Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Izbor na makro obektiv
Автор: jimy   
Дата:   13-02-08 12:47

Zdraveite.imam nujda ot malko pomosht,vav vraska s zakupuvaneto na makro obektiv.Snimam s Nikon D70 i niamam predstava na koi obektiv da se spra.ima Sigmi po 140evro,no dali shte e dobre v kombinatsia s tozi aparat.70-300apo naprimer,ili Tamron pak 70-300.blagodaria vi

Отговори на това съобщение
 Re: Izbor na makro obektiv
Автор: mad_rad   
Дата:   13-02-08 12:56

Зависи какво увеличение искаш и въобще какви обекти главно ще снимаш... Най-разумото съотношение цена-качество е Сигма 50 2,8 макро, но е повечко от 140 евро... А за обективи като 70-300 със сигурност ще ти трябват и макро екстендъри, ако Сигмата ти например не е АПО макро версията, която мисля даваше увеличение 1:2... [smile] Аз си препоръчвам макро обектив, но досега всъщност съм използвал всякакви други методи, но не и истински макро обектив, за да снимам макро... [smilie5]

Публикацията е редактирана (13-02-08 13:00)

Автор: PeterPAN   
Дата:   13-02-08 13:00

ми 70-300 сигмата дава макро в мащаб 1:2 с проксарни лещи може да го докараш до 1:1, но не големи +2 или +4 диоптъра, като от 200мм нагоре са почти неизползваеми, много почват да си личат недостатъците на обектива, също може да го ползваш с Теле конвертор 1.5х, пак със малко влошаване на качеството.

Истината е в макро обектив, но там пък разстоянието до обекта пада на 10-15 см от челната леща , в каталозите дават разстоянието от обекта до филма/матрицата!

Зависи какво ще снимаш, Никон имат убави Макро обективи 105/2.0 60/2.8 [smilie5]

Дата:   13-02-08 13:03

Blagodaria ti.ti s kakvo snimash ako ne e taina.imash izkluchitelni neshta.tazi poslednata s muhite e velikolepna.moje i APO da si vzema.shte vidia i tvardite sigmi.

Автор: 35mm   
Дата:   13-02-08 13:06

За макро винаги е по-добре да си вземеш твърд макро, но.... виж нещо в базара по-евтино. Някой Микро Никкор 2.8/60мм....

Дата:   13-02-08 13:11

Радвам се, че са ти харесали кадрите ми! Снимам с Д70, Кенко макро екстендери (комплект 12, 20, 36мм пръстени) в комбинация с 50 1,8 Никкор... Понякога слагам телеконвертор 2х зад екстнедерите... Използвам и 28-80 3,3-5,6 Никкор с екстендерите... Обръщам и една Сигма 24 2,8 с обръщащ пръстен... Слагам и Таир 3с на екстендерите... [smilie5] [smilie5] Обичам да експериментирам... Но един ден и макро стъклото ще си дойде, както си му е реда... [smilie8] Но тайната на макрото е осветлението - тъй като си с Никон, имаш огромен избор от висококочествени и модерни макро аксесоари... [smilie24] [smile] При мен точно светкавичките са тайната... [smilie3]

Публикацията е редактирана (13-02-08 13:12)

Дата:   13-02-08 13:19

blagodaria mnogo si izcherpatelen.chast ot neshtata sa mi nepoznati,no vsichko shte si doide na miastoto.na tvard obektiv da se spra s dve dumi.APOto sashto go hvalat horata,no vseki si znae

Дата:   13-02-08 13:21

На твърд се спираш![smilie24] 60 2.8 Микро-Никкор или Макро 50 2,8 - Сигма - и двата са чудесни, особено 60 2,8 - някои казват че бил чак дразнещо остър... [smilie10] [smilie5] Никон имат и един по-стар зуум макро, ама той е от страшните и джобоизпразващите... [smilie8] Точно затова горепосочените не са много скъпи, но пък са леки, ергономични макро оръжия, достатъчно остри и с хубаво живо цветопредаване, точно каквото изисква и предназначението им.[smilie3] Ако се колебаеш между различни твърди - отсега да знаеш, че 60 2,8 Никон е за теб... Разбира се, ако търсиш възможно най-изгодния ценови компромис... И винаги си имай едно наум за някоя светкавичка... [smilie3]

Публикацията е редактирана (13-02-08 13:26)

Автор: Phoki   
Дата:   13-02-08 13:31

Здравей, всичко казано по- горе е така, на аз мисля, че така или иначе щом си поел по пътя на макрото, то ще го извървиш с всичките му завой, нанадолнища, дупки и изкачвания. Затова ти предлагам да тръгнеш от евтиното- макро лещи +1,2 ,4, 10 диоптра, някой Reynox, един обръщащ/ reverse ring/ за да обръщаш обектив пред твоя и т.н. като задължително ще ти трябва добро осветлиние/читава светкавица, или още по- добре макро рингова/ – всичко това при условие, че покупката на макро обектив не е проблем за теб. Иначе макро обектива си е най- добро. Успех))[smilie24] [shtrak]

Автор: hash   
Дата:   13-02-08 13:39

не се занимавй с глупости ами си вземи макро обектив. ако ти позволяват възможностите разбира се. във всички случаи там ще стигнеш и няма смисъл да се набутваш за други неща преди това. и аз минах по този път и знам [smile] общо взето няма твърд макро обектив, с който да сбъркаш. ще е много по-добре от другите варианти. единствено например пеперуди ако искаш да снимаш ще ти трябва телеобектив с пръстени или нещо такова, защото са плашливи. но като гледам имаш достатъчно опит, за да ги прецениш повечето неща [smilie24]

Автор: garivision   
Дата:   13-02-08 14:21

Здравей jimy,
както знаеш тялото е консуматив - т.е. очаква се много по-честа смяна и е добре да се инвестира в стъкла. Изхождайки от тази логика бих те посъветвал да си купиш хубав и скъп макрообектив (дано да можеш да си го позволиш). Аз лично имам Никкор 105/2,8 ВР и мога да кажа, че си струва всяка стотинка! Обективът става и за портретни снимки и наистина е много добър.
Успех!

Дата:   13-02-08 15:12

stahotno ste mili.ne sam predpolagal,che tolkova mnogo saveti shte chuia.izumitelno kak horata si pomagat v neshto,koeto e tolkova krasivo.

Автор: serjy   
Дата:   13-02-08 16:37

Какво ще кажете за тая SigmaГледам на теста ми изглежда много добре. Накои да я има ?

Дата:   13-02-08 17:16

И тази е идеална! Въпросът е дали единствено макро способностите й те интересуват или смяташ да й приложиш по-универсална употреба, където наистина ще проличат ясно разликите между отделните обективи... В този ценови клас нещата са сходно добри... [smilie24] А нагоре вече стават безкомпромисно добри...

Автор: teodor29   
Дата:   13-02-08 18:31

garivision, би ли споделил впечатления от автофокусирането на 105/2,8-ВР? Имам Д80 и му се чудя на тоя, скъпия. Понеже чета от Кен Рокуел, че имал проблеми с автофокуса, а и във фотозона.де споменават същото. И понеже е бая пари, още се колебая. Иначе е много впечатляващ. Предваритено ти благодаря!

Автор: Марко   
Дата:   13-02-08 18:54

105 VR е супер обектив.
Не снимам макро, ползвам го като среден-теле обектив за спорт. Много е остър, и няма проблем с фокуса. Добре че не чета ревютата по нета..[smilie5]

Автор: iordanov   
Дата:   13-02-08 18:55

Джими, питай Деков, спомена че ще продава едно бижу - Макро Никор60/2,8 мисля беше, не съм запознат със системата но обектива видях - като нов е.[smilie24]

Автор: teodor29   
Дата:   13-02-08 18:57

Марко, благодаря. И аз не мисля да го ползвам само за макро, но тези ревюта ме понаплашиха - все пак е 1,3 бона. Иначе събирам пари и до края на Малък Сечко ще мога да си го позволя. М-м-м-м...[shtrak]

Автор: iordanov   
Дата:   13-02-08 18:59

Не разчитай на зумове и макролещи за качество, поне за мен 2 варианта - истински макрообектив или обикновен твърд с екстендери, дори и на М42 с преходник. Гедерейски или руски обектив за 50 лв + макропръстени за 10 лв. + преходник, не знам там вашите колко струват.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: