Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 D80 и SDHC карти?
Автор: serjy   
Дата:   29-02-08 18:33

Стават някакви странности с 4Гб карта на А-Дата. Как ли не я форматирах, след като я напълня повече и я пъхна в кардриидера ми казва, че кактата не е форматирана. От фотоапарата с усб кабел снимките се четат без проблем. Странна работа [smilie11]
Някои да е имал подобни проблеми?

Отговори на това съобщение
 Re: D80 и SDHC карти?
Автор: Ronson   
Дата:   29-02-08 19:05

С друг четец пробва ли?

Дата:   29-02-08 19:10

Да, единия е вградения на лаптопа ми, тошиба А200, другия е хама картриидър включвал съм го и на ошибата и на стационарния комп. Не вярвам да е от тях, по-скоро се чудя дали има значение големината на клъстера при формата?

Автор: doca   
Дата:   29-02-08 19:24

Аз също имам SD 2 GB A-data но ги чета със същия рийдър без проблеми, може би за SDHC се изисква друг модел рийдър.[smilie11]
Какъв е апарата?

Дата:   29-02-08 19:31

Никон Д80. Имам още една А-Дата 2Гб вече година я ползвам и нямам проблеми с четворката обаче не е така.

Автор: doca   
Дата:   29-02-08 20:08

Ако искаш пробвай картата под DOS- емулация /ако си с операционна система MS XP/ и я форматирай със следния синтаксис:

format x: /FS:16

където x: e името на картрийдъра

Примерно:

format i: /FS:16
при мен card reader e i:

Даже направих и проба и всичко се чете.

Автор: asahi   
Дата:   29-02-08 20:58

Като форматираш от фотоапарата пак ли проблем?

Дата:   29-02-08 21:09

Това формат за фат16 ли е, че и това пробвах но от виндовс и все тая. И от фотоапарата я форматирах и от виндовс с фотоапарат като риидр я форматирах, ни стаа. Картата ще де е дефекционна.

Автор: Ronson   
Дата:   29-02-08 21:11

Проблема с четенето най-вероятно е свързан с четците, а именно че не поддържат SDHC карти.

Публикацията е редактирана (29-02-08 21:12)

Дата:   29-02-08 21:46

Ми поне на лаптопа пише, че поддържа. За другия риидър не знам, но е все тая [smilie11]

Автор: hooliganmartin   
Дата:   29-02-08 22:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: nilak_bg   
Дата:   02-03-08 21:21

Имал съм подобни проблеми с карта SD-4GB PQI x150. Доколкото успях да докажа с проби проблемът е само в четците. Явно има някаква промяна в протокола за работа с SD карти от определен момент натам. Имам card-reader който изрично пише, че е "SDHC". Само на него мога да запиша до последния байт SD-4GB и SD-8GB SDHC. На всякакви други, било то и вградени в лаптоп-а ми при запис се получава нещо което или по време на записа или после при четене ако е запълнена картата над даден обем - дава грешка при четене. Нещо като BAD SECTOR ако беше дискета. Същите карти записани със SDHC card-reader-a или през PALM-top-a ми или през апарата - няма проблем. Че и после се четат на същите reader-i които създават проблем при записа. Та затова предполгам, че по време на запис има някаква промяна в протокола и ако записващото у-во не е в час - записа в/у картата се прецаква и после при всякакво четене дава грешка. За съжаление прекалено малко кард-рийдъри са сертифицирани като SDHC. На болшинството просто се премълчава и явно имат описания проблем.
Казаното от мен е резултат само от проби и не е прочетено никъде като теория.

Автор: rumenn   
Дата:   02-03-08 21:26

ами апарата без проблеми работи (Д80) с такива карти.. кард реадара ми обаче не..и просто не го ползвам.. [smilie18] [beer] [shtrak]
..не виждам никакъв проблем в случая [smilie5]

Публикацията е редактирана (02-03-08 21:27)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »