Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Прекрасен месечен рейтинг Б за категория диви животни
Автор: chukov   
Дата:   23-02-08 22:05

Този месец, рейтинг Б за категорията "диви животни" е прекрасен

Мисля, че всеки сайт за фотография би завидял на кадрите

Поздравявам всички, които са се посветили на този тип фотография за търпението, авантюризма и професионализма

Евала!

Отговори на това съобщение
 Re: Прекрасен месечен рейтинг Б за категория диви животни
Автор: DeyanStefanov   
Дата:   23-02-08 22:29

така си е. [smilie24]

Автор: IvcheTo   
Дата:   23-02-08 22:34

мдаааааа[smile]

Автор: Стоев   
Дата:   24-02-08 00:39

[smilie5]

Автор: stoychev   
Дата:   24-02-08 01:07

Наистина! [smilie24]

Автор: ivodam   
Дата:   24-02-08 11:46

Ами, дано така да бъде и занапред, и все пак, струва ми се, че е редно да се отбележи като цяло все още неправилното разбиране и съответно несправедливо гласуване в повечето случаи. Имам чувството, че продължават да се неглижират при оценката и гласуването такива неща, като степен на трудност при заснемането, степен на трудност на намиране на конкретния вид изобщо (редкост), добър фокус, добра острота, добро цялостно представяне на заснетия вид (от главата до ноктите на краката), изразителност на окото и т.н. Със сигурност не се отчита, че една снимка може да е на пръв поглед атрактивна цветово или ситуационно, без това да е било съпроводено с особени трудности при заснемането. Това стана причина някои изтъкнати автори, които са много по-напред от нас с материала, на практика да спрат да публикуват снимки, което е много жалко, разбира се...

Автор: navy   
Дата:   24-02-08 11:50

Хората не са критици, Иво, и не са вещи в тайната магия на дебненето от храстите.
За тях има две истини - харесва ми и не ми харесва [smilie7]

Автор: magnifico   
Дата:   24-02-08 11:50

Че защо трудността при заснемане на един кадър да е критерий за неговото качество като цяло ?!?!
ПС: Сега погледнах класацията рейтинг Б за "Диви животни"...ми единствения хубав кадър е на Луиджи. На другите доста им куца картината, колкото и трудно да е било заснемането им...това що се отнася до 3дневния рейтинг.
В 30 дневен...ми то само mnawrocki и Luigi [smilie5] И тук таме някой нашенец...

Публикацията е редактирана (24-02-08 12:00)

Автор: ivodam   
Дата:   24-02-08 11:54

navy: Е да, наякои им харесва Азиз и изобщо чалгичка, на други, слава Богу, не....

Дата:   24-02-08 11:56

АКО от два кадъра, в които на първия е заснето рядко животно в много рядка поза и при изключително редки условия, но кадъра е зле композиран и липсва добра идея... то друг кадър, на най обикновенна домашна котка-клише или нещо често срещано диво, но добре заснето, разположено по правилата, с въздействащи елементи и идея - ще се хареса на много повече хора и то има защо [smilie7]

Дата:   24-02-08 11:57

Какво общо има Ази и чалгата с идея и художественост [smilie10]

Автор: falcon   
Дата:   24-02-08 11:59

Брех мама му пак ли почнахте...Ивооооооо ходи снимай,стига ги бистри тези неща...аз те разбирам ама за другите има само вариант харесва или не..айде със здраве[beer] [beer]

Дата:   24-02-08 12:02

Още малко и ще се съберете групичката 'диваци' и ще ни кажете, че нищо не разбираме и т.н. и т.н.

НЕЗАВИСИМО колко трудно сте уловили един момент, то за да стане от Вашата снимка(регистрация) - ФОТОГРАФИЯ, то са необходими някои и други неща от лазене на 4 крака и издебване на момента [smilie7]

Необходимо е и трето око [shtrak]

Автор: falcon   
Дата:   24-02-08 12:07

Ми нали това говоря бре,ама другия аспект си е за уважение само между нас[smilie6]

Дата:   24-02-08 12:09

Така е, много си прав, защото много хора НЯМА да го разберат това... Вашето.
Аз съм лазил по гори и полянки и знам на каква цена се постигат нещата, но 90% от зрителите и идея си нямат.
И не можем да ги виним за това...

Автор: Matheya   
Дата:   24-02-08 12:13

мдааа...сега Нейви ще обясни с менторския тон как се снимат диви животни- записвайте...[smilie8]

Автор: PuertoVaras   
Дата:   24-02-08 16:08

navy каза:
"Хората не са критици, Иво, и не са вещи в тайната магия на дебненето от храстите.
За тях има две истини - харесва ми и не ми харесва"

Гледай navy сега:

- Харесва ли ти комшийката?
- Харесва ми.
- А харесва ли ти комшийката да ти е жена?
- Не ми харесва.
- А харесва ли ти комшийката да ти е жена за половин час, докато твоята я няма?
- Харесва ми.
- А харесва ли ти комшийката да ти е жена за половин час, докато твоята я няма и мъжът и да научи.
- Не ми харесва.
- А харесва ли ти комшийката да ти е жена за половин час, докато твоята я няма и мъжът и да научи, че е била на фризьор?
- Харесва ми.
- А харесва ли ти комшийката да ти е жена за половин час, докато твоята я няма и мъжът и да научи, че е била на фризьор, ама фризьора си ти?
- Не ми харесва.

Та да ти кажа по тоз повод - не вади нещата от контекста.

- Харесва ли ми добре композирана снимка на домашна котка?
- Харесва ми.
- Харесва ли ми добре композирана снимка на домашна котка, да ми я показват вместо диво животно?
- Не ми харесва.

Дата:   24-02-08 19:27

Ти сега отговор на литературен въпрос ли ще правиш или просто защитаваш уайлд фотографите. Споко, и аз снимам диво [smilie24]

За някои неща просто не е необходимо обяснение защо е така или иначе. То просто е такова [smilie7]
Изкуството НЕ се оценява количествено... въпреки, че много хора от това правят пари. Дори в този форум се дават количествени оценки...

Автор: Henaro   
Дата:   24-02-08 20:25

Преди Иво да бъде охулен отново искам само да кажа ,че за истинските познавачи на дивата природа наистина много по-ценно е дивото попадение.Този форум обаче не е специализиран.Четейки коментарите под кадъра с вълците ти става ясно ,че всъщност много малко хора осъзнават при какви условия е сниман.Въпреки ,че не е истински див кадъра е отличен и показва много добре ежедневното подсказване на йерархията за някои членове на вълчия клан - чисто злато.Тъжното е ,че всъщност се пренебрегват кадри ,които са продукт на уникална случайност - като този с видрата на морския бряг.Тези кадри ме карат благородно да завиждам.Мисля че трябва да се спре с тези полемики в състезателен стил и всички да се отдадем на повече снимане - ако имаме възможност разбира се.Лично аз искрено се радвам на всяко добро попадение в този и в други форуми - то може да бъде само стимулация за мен.Леле какъв епос се получи.

Дата:   24-02-08 20:32

Е то така е с всяка сфера, мой [beer]
Но трябва ли да сме специалисти орнитолози, специалисти астрономи, специалисти хирурзи, специалисти сноубордисти и т.н. за да можем да оценяваме кадъра по неговата уникалност?

Иначе аз не спирам да снимам [shtrak]

Автор: chukov   
Дата:   24-02-08 21:33

Ей фенове обърнахте ми темата наопъки
успокойте топката

много от кадрите с животните имат в пъти повче достойнства като композиция, качество и момент от 60% от рейтингуваните неща тук

Като се има предвид, че по-голяма част от психариите и чернобялото (в настоящия форум) рядко са чиста фотография
Повечето е мазане безкрай

Естествено, че всички сме против снимките на домашни любимци да попадат в категориите диви животни

Не е лошо (Обръщам се към нашите птичари) под снимките да обясните колко рядко срещани са някои видове и колко трудно е да бъдат заснети

За пример ще кажа, че до колкото знам в цялата дряновска околия (при наличието на безброй скали и баири) има само 2 двойки скални орли и е могат изключително рядко да бъдат видяни.

Дата:   24-02-08 21:59

navy написа:
...Споко, и аз снимам диво [smilie24]....
Покажи де[smilie7]

Дата:   24-02-08 22:04

Имам рядък вид заснет, както и грабливи птици [smilie7]
Защо да показвам, не ми ли вярваш?

Дата:   24-02-08 22:10

Вярвам ти, ама дзяпане прави кеф, не вярването[ezik] [ezik] [ezik] [smilie5] [beer]

Автор: ALBIREO   
Дата:   24-02-08 22:14

Страх го е да покаже снимка. Може да не я харесаме [smilie8]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »