Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 На бг за 580EX II ?
Автор: ТодоротВарна   
Дата:   30-12-07 12:27

Някой да му се намира ръководството? Ще [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: На бг за 580EX II ?
Автор: kameliya   
Дата:   30-12-07 13:06

Ми не брато, ама можем ти го преведем [smilie5] Кажи коя част не ти е ясна да потърся.

Дата:   30-12-07 13:33

от 33 стр до 46

Дата:   30-12-07 13:42

Нека си отида в къщи и довечера ще ти пиша [smilie3]

Дата:   30-12-07 13:47

Най вече как се сработва с другите светкавици - Wireless Flash - за да мога да се сработи с другите в студиото

Автор: borisyankov   
Дата:   30-12-07 16:05

Ако другите светкавици са ти студийни, а не Speedlite-и, нещата са съвсем други. Даже нищо няма да пише в ръководството.

Дата:   30-12-07 19:49

Стр 32 За безжичната светкавица: С многобройни Канон светкавици (Canon speedlites) имащи опция за снимане от разстояние, можете да създадете различни светлинни ефекти със същата лекота както и при използването на автоматична светкавица E-TTL II.
Настройките, които задавате на 580 ЕX като главно устройство (master unit) прикрепено към фотоапарата, биват дистанционно предавани на допълнителните светкавици (slave units). По време на снимките, няма нужда да контролирате ръчно допълнителните светкавици! [долу имаш картинка на основните дистанционни настройки - главната сеткавица прикрепена на фотоапарата е с настройка MASTER, а другата ще се води от нея и е SLAVE. Всичко, което трябва да направиш е да настроиш MASTER на ETTL и ще се задейства дистанционното управление.
Забележка: за камери тип А, предходни на EOS-1D Mark II и EOS ELAN 7NE / ELAN 7N / 30V / 33V, вместо това ще се ползва (задейства) E-TTL II autoflash.

Всички настройки от главната светкавица биват предадени на допълнителните светкавици, включително скорост, експозиция и т.н.

Ако 580 EX бъде настроена като SLAVE (допълнителна, а не главна) е възможно да бъде контролирана от безжичен Speedlite Transmitter ST-E2 (в зависимост от модела)

Дата:   30-12-07 20:03

Стр 34 Настойки

1. Прикрепената към фотоапарата светкавица се настройва на MASTER.
2. Другата / или останалите се настройват на SLAVE.
3. Провери комуникационният канал - на дисплея на всяка свткавица пише на кой канал са, ако са различни ги настрой на един и същ.
4. Постави фотоапарата и светкавиците на избраните от теб места.
5.Нагласи главната светкавица(Master) на ETTL. другите светкавици автоматично ще се пренастроят.
6.Провери дали светкавицата е готова - Slave AF-assist beam ще мига на всяка една секунда - картинката посочва предната част на светкавицата, червеното ти капаче.
7.Провери дали работят - натисни копчето PILOT на Master светкавицата и всички Slave трябва да светнат. Ако някоя откаже, промени местоположението и или скъси разстоянието между тях.
8.Настрой си фотоапарата и снимай

Дата:   30-12-07 20:25

Съвети към тази глава:
-използвай малката поставка за статив, която идва в пакета със светкавицата, за подпора на Slave.
-завърти светкавицата така, че Slave и Мaster безжични сензори да са един срещу друг (червената пластмаса), а главата на Slave настрой според композицията на кадъра. (виж картинката на стр.35)[ тоест да са лице в лице да кажем].
-на закрито пространство е възможно сигнала да намалее поради отразяването му в някоя стена.
-не поставяй препядствия между светкавиците, за да не се загуби сигнала - връзката.

Дата:   30-12-07 20:28

Пробвай дали става и ще ти преведа и остатъка ако искаш.[shtrak]

Автор: praetorian   
Дата:   30-12-07 20:33

Тодоре, тя Камелия добре превежда, но 580EX II, не може да комуникира със студийни светкавици ако това си имал предвид. В книжката навсякъде пише за система от Канонски светкавици [smile]

Дата:   30-12-07 20:55

Исках да знам точно какво пише, евентуално да знам какво да търся или правя.Аз имам един синхронизатор и с него светват 3-те и тази 580. Но как светва не ми е ясно.
А kameliya се оказа много сериозна и трябва да я [beer] , само да каже ...[thankyou]

Дата:   30-12-07 21:03

Една виртуална почерпка като тази [beer] ми стига! Дано ви е от полза превода, ще преведа и остатъка ако ти е нужно.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »