Автор: COMMANDER_KEEN
Дата: 13-02-08 23:54
Ами като се абстрахираме от типичните за Пентакс проблеми - липсата на дълги обективи, и типичните за ниския клас проблеми - 1/4000 скорост на затвора, ниската "скорострелност" 2.8 фпс.. Проблемите с които АЗ съм се сблъсквал са следните:
1. Малък буфер - след 3 РОУ-а апаратчето става неадекватно за 6-7 секунди, което някой път е много изнервящо - да видиш как "момента" се изплъзва...
2. Няма режим на снимане РОУ+Джпег и когато някой път отидеш на купон с апаратчето и решиш да щракаш снимки за спомен, дето хич не им требе да са РОУ, после псуваш докато една по една ръчкаш в Шопа
3. Голям РОУ файл - 10+ МБ, което за 6МП камера си е бая, а тов има и вина за бързото препълвана на буфера
Ако не снимаш в РОУ, горните проблеми отпадат
4. 6МП.. кой каквото ще да казва, вече са си малко, особено за някой като мен, който няма необходимата стъклария, и като снимам макро или разни далечни обекти се налага да кропя
5. Ергономиката леко куца - искам бутончета за следните неща, които иначе стават само с ровене по менютата - за смяна на ИСО, за смяна режиа на мерене, са включване на следящия автофокус
6. Ниската скорост на синхронизация на вградената светкавица, което прави сложни някой иначе елементарни неща...
плюсовете са ясни - малко пиксели на голяма матрица, което води динамика, която спокойно може да се мери с доста доста по-висок клас апарати, същото води и до съвсем прилично 1600ИСО... 3200.. на фона на другите апарати от същия клас е отлично, но като цяло едва ли ще влезе в употреба... (За съжаление липсата на дълги светли стъкла често налага дигане на исо-то...), стабилизация, чудни къси обективчета, потдръжка на няколко милиона вида м42 стъкла..
Като цяло, минавайки от сапунера висок клас (Панасоник ФЗ30) към този пентакс, разликата е космическа и то само в полза на ДСЛР-а
Публикацията е редактирана (13-02-08 23:55)
|
|