМ след като случайно изгледах до края един клип по Youtube за такава система (беше за друг принтер, но принципа е еднакъв) и в последния момент инсталатора подложи под резервоарите подложка 3-4 пръста висока. Мисълта ми е, че на малките ми принтери печ.глави са на по два пръста от повърхността, а на R1800 е почти 9 см (малко повече от 4-ри пръста)над нея и не се получава стичане на мастило към касетките (а дори в обратна посока обратно в резервоарите). До сега информацията ми беше, че резервоарите трябва да са на повирхността на която е принтера, а дали е така правилното!? И изобщо как е наистина правилната позиция и какво правите вие с настройките на резервоарите и има ли и други специфични неща, които на пръв поглед са прости , но всъщност много важни за правилната и безпроблемна работа на принтера!?
|
|