Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic DMC-L10 - ФотоФорум ревю
Автор: boni   
Дата:   14-02-08 00:15

Приятно четене!

(Очаквайте следващи тестове - Nikkor VR105/2.8 Micro и Nikkor 18-200VR)

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic DMC-L10 - ФотоФорум ревю
Автор: dimi_dinev   
Дата:   14-02-08 00:34

Хибридна система, но дългосрочно погледнато тук е бъдещето на дигиталната фотография.

Автор: otvorenia   
Дата:   14-02-08 09:52

За мене Panasonic пробва друг сегмент от потребителите. В голяма част тези дето харесват Лумикса с големият зуум, плюс възможността за креативитета която сменяемата оптика ти дава.
Дали ще дадат конкурентна цена?

Автор: GoDY   
Дата:   14-02-08 11:31

Ми има го вече и на нашия пазар 1990лв или нещо такова .Естествено в най добрия магазин за фототехника[shtrak]

Автор: papy33   
Дата:   14-02-08 11:59

Преди десетина дни го видях във Фото павилиона на цена 1999лв с китака.
Въпреки, че се надявах Панасоник да пуснат тази есен наследник на ФЗ50, не бих припознал в лицето на Panasonic DMC-L10, негов наследник.

Не бих си го купил!

Дори и да имаше обектива Leica 14-150/3.5-5.6 OIS на цена подобна на Nikon D40x с обектив Nikkor 18-200VR или Olympus E-510 с обектив Zuiko 18-180, също не бих го купил, защото няма да имам шанс да ползавам стабилизация в тялото, както при Оли, а само в обектива.
Така всеки друг обектив различен от стабилизираните на Панасониk-Лайка, ще са без стабилизация.

Дано наследника на Олимпус Е-510 притежава качествата на Panasonic DMC-L10 , особено aвтоматичният баланс на бялото, но със стабилизация в тялото. [cool]

Автор: todorov   
Дата:   14-02-08 13:01

papy33 написа:

също не бих го купил, защото няма
> да имам шанс да ползавам стабилизация в тялото, както при Оли,
> а само в обектива.
> Така всеки друг обектив различен от стабилизираните на
> Панасониk-Лайка, ще са без стабилизация.

Моите уважения друже, ама ти наистина не знаеш разликата между стабилизация в обектива и на матрицата ...
Обектива е [smilie24]
Матрицата [smilie23]

Автор: Privilege   
Дата:   14-02-08 13:54

Чакаме Nikkor-ите. :)

Публикацията е редактирана (14-02-08 13:55)

Автор: djogata   
Дата:   14-02-08 15:06

От снимките ми се струва, че обектива е много добър [smilie5]

Автор: dau   
Дата:   14-02-08 15:26

Бони кога ще направиш ревю и на нещо Канонско

да говорим с КанонБГ да подсигурят един

1Дс мк3 + 200/2.0ИС [ezik]

или поне нещо по-интересно, малко по встрани от любителския клас, както е с Микро Никора [smilie24]

Автор: heavyrockin   
Дата:   14-02-08 16:06

Най-сетне:)
[smilie24]

Автор: J.J.R.   
Дата:   14-02-08 17:39

Незнам за този, доста е тъмен обектива... Обаче, L1 много ми ляга на сърцето заради обектива най-вече, и заради дизайна на тялото, а и по-малко мегапиксели е.

А иначе Бони, ще споделиш ли мнение за разликата между L1 и L10 - предимно в шума и обектива, или задавам кофти въпроси. Ти имаше L1. [shtrak]

Дата:   14-02-08 18:05

L1 е много по-стабилно метално тяло и определено е в по-висок клас, поне като тяло, контрол, светкавица и т.н. В РОУ разлика в шума няма. В джепег L1 има един режим smooth, в който шумът в тъмните зони е много много добре контролиран и реално се държи чудесно. Реално разлики в резолюцията няма да се видят поне до 60х40.
Обективът на L1 е съвсем друг клас, много по-добър е, а и по-светъл, с по-тих мотор и т.н.

Автор: pstoev   
Дата:   15-02-08 00:20

тодоров....дай обяснение за твърдението си за стабилизацията Обектива е [smilie24]
Матрицата [smilie23]

Публикацията е редактирана (15-02-08 00:22)

Автор: tnt   
Дата:   15-02-08 11:00

мерси [smilie24]

Автор: hotsnail   
Дата:   15-02-08 22:51

тодоров малко като на пазара го изръси това.

Стабилизацията на матрицата си е супер 90% от случайте. Кофти е със дълги обективи ако ти трепери ръката и не можеш да си хванеш фокуса и да кадрираш. Това обаче ако се облегнеш на нещо обикновенно се решава. liveview-то на панасоника също решава тоя проблем. [beer]

Така че празни приказки. Новите стабилизирани матрици, дори повчеко компенсират от оптиката. Освен това при стабилизирана матрица нямаш неизбежния компромис с качествтото на оптиката на стабилизираните стъкла - малко ама го има.

Автор: todorov   
Дата:   16-02-08 00:47

Снимам с Никон Д80 и Пентакс К10Д. Имам стабилизирани никори и много добре знам какво пиша. Най-елементарното: при стабилизирания обектив ВИЖДАШ ефекта от стабилизацията веднага щом натсиснеш полу-спусък, когато фокусираш. Виждаш как картинката ти "замръзва" във визьора. Съответно можеш да прецениш и съпоставиш дали при "оставащата вибрация" снимката ще се разнаже или не. И ако е необходимо да вдигнеш ИСО-то. При стабилизираната матрица няма как да видиш непосредствения ефект от стабилизацията и вероятноста да се предовериш на стабилизирана матрица и да провалиш кадър е много-много по-голяма. Играл съм си да сравнявам Никона + 70-300 ВР и Пентакса + Сигма 70-300 АПО. Брака от провалени кадри при Пентакса е по-голям. Не мога да кажа точно колко процена, но ми направи впечатление.
Така че не бързаите да ме обвинявате че дрънкам празни приказки. Най-големият + за мен от стабилизацията на матрицата е, че стабилизацията работи при всички обективи. Лично, съвсем субективно избирам стабилизираните обективи - по сигурни и надеждни.

А пък това:
hotsnail написа:
"Освен това при стабилизирана матрица нямаш неизбежния компромис с качествтото на оптиката на стабилизираните стъкла - малко ама го има" .

Не виждам къде им е проблема на никорите в качеството на картинката. Да не би макрото 105/2,8 ВР да оптически калпав. Или пък 70-200. Аз лично намирам моя 70-300 за съвсен приличен обектив, към който имам забележки след 250мм.
Друг е въпроса ако уважаемия hotsnail визира някоя друга марка. Мен това не ме бърка [ezik]

Дата:   16-02-08 01:02

По принцип при стабилизираните оптически обективи, проблем до някъде е допълнителния оптически елемент.
Предимството на стабилизирания обектив е, че виждаш ефекта от стабилизацията и това помага за по-лесното фокусиране и кадриране с дълги обективи.
Предимството на стабилизираната матрица - използването на твърда и много светлосилна оптика без стабилизиран аналог при системите за стабилизация в обектива.
Имам опит с всички видове стабилизации. Не мога да намеря особени предимства в ефективността на която и да е от тях като цяло. Зависи от конкретния модел. При моделите на Коника-Минолта и по-късно Сони има индикатор за стабилността на ръката, който помага много за преценяване на точния момент. Сравнявал съм Сони А100 и 70-300 с Никон Д80 и 70-300вр, не намирам видими разлики в ефективността. Предимството при Никона е, че се вижда ефекта от стабилизацията и по-лесно се фокусира и кадрира, предимството при Сонито, че има индикатор за стабилността.
Изключително ефективна и много по-добра от останалите е стабилизацията в тялото на Оли Е-3. С него съм постигал учудващо добри резултати при 100мм приравнено и 1/2сек . Сравнявал съм го примерно с К10. При 100мм приравнено и скорости до 1/20 и двата се държат много добре. От 1/20 надолу Е-3 започва да има голям превес. При 1/10сек пентакса започва да дава 50% брак, а Е-3 е идеален почти на 100%. При 1/2сек е невъзможно да се получи рязък кадър с К10, докато с Е-3 50% са много добри и останалите също стават.
Така че, всичко е относително и си зависи от камерата/обектива.

Автор: hotsnail   
Дата:   16-02-08 13:51

Бони а при Л10 и Олимпус като гледаш liveview не се ли вижда ефекта от стабилизацията?

И контрастния АФ би трябвало да ползва стабилизиранта картинка, нали.

Автор: dau   
Дата:   16-02-08 14:02

hotsnail можеш да го видиш да, ама ти като сапунерка ли искаш да си ползваш ДСЛР? За пейзаж и макро става, ама я си представи спорт как се снима на 200-300мм така?!!? там стабилизирания обектив е незаменим!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »