Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кукерски игри
Автор: alexoff   
Дата:   02-01-08 07:55

Тази година кукерския фестивал в Перник ще бъде около 25-27 Януари. Точно тогава съм ангажиран и няма да мога да го посетя.

Имате ли информация за други кукерски игри в околностите на София и кога ще се проведат, че ми се ще да ходя да си поснимам малко.

Отговори на това съобщение
 Re: Кукерски игри
Автор: didesignbg   
Дата:   02-01-08 09:02

В Пернишко играят в нощта на 13 срещу 14 януари и на 14 януари през деня – Сурва /Василовден/.
цитат от сайта на столицата на зимните игри с маски http://surva.org/Games_Bg.html

Разбирай че където и да отидеш в Пернишко, Брезнишко, Радомирско, няма да останеш разочарован[smile]

Автор: fisheye   
Дата:   02-01-08 11:50

гр.Симитли

Община Симитли
---------------
Ежегоден фестивал на кукерските игри и маски.
на стадиона или на площада на града.
участват над 10 групи от много населени места не само от общината ![shtrak]
Провежда се на 14 /Васильовден по стар обичай/Но предполагам ще е на 12-13 януари за да е в удобен ден !
--------------
Градът е лесподостъпен откъм главен път Е79,на 15км от Благоевград.Стадиона е точно до пътя.

За повече инфо пак ще пиша томна дата и час.
[beer]

Автор: dila   
Дата:   02-01-08 15:36

хм не мога да разбера кога е самия международен фестивал , който тази година се пада да е в Перник :( 4етох някъде, 4е фестивала ще е на 27 ???????????? а в някои сайтове още пише за миналата година :(

Автор: neuromancer   
Дата:   02-01-08 15:38

фестивала в Перник е 25-27 януари, тия дати 13-14 са за миналата година вероятно

Дата:   02-01-08 15:41

neuromancer : мда минала година в Разлог бяха 13-14 и трите дни ще има кукерски игри така ли ????

Автор: fotovas   
Дата:   02-01-08 15:46

в Разлог бабуджерето бяха вчера 01,01,08

Дата:   02-01-08 15:47

Международния фестивал е винаги в Перник и е на четна година тази година шествията ще бъдат на 26 и 27 януари по-горе съм дал линк към сайта на фестивала.
Има и малка разлика, това не са кукери, а сурвакари[smile]

Дата:   02-01-08 15:52

didesignbg : Международния фестивал Сурва :) от няколко години се редува във Перник и Разлог миналата година бяха на 14 в Разлог и само районните си бяха в Перник :) Те са и сурвакари и кукери

Дата:   02-01-08 15:57

оппааааа пообърках имената в Разлог е "Старчевата", но ми обясниха, 4е се редуват

Дата:   02-01-08 16:00

dila на Разлог може и да им се иска да се редува, но нещата никога не са стояли така. Има си Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва" провежда се на две години веднъж в Перник. По памет маскарадни фестивали с международно участие се провеждат в Брезник, Раковски, Ямбол, Разлог, при комшийте в Струмица. Има и други които изтървам, но това са големите

Дата:   02-01-08 16:09

Няма смисъл да се спори : ето Международен кукерски карнавал “Старчевата”
Понеделник, 16 Октомври 2006
На 13 януари 2007 година /събота/ в град Разлог ще се проведе ІІ-ят Международен кукерски карнавал “Старчевата”. Организатор е Община Разлог, със съдействието на Сдружение “Култура без граници

И мога да кажа, 4е беше най-добрия, на който съм била някога :) В Перник не се представиха и 1/10 колкото в Разлог миналата година :):):)

Дата:   02-01-08 16:25

чакай да посмятам, доколкото си спомням на последното ХVІ-то издание на Сурва имаше около 120 български и десеттина чуждестранни групи. Вярно ли в Разлог имаше десет пъти повече?
Ако е така браво[smilie24]
Аз лично бих заложил на пет пъти по-малко[smilie3]

Автор: elrisha   
Дата:   02-01-08 16:31

Днес е имало кукери в Благоевград, а всяка година в Петрич посрещат на 1.01. станчинарските и русалийските игри - колоритен празник,който имах щастието да заснема миналата година:)

Дата:   02-01-08 16:46

Не знам колко групи бяха; не казвам, 4е са били пове4е :) Имаше от цяла България и от Македония, Италия, Индонезия и др. 2 международни не успях да видя :П:П:П Бяха много и бяха много добри :П:П:П

Елриш, мерс много, но аз лично питам за след 7ми :П Много интересни има на самия 1ви, на много места :П, но не се добирам :):):)[beer]

Автор: alexoff   
Дата:   02-01-08 18:17

fisheye написа:

> гр.Симитли
>
> Община Симитли
> ---------------
> Ежегоден фестивал на кукерските игри и маски.
> на стадиона или на площада на града.
> участват над 10 групи от много населени места не само от
> общината ![shtrak]
> Провежда се на 14 /Васильовден по стар обичай/Но предполагам ще
> е на 12-13 януари за да е в удобен ден !
> --------------
> Градът е лесподостъпен откъм главен път Е79,на 15км от
> Благоевград.Стадиона е точно до пътя.
>
> За повече инфо пак ще пиша томна дата и час.
> [beer]

Аз съм от Благоевград, но до края на месеца няма да имам възможност да пътувам на там. За това ми се щеше някъде около София да отскоча за един ден само на бързо да поснимам и хайде обратно пак в София, че доста ангажименти ми се очертават близките седмици.

Автор: neuromancer   
Дата:   03-01-08 22:38

не разбрах къде ще има през този уикенд

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »