Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как да почистя главата на мини ДВ?
Автор: icojico   
Дата:   13-02-08 10:03

Здравейте ! Интересува ме как да почистя главата на видео камерата? Тя е стандарт мини ДВ. Дали е разумно с почистваща касета? Защото при VHS, почистващите касети са си жива шкурррка. Моля споделете опит, какви гимнастики прилагате при мини ДВ. Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Как да почистя главата на мини ДВ?
Автор: charger   
Дата:   13-02-08 10:10

С почистваща касетка.пускаш я САМО 10 сек. и спираш.не пренавиваш касетката,следващия път продължаваш по нататък.цялата касетка се ползва макс.2 пъти,но по добре да я изхвърлиш след 1ия.
еднократно САМО до 10сек.

Автор: e-mil   
Дата:   13-02-08 10:46

1. На касетите които съм ползвал пише, че ако е много замърсена главата може да пуснеш втори път за още 10 сек. Но те са оригинални в комплект с техниката (Панасоник ДВ магнетофон), така че предполагам e по-добре да следваш съвета на съответния производител.

2. Ако имаш дропове може да не е само от замърсена глава. Понякога има партиди с по-лоши касети, които пускат дропове още на втория презапис. Случвало ми се е с тези касети на Сони:

3. Когато купиш нова касета, първо я превърти открай-докрай преди запис. От дългото стоене по складове и магазини в лентата се натрупва напрежение, което понякога също дава дропове независимо от качеството на лентата.

Автор: icojico   
Дата:   13-02-08 12:19

Благодаря за споделената информация. Да попадал съм на касети които за нищо не стават. Сега камерата ме приканва да ползувам почистваща касета, та реших да попитам[smilie3]

Автор: dedopop   
Дата:   13-02-08 14:36

Носиш камерата в сервиз. Оператори ме наплашиха да не ползвам почистваща.
Ако все пак ползваш, точно както са те посъветвали - 10 секунди.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »