Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 PENTAX PHOTO Laboratory - забива постоянно?
Автор: KingOfPain   
Дата:   09-02-08 12:07

Здравейте
наскоро си купихх PENTAX К100Д Супер. С него върви и въпросния софтуер. За рав файловете не ми се търсеше друг софтуер и реших да ползвам дадения с апарата. Обаче на всяка втора снимка ми забива, особено ако искам да зуум снимката да видя ефекта от промените, когато обработвам нещо.
Ако го оставя автоматични настройки при конвертирането по-рядко забива, но пак се случва от време на време.
Версията на програмата е 3.10 и изглежда по-скоро като програма писана за виндовс 98
Та въпроса ми е към някой, който е работил с този софтуер какви са впечатленията, дали проблема е в мойта машина, виндовса или....
и какво ще препоръчате за обработка на рав файловете (знам че доста е писано за това но все пак).
Благодаря предварително

Отговори на това съобщение
 Re: PENTAX PHOTO Laboratory - забива постоянно?
Автор: darksorrow   
Дата:   09-02-08 12:09

тоя софт е пълна пръчка.

лично мнение - за обща употреба ползвай ACR на шопара. хем е перфектно интегриран със самата програма, хем е лек, хем има абсолютно всичко необходимо.

Автор: charlyb   
Дата:   09-02-08 12:25

Аз ползвам софтуера на Пентакса. Не ми е забивал нито веднъж.

Автор: ilcoin   
Дата:   09-02-08 15:23

Ами, въпроса ти е излишен - пентакс (както всяка друга сериозна фирма, независимо от това с какво се занимава) едва ли би пуснала толкова бъгав софт че да забива постоянно. може да е орязан откъм функционалност но няма да крашва. В такъв случай, в 99,9% от случаите проблемите са "във вашия телевизор". Обикновено се почва с преинсталация на уиндоса, после ако пак не стане значи е нещо по хардуера или некоректни драйвери. Обикновено със АМД-тата са подобните шит-истории и факта че повечето компютри в БГ са сглабяни от разни хлапета из мазета и гаражи. Та такива работи .... [smilie21]

Автор: j_mironski   
Дата:   09-02-08 18:10

ilcoin [smilie24]
може да се пробва нова инсталация на програмата след коректна деинсталация
може и да тъгне като хората

Автор: bobihot   
Дата:   09-02-08 18:45

Аз съм сАМД и не ми е крашвал- но толкова и съм го ползвал. Май АСР е наистина по-удобен, вече и АЦДСее-то ги поддържа, та и не си го преинсталирах. В общия случай така и не разбрах за какво служи тази програма- с антиинтерфейс е...

Автор: ilcoin   
Дата:   09-02-08 21:15

Ами, да се пробва да преинсталира само софта - то това е най-лесното и така или иначе по-развален едва ли ще стане. Може, ако компа е на границата на техническите изисквания на съответната програма, пак да си забива щото не му достига виртуалната памет или ICQ-то му е заело 60% от рам-а. Трудно е да се каже повече.

Автор: KingOfPain   
Дата:   09-02-08 21:28

дамммм благодаря май наистина проблема е в моя телевизор ма не ми се преинсталира виндовс ще търся друга програма [smilie2]
а ако взема под внимание и мнението на ilcoin да се откажа направо [smilie5]
с моя шит амд заникъде не съм [smilie18]
intel inside idiot outside [smilie21]

Автор: doca   
Дата:   11-02-08 06:54

Това последното много ми хареса[smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »