Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Все пак... някой носил ли е статив в ръчния багаж
Автор: itilien   
Дата:   18-02-08 11:40

Чудя се дали да не пробвам да си пренеса статива в ръчния багаж. Някой дали има успешни опити в това начинание ? Другото което се чудя е, дали мога да прекарам рол филми по джобовете си, нали не би трябвало да задействат металните детектори. И третото което се чудя е, дали не е по-добре да си чекинвам нещата не до крайната точка, а до всяка междинна. Предния път стана добра тема, дайте да видим дали сега пак може така :)

Отговори на това съобщение
 Re: Все пак... някой носил ли е статив в ръчния багаж
Автор: caro-anton   
Дата:   18-02-08 11:50

аз статива винаги съм го транспортирал в ръчния багаж. и филми съм си слагал по джобовете. но винаги съм си чекирал нещата до крайната точка. не ми се занимава да си събирам багажа. но и не съм летчл кой знае колко надалече.
само са ме питали - тринога?

Автор: Georgeta   
Дата:   18-02-08 11:51

Няма проблеми за статива - само дето тежи...[smilie18]

Дата:   18-02-08 11:58

caro-anton - koga за последно си пренасял, и в кои държави ?
Georgeta - тежестта не ме притеснява :)

Автор: caro-anton   
Дата:   18-02-08 12:33

ами след затягането на мерките в португалия, италия и испания. преди затягането и в други европейски страни.

Автор: 35mm   
Дата:   18-02-08 12:51

Аз задължително нося в ръчния защото докато чакам в чакалнята съм виждал да подмятат чантите на пътниците долу на тармака от 5-6 метра от самолета направо на транспортната количка [smilie10] - всеки статив ще се разхлаби от такова приземяване.
Решението е нещо много малко и късо и ниско - да мине в ръчния багаж. Минават но е добре да няма шипове на краката.
На мен ми предстои в бъдеще как ще пренеса ето това:

http://photo-zona.net/images/user29743/album11177/preview/1202555898_hdvl5746__DSC0217.JPG

Автор: dau   
Дата:   18-02-08 13:13

ами те шиповете на добрите стативи си се покриват с гумени крачета на резба, не стърчат ей така [smilie10]

Автор: snooper   
Дата:   18-02-08 13:14

Хм, в ръчен не съм, че и без това техниката ми беше доста, но на връщане от презокеански имах два статива в двете раници чекин и ми ги загубиха в Лондон, после ми ги върнаха след 3 дни в София с резнат катинар и любезни бележки от сорта "Наша практика е да проверяваме някои багажи, извинете за неудобството - ако отивах на снимки и бързах не знам как щях да псувам... Това преди 3 месеца.

Автор: dau   
Дата:   18-02-08 13:16

Пък моя статив с главата е към метър, тежи над 3кг и с калъфа си става доста по обемен... не мога да си го представя в ръчен това...

Автор: asahi   
Дата:   18-02-08 13:18

При чекирането на багажа служителят ще ти каже може или не може. Решението може да се окаже субективно.

Автор: _nasko_   
Дата:   18-02-08 13:31

Преди година и половина когато пътувах за о-в Крит си носих и алуминиевия статив в багажа...никой не ми направи проблем ...нито гръцките нито българските власти по митниците,а и тогава все още не бяхме в ЕС.
И сега мисля,че няма да има проблем[smile]

Дата:   18-02-08 13:54

Асахи, то не решават ли тия на скенера дето са ? Аз докато стигна до скенера, другия багаж ще е вече чекиран.
Статива е 1.7 кг, 60 санта дълъг.

Автор: asahi   
Дата:   18-02-08 13:57

Да, тяхно е последното решение, но служителят на чек-ина е свързан с тези по-нататък и обикновено изповядват еднакви правила. А и винаги можеш да се позовеш на него.

Дата:   18-02-08 14:01

Нямаш проблеми, на 2 пъти носех до Приж (последният път през Париж за Лион - ноември 07)

Дата:   18-02-08 14:16

обнадеждихте ме [beer]
Без статив съм умрял направо.

Автор: j_mironski   
Дата:   18-02-08 14:24

Добре че я пуснахте тая тема
и на мен ми предстоят 1-2 пътувания в чужбина и се питах дали ще имам ядове

Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   18-02-08 14:44

в цяла европа и част от азия не съм имал никакви проблеми. бих препоръчал по консервативно отношение за щатите, израел и англия (там са по-сдухани на тема терор). между другото, в много музеи, архитектурни обекти и дори молове ми задържат статива на рецепция/вход поради съображения за сигурност (последно ми се случи този месец в Турция и Испания).

живо, здраво

Автор: nsirakov   
Дата:   18-02-08 19:35

хмм след 2 седмици ще ходя във виена - но смятах да си нося статива в куфара, а не с ръчния багаж... би било добре да е в мен...само че не знам как ще мине за ръчен при положение че самолета искат ръчния багаж да е 1 чанта с размери 20х40х50... а статива ми е 60см... уф

Автор: magnifico   
Дата:   18-02-08 19:52

Аз статива не го нося в ръчния...оставям го в куфара, защото за ръчен няма да мине поради размерите... до сега нищо не му се е случвало

Дата:   18-02-08 19:55

To главния проблем е не че ще му се случи нещо, а че ще изостане някъде по трасето, което не мога да допусна да стане.

Сираков, няма такова ограничение като 20х40х50.
Ограниченията са най-различни за различните компании - често дават примерно, сбора на трите страни да не надвишава 115 см. Освен това, съм виждал да качват ръчен багаж бая големи куфари.

Дата:   18-02-08 20:10

Споко,
Аз ще пробвам другия вторник до Дюселдорф и ще ви кажа - досега с Луфтханза не съм пътувала.
Не е имало проблеми обаче с БГейр досега.
[smilie3]

Дата:   18-02-08 20:12

То проблема не е в авиокомпаниите, а в конкретния човек на скенера :)

Автор: liyana   
Дата:   18-02-08 20:24

Като цяло няма проблем с прекарването на статив - поне десетина пъти съм минавала с него в ръчния си багаж. Но това не попречи на едно френско говедо да ми отнеме нагайка за езда на кон, която беше направена от плексиглас с кожа, защото била опасна. Стативът обаче мина. По принцип авиокомпаниите не създават проблеми, а проблемите идат от реда на съответното летище. Не се лъжи по либералния режим на летище София. Повечето западняци се вживяват много.

В крайна сметка, някой по-нагоре го беше казал - ако попаднеш на проверител говедо, може да докаже, че и коланът ти е опасен. И пак зависи от коя и към коя чужбина отиваш. Ако ще ходиш до Израел - и през ум да не ти минава да слагаш статива в ръчния си багаж.

Дата:   18-02-08 20:37

не - софия - рим - буенос айрес и други градове в аржентина и чили. НО най-важното е статива да стигне с мен в буенос айрес, после нататъка е малко по-лесно.

Автор: nsirakov   
Дата:   18-02-08 20:48

итилиен - мисля че не си прав - ето какво получих в инфото за билета ми

ХххХхххх is a "point to point" airline, therefore it does not carry the passengers and the baggage to the subsequent flights operated either by ХххХхххх or by any other air carrier. ХххХхххх permits 20 kilograms of checked baggage per passenger, excluding infants, and one piece of carry-on baggage of maximum size of 55 x 20 x 40 cm.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »