Автор: djogata
Дата: 07-12-07 12:33
Мисля че е време да се проведе конкурс подобен на конкурса "Титан на седмицата" който се проведе миналата седмица
За този петък на мен ми харесва темата за легендарните чудеса на фототехниката, които постоянно се експонират в средите на Фото-Форум.
Ето няколко номинациЙ от мен:
1)На Волокин Лайката
Най-детайлният фотоапарат наблизо. Вади до 80МП резолюция от 35мм формат. Никой не знае как се постига това невероятно количество информация, но най-вероятно това става със специални умножители на информация, така че в крайна сметка кадърът съдържа повече детайли отколкото съществуват на действителния обект.
2) На Дими2007 Хаселблад-а
Най-доброто цялостно качество на образа - детайл, цветове, обем, шум. Никой друг фотоапарат на света не може да постигне това качество. За голямо съжаление снимките от същият този апарат не могат да достигнат смъртните хора като нас, защото просто тези снимки не понасят цифровизирането - воалират моментално, а после се превръщат в думи, обикновено от сорта на "Хас-а е най-велик"
3) На ПМартинов Никоня
Каквото и да си говорим, този Никон (както и всеки друг Никон) е по-добър от Канон. Дори и да има доказателства за обратното, това е само ваше нещастно заблуждение. Ако се съмнявате, просто прочетете отново първото изречение.
4) Техниката на Нейви
Винаги custom-made, специално за него, с подобрени параметри (например 100-400). Фирмата, чийто фотоапарат той притежава, винаги прави най-добрите фотоапарати в този момент. Ако той притежава Канон, Канон са най-добрите. Ако реши да смени на Никон, това дава такова вдъхновение на японските производители, че те мигновено започват да произвеждат най-добрите фотоапарати в света.
Номинациите се правят с най-добри чувства, с цел да става смях, а не с цел заяждане
Да видим вие кого ще номинирате
|
|