Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Що за приумица?
Автор: bonboni   
Дата:   13-03-08 15:03

Ми гледам си тук едни снимки и едно нещо ми се набива на очи - винаги нещо не е на фокус. Примерно снимат някава стая и в тази стая има стол, половината е на фокус, другата половина извън и ми стана чудно, що за приумица е това? В смисъл какво се цели с това? Аз лично си мисля, че повечето от снимките биха изглеждали по - добре ако всичко си им беше на фокус.
За да онагледя ето ви една снимка на Марк Такър:
http://www.marktucker.com/07ecuador/index.html

9-тата снимка от линка :)
Чакам с интерес коментарите ви, с елементи на разсъждения ;)

Отговори на това съобщение
 Re: Що за приумица?
Автор: мара   
Дата:   13-03-08 15:09

па то цела тема сума си време се търкаля [smilie5] я виж , потърси в архива, май беше на треснатия...

Автор: джъмбо   
Дата:   13-03-08 15:12

ей са ше влязат мазачите и ще те разгембят [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Георги   
Дата:   13-03-08 15:14

добри фотографи като тъкър успяват да акцентират по-добре по този начин на иначе съвсем двумерни снимки :)

и аз се опитвам (от него се запалих), но за сега не особено успешно. а всъщност за никъде не бързам :)

не бих дал мои примери в тема за марк тъкър [smilie24] [smilie24]

Автор: tofo   
Дата:   13-03-08 15:15

Няма пари за светкавица и е принуден да отваря яко блендата. Предполагам...[smilie2]

ама в момента има вече една кашалотска тема[smilie5]

Публикацията е редактирана (13-03-08 15:18)

Дата:   13-03-08 15:17

Който и да е "треснатия", каквото и да го е "треснало" ще се погледна, какво е писал.[cool]
.. каквото и да значат "разгембят", тяхно право е да се пробват :)

Автор: pstoev   
Дата:   13-03-08 15:19

разбира се е че може всичко да на фокус..но нали затова се опитваме да бъдем творци.да представим това което всички виждат с очите си по един и същ начин,различно!!!тук опира и проблема до личното манипулиране на коппзицията ,да решиш кое ти е идеята и да насочиш зрителя към нея.иначе остава проста снимка..а трябва да е фотография!!!!следващите коментари по темата ти очаквай да са много ироночни и присмехулни...

Автор: navy   
Дата:   13-03-08 15:20

то дефокус ор но дефокус - дат ис дъ куесчън [smilie7]

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   13-03-08 15:20

bonboni , нужно е само да кажеш, че Nikon не струват. Ама от сърце. Тогава ще видиш какво означава 'разгембят'. :Р

Дата:   13-03-08 15:23

[smilie5]

Автор: stoyan_5   
Дата:   13-03-08 15:24

Бонбони,
Най-добронамерено искам да споделя, че това са снимки за истински "ценители".
[beer]

Автор: djogata   
Дата:   13-03-08 15:27

Ей, тоя Марк Тъкър много хубави снимки прави, сигур снима с Панасоник [smilie21] [smilie21]

[smilie18] [smilie18] [beer] [beer] [beer]

Автор: bordon   
Дата:   13-03-08 15:30

Според мен са се получили доста интересни ефекти[smilie24]

Дата:   13-03-08 15:31

До голяма степен съм съгласна с теб, но в случая каква идея може да има в облегалката на един стол? При това възможно най - простия? На моменти ми се струва, че някой хора мажат, само за да направят, нещо различно, без да има идея. Не обичам когато погледна една снимка да я виждам все едно имам -5 диоптера и съм забравила да си сложа лещите.
Да се маже, чрез дефокус, за да се обърне акцент, съм съгласна, но в случая с тоя стол, найстина се зачудих къде е идеята. Аз вярно, че съм само един любител, но все си мисля, че имам право да се опитвам да разбера "мислите" на професионалистите.
Само не ме разбирайте погрешно - аз найстина мисля, че Марк Такър е много добър фотограф.
А за никона - е не мога да кажа такова нещо, съжалявам ...

Автор: tofo   
Дата:   13-03-08 15:32

Гъбарка се някой, но все пак за линка-10х [smilie24]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   13-03-08 15:33

Публично декларирам, че въпросният ник bonboni не съм аз [smilie7]

Автор: ivanov_id   
Дата:   13-03-08 15:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: bordon   
Дата:   13-03-08 15:38

bonboni
Споделям мнението ти че понякога се започва нещо без конкретна идея, с надежда да се получи оригинален и нестандартен краен резултат.[smile]

Автор: volokin   
Дата:   13-03-08 15:38

Сanon даже си кръстиха камерките на него [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

МАрк Тъкър 3 [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   13-03-08 15:42

ivanov_id точно тоя обектив е с друга идея създаден, макар да ползвам моя предимно за въпросното мазане

и въпрос към теб с повишена трудност - една от най-добрите фирми за фотографска техника колко години по-късно вади този обектив, от канонския 24 TS-E?

(засичам време) [smilie21]

Автор: avela   
Дата:   13-03-08 15:44

според мен в този тип фотография се таи копнежа на хората да виждат света през 7 двойни водки.
и понеже не всеки е в състояние, физически, да го практикува ежедневно, за да заситят този си неистов копнеж, ценителите се отдават на съзерцание или на лов на подобни кадри...

Публикацията е редактирана (13-03-08 15:45)

Автор: ivanov_id   

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

ivanov_id ,
Само не се пробвай да ми мериш IQ-то, защото сам ще се пратиш, под моето ниво (сиреч, ще изпростееш безкрайно). Не знаех, че във форумите има "етикет на писане", все си мислех, че са място за свободно изразяване. И ако ми е кеф да кажа, на някой, че е "гъз", аз мога да го кажа и ще го направя при необходимост.
Иначе, благодаря за линковете, ще ги разгледам.
Съжалявам, че наруших душевния ти мир с темата си ... ох, ама разбира се как е възможно да има такива идиоти, които да не знаят, че имало специални обективи за мазане. За твое голямо съжаление - никой не се е родил научен, ако на теб ти говорят звездите, на мен не ми говорят :)

Дата:   13-03-08 15:45

и линка за принципите на едно от изразните средства е супер смешни фотошоп манипулации [smilie23]

Автор: tantris   
Дата:   13-03-08 15:46

Ако знаеха за какво ще го ползват фотографите Т/Ш-та, инженерите никога нямаше да го създадат.[smilie23]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »