Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за избор на дигитален фотоапрат
Автор: EmZo   
Дата:   28-01-08 08:49

Здравейте,
предполагам това е често срещан въпрос тук. Четох няколко теми по-надолу, но така и не намерих отговори на въпроса си.

Последния ми личен фотоапарт с който съм разполагал е следния:

http://home.tiscalinet.de/krenkel/kamera/mtl50.jpg

В комплект с широкоъгълен, нормален и телеобектив.

Работил съм известно време с Nikon F801/Nikkor 18-135mm и ще си купя същия сладур, когато имам време и възможност да си купувам, чернобял позитивен, негативен проявител и хартия, различни от "Фохар". (Krokus-а все още е като нов и чака включване :D )

С дигиталните фототехнологии съм доста бос. За сега имам нужда, от прилична дигитална "цъкалка" с която да чеша крастата с цъкане наред и най-вече да увековечавам и споделям планинските си излети.

Имам следните скромни изисквания към машината и се надявам, да ми помогнете за въпросите: "Какво?" и "От къде".

Матрица:
6-8MP; CCD (Няма да правя снимки за билбордове)

Обектив:
Комбинация от качествени лещи с възможно по-голяма светлосила. Не държа на много голямо, но все пак, поне 6 кратно увеличение

Затвор:
Падам си по нощните пейзажи така, че ми е важно да има Bulb режим, ако не да има възможност за по-дълго време за експонация

Режим на работа:
Изцяло ръчен (Задължително) (Включващ настройка на бленда, скорост, светлочувствителност на матрицата и ръчен фокус в едно)
Приоритет на бленда
Приоритет на скорост
Самоснимачка (удобна и за дългите експонации, предполагам няма дигитални фотоапарати от този клас със съвместимост за жило. :D)
Гнездо за външна светкавица е предимство.
И последно, но не на последно място, да е що годе компактен, все пак ще го разнасям в раницата из планините.

Искрено се надявам, че ще намеря нещо задоволително за скрония ми бюджет, който бих отделил в момента: 800 лв. Не бързам.

Харесъл си си
това Обаче е хич не ми харесват възможностете на за затвора - 15сек - 1/3200сек, ако някой ми каже, че просто са пропуснали да впишат Bulb, или аз не чета където трябва, в спецификациите има една бира от мен. :D

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&base=1&product=2246&show=additional#slides-pane-0 Това ми изглежда, съвсем прилично.

Това ,е на много приятна цена. (605, от Фотопавилиона) Но пак е с 30 секунди експонация макс.

Това, се вписва в изискванията ми, от същия магазин на цена от 709лв (без карта). Но нямам приятни впечатления от Олимпус, по специално един по-нисък клас на един приятел и най-важното, обектива (4 Aspherical glass elements) ми изглежда по-зле от този на Канона (11 elements in 9 groups (1 aspherical element, 1 UD element) Не че ми говорят нещо, въпросните конфигурации от лещи.

Това също се класира, но за бога наистина трудно ми е да повярвам, че който и да е фотоапарат за 800 лева предлага, 18 кратно увеличение, а скромните възможности за експонация от: 4sec. to 1/2000 sec. Наиситна не са особено голяма сума за фотоапарат, ама пък... искам да имам някакви нормални възможности за нощни пейзажи.

Идеи?

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за избор на дигитален фотоапрат
Автор: doca   
Дата:   28-01-08 09:29

Pentax K100D, с китов обектив за около 750 лв. може да се намери тук в базара, на около 5500 кадъра+зарядно и 4АА акумулаторни батерии +2 GB SD памет.С изтекла гаранция.
Това е твоят апарат. Ако го искаш, обади се на лични.

Автор: surg   
Дата:   28-01-08 20:13

няма апарат с цена 800 лв и режим булб.нов+всички изисквания които си написал...

от гледна точка на зоом, правилно си се ориентирал, той е много важен поради възможностите които дава...
пресечено с ръчни режими, остават малко апарати на ниво 6 х зоом,
по точно Канон А720ИС, разгледай го...добър вариант, както и един НИкон и Пентакс, забрави ги...

остава голямата груп ана 10-12 х зоом.

Лидер канон С3/С5
до него Панасоник ФЗ18

Забрави за всички Олита серия 5ХХ, много лош образ, бавни, лоша оптика
всички останали са масовка тук

има отделно легенда за Фуджи, но те или вече не правят ОНЕЗИ сензори, или нямат все още стабилизация което е много важно в този клас,

забрави и за апарати които са само с дисплей, и нямат дори ел. визьор...
това е важно за стабилни кадри и добро кадриране при трудни условия...

към момента Фуджи направиха обаче един анонс....
http://www.dpreview.com/news/0801/08012410fujifS100FS.asp

с много интиресни спецификации...
но цифри сме виждали много, а дибри снимки и практическ аполза малко...
добре е да се изчака изобщо в този клас 1-2-3 месеца да видим повече за този апарата и за отговори на КАнон и Панасоник...

Автор: Cyclops   
Дата:   28-01-08 20:59

И аз да повторя doca, ама за тези пари може да намериш на старо ДСЛР. Мисля има един Сони А100 с китак в базара за 880 лв. Има и по-евтини от другите системи, така че само се разрови....
Това, при условие че си съгласен на старо!
Губиш обаче от компактността!
[beer]

Автор: d256h   
Дата:   28-01-08 21:08

Да ама за експонации над 60сек трудно ще намериш цифров и да е под 1000лв. Също се поинтересувай дали при дълги експонации матрицата не прави температурен воал, среща се често при цифраците!

Автор: denyo   
Дата:   28-01-08 23:08

При мойто фуджи s6000fd над 10 секунди заваляват горещи пиксели... предполагам и при другите цифрови е така. Е, вярно, има си софтуер за маскирането им, ама трябва да се отбележи и това мисля.

Автор: nilak_bg   
Дата:   01-02-08 00:24

Ако те интересува Sony A100 погледни следната обява:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=176218&t=176218&phorum_uriauth=
за да направим нещо по въпроса за цената, мога да ти предложа следното: Понеже ти трябва по-голям зуум, може да махнем китовия обектив 18-70 и да го окомплектоваме с 28-300 описан в обявата за сумата общо от 880-80лв(остъпка)-100лв.(китов обектив) + 300 лв.(28-300мм обектив)=1000 лв. крайна цена.
Апарата има остатъчна гаранция около 5 месеца. Е не е нов, но пък в последствие има поле за смяна на обективи. Нещо което компактния клас не предлага.

Автор: realnoncho   
Дата:   01-02-08 21:37

Виж и канон СХ100 ;)

Автор: deadscreem   
Дата:   01-02-08 23:58

абе хора човека си иска нещо малко и компактно - т.е. некоя сапунерка, защо веднага почвата да му наливате огледално рефлексни.. олимпуса който си харесал е доста добър за това което търсиш и има Бълб режим! дори при дълги експонации получаваш доста добра картина [smilie24] а ако искаш и място за външна светкавица изчакай още малко да се почви новия на олимпус с 20х зуум май 570 уз беше ;)

Автор: Orlin   
Дата:   02-02-08 09:10

Ще се опитам да ти дам съвет.

Първо, изискванията които имаш тотално се различават от идеята за компактни апарати. Да, има такива с добра оптика, да, има такива с ръчни режими, да има и такива с гнездо за светкавица...
Да, но те са единици - идеята на сапунерата е лесен и компактен апарат с който да се правят що годе добри снимки за спомен.

Какъвто и компактен апарат да си вземеш ще съжаляваш защото ще му липсват неща, които ще смяташ за основни.

Според мен решението за теб е ДСЛР на старо - 300Д се продава на 600 лв. и ще направи много по-хубави снимки от гореизброените. 10Д - още по-добри.
Нов апарат - Пентакс има много ниски цени за ДСЛР.
Сега, със светлосилните обективи е по-трудно, но супер-зум сапунерите и те не са особено светосилни.

Ако трябва намери 300 лв назаем, но не си купувай дрехи 3 номера по-малки.

Автор: prism   
Дата:   02-02-08 09:37

Canon Powershot Pro 1 ако си намериш на старо - те т'ва е твоя човек, мисля. Също на Фуджи S6500(или S9600 на старо) ти влиза в бюджета.

Автор: pstoev   
Дата:   02-02-08 11:34

ето и от мен... http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms9000/
http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms6000fd/
и двата ги има ги в фотопавилиона http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&base=1&cat=46&product=784&show=additional#slides-pane-0
а не с6000 го няма но сигурно може да се намери той е около 700лв...разгледай ги смятам 4е покриват изцяло критериите ти.и са доста добри.може и в базара да ги има втора ръка.успех

Публикацията е редактирана (02-02-08 11:36)

Автор: pstoev   
Дата:   02-02-08 11:39

а ве някой знае кога линковете стават активни...

Публикацията е редактирана (02-02-08 11:45)

Автор: pav4eto_89   
Дата:   02-02-08 17:05

когато избереш под емотиконите вмъкни линк...и вмъкнеш [beer] FUJIFILM

Публикацията е редактирана (02-02-08 17:06)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »