Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Седмичен номинациЙ "Легендарна Фототехника"
Автор: djogata   
Дата:   07-12-07 12:33

Мисля че е време да се проведе конкурс подобен на конкурса "Титан на седмицата" който се проведе миналата седмица [smilie5]

За този петък на мен ми харесва темата за легендарните чудеса на фототехниката, които постоянно се експонират в средите на Фото-Форум.

Ето няколко номинациЙ от мен:

1)На Волокин Лайката

Най-детайлният фотоапарат наблизо. Вади до 80МП резолюция от 35мм формат. Никой не знае как се постига това невероятно количество информация, но най-вероятно това става със специални умножители на информация, така че в крайна сметка кадърът съдържа повече детайли отколкото съществуват на действителния обект.

2) На Дими2007 Хаселблад-а

Най-доброто цялостно качество на образа - детайл, цветове, обем, шум. Никой друг фотоапарат на света не може да постигне това качество. За голямо съжаление снимките от същият този апарат не могат да достигнат смъртните хора като нас, защото просто тези снимки не понасят цифровизирането - воалират моментално, а после се превръщат в думи, обикновено от сорта на "Хас-а е най-велик"

3) На ПМартинов Никоня

Каквото и да си говорим, този Никон (както и всеки друг Никон) е по-добър от Канон. Дори и да има доказателства за обратното, това е само ваше нещастно заблуждение. Ако се съмнявате, просто прочетете отново първото изречение.

4) Техниката на Нейви

Винаги custom-made, специално за него, с подобрени параметри (например 100-400). Фирмата, чийто фотоапарат той притежава, винаги прави най-добрите фотоапарати в този момент. Ако той притежава Канон, Канон са най-добрите. Ако реши да смени на Никон, това дава такова вдъхновение на японските производители, че те мигновено започват да произвеждат най-добрите фотоапарати в света.

Номинациите се правят с най-добри чувства, с цел да става смях, а не с цел заяждане [beer]
[beer] [beer]

Да видим вие кого ще номинирате [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Седмичен номинациЙ "Легендарна Фототехника"
Автор: CanoniO   
Дата:   07-12-07 12:37

Ми ти не си ни оставил много възможности[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: nodoubt   

не изпусна ли апарата с най-едрия пискел във форума [smile]

Ето и Моби Дик, той точно пусна в другата тема:

Автор: Mobby_Dick
Дата: 07-12-07 12:36

Аз снимам на лед [smilie7]

Камерата ми е с дестилирана нискотопима ледена плака, антигравитатор (да не се разтича леда при топене), и катализиращ изпарител (поради същата причина).
Обективите ми са свръхсветлосилни и топат направо там де попада светлина.
Изображението става кристално и релефно.
В дестилираната ледена плака са вложени различни цветни компоненти, които преди активация са прозрачни да не пречат спектрално, и после почват селективна цветна дифузия.
Изображенията са уникални! [smilie7]
Защитен патент за светлочуствително в-во № BA714903457saa/14/7356 [smilie21]

Автор: navy   
Дата:   07-12-07 12:39

Като снима с такава уникална техника що показва бози [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   07-12-07 12:40

Djogata, ти освен човек с добро чувство за хумор, си и добър специалист по клинична психология. [smilie24]

Дата:   07-12-07 12:43

Джогата е допуснал грешка.
Моята техника не е къстъм мейд [smilie7]
Бройките са подбрани просто [smilie18]

А и... бившата ми техника [smilie18]

Сега за новата ще видим.
Имам перфектни резултати с 24-70/2.8
Джъмбо, както и други, които са снимали с този обектив са също очаровани.
Очарован съм и от 105/2.8, както и от 70-200/2.8 ВР... така, както и други са очаровани.

Сега... какво излиза. Че никон просто си изпипват нещата, докато при канон я улучиш, я не [smilie18]

И не на последно място - хубаво е да имаш такива играчки, още по хубаво е да можеш да ги ползваш [smilie18]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   07-12-07 12:44

djogata

Нищо не си прочел приятел, а класираш!

Поне гледаи сериините номера на нещата дето промоцираш дали не започват с ХХХ милиона бройки [smilie18]

Тази седмица във ФФ пуснах най-уникалния апарат и обектив не за седмица.....а за години назад.
Уникален във всяко едно отношение [smilie5]
, ама явно е бил толко уникален, че затова направо ти е убегнал.

Е те затова съм против подобни класации и рейтинги, щото тенденцията в тях е простовата и скучновата [smilie18] [smilie23]

Автор: dau   
Дата:   07-12-07 12:44

Гласувам твърдо за ГАГА, макар че и Волокин много ме изкушава [smilie24] [ezik] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer] [shtrak] [thankyou]

Дата:   07-12-07 12:46

Давайте там [smilie18]

Пропуснал си да номинираш 'незнайната' техника на никсъна, толкова е незнайна, че направо и кадри не сме виждали от него в голям размер [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   07-12-07 12:49

Засегна се морския нещо, зема пак къчове да мята... [smilie5]

Дата:   07-12-07 12:50

На Га-Га късото варио е толко уникално....че и да го изпусне да се счупи, поне 200 ще има счупени точно като него, със същите силови дъги по-н-тата леща [smilie18]

Но па тая тема може да има друг смисъл, шуробаджанашки [smilie18] [smilie21]

Автор: pmartinov   
Дата:   07-12-07 13:00

djogata [smilie5]

Ти явно си от малкото хора които са ме разбрали
правилно ...[smilie18]

[thankyou]

[thankyou]

[thankyou]

Дата:   07-12-07 13:00

Хе хе, на засегнат ли ти приличам...
Че аз ако не ти отвърна на репликата какъв спор ще направим [smilie18]

Дик, ти самия си уникален сам по себе си, не е необходимо дори снимки да показваш [smilie18]

Дата:   07-12-07 13:08

Моби, сори, забравих ти ФД-зумчето, сега се сещам че пусна такава тема [smilie5] [smilie18]

Да, и то заслужава номинация [smilie5]

За жалост последната седмица нямах никакво време, така че каквото съм го чел съм го чел набързо, спомените са рехави [smilie5]

Затова моля вие да помогнете с допълнителни номинациЙ [smilie21] [beer]

Иначе за устройството за снимане върху лед - Моби, може да е уникално, но си пропуснал 2 подробности - първата е едно уникало предимство - черната дупка зад сензора, която привлича допълнително светлина, а второто нещо е малкия недостатък на сублиматора който ползваш - превръща част от обработената материя в антиматерия, която се съхранява в антигравитатора. За жалост антигравитационното поле изисква енергиен източник, а трайността на такъв енергиен източник е около 40 години. След това следва освобождаване на антиматерията и анихилация със заобикалящата я материя... Така че след 40 години или трябва да се преместиш в антивселената, или да сложиш ледените плаки в бункер [smilie10] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer] [beer]

Re: Седмичен номинациЙ
Автор: dimi2007   
Дата:   07-12-07 13:13

Моби-Дик,

имам такива зумове.../за броени левове са/
един ден ще ти подаря един...[beer]

Публикацията е редактирана (07-12-07 13:14)

Дата:   07-12-07 13:16

dimi2007
Аз имам Мерцедес.
Един ден ще ти подаря един! [smilie24]

Автор: boni   
Дата:   07-12-07 13:16

Темата е петъчна и весела, моля Нейви и Моби да не я развалят с вечните си и вече твърде досадни препирни.
Иначе Моби, подобни обективи има и Олимпус, доколкото знам и са създадени специално за ОМ30, камерата със система Zero-in-focus.

Дата:   07-12-07 13:18

http://www.mir.com.my/rb/photography/hardwares/classics/olympusom1n2/shared/zuiko/images/3570AFyuhai

Дата:   07-12-07 13:19

Те и пентакс имат....ама не съм видял някои форумец-пентаксаджия да го покаже [smilie18] [beer]

Дата:   07-12-07 13:20

http://www.mir.com.my/rb/photography/hardwares/classics/olympusom1n2/shared/zuiko/images/3570AFyuhai

Дата:   07-12-07 13:21

То и вивитар имат :

http://www.mir.com.my/rb/photography/hardwares/classics/olympusom1n2/shared/zuiko/images/dualAFvivit

Дата:   07-12-07 13:23

А всъщност това е измислено от Пентакс още през 1981г, другите го пускат 2-3 години по-късно:

It was widely accepted that the Pentax ME-F introduced by Asahi Pentax Optical Ltd. in 1981 which based largely on a hugely popular Pentax ME-super, was the world first SLR that offers an autofocus capability. The autofocus feature will only work when used along with a dedicated K-mount Pentax AF 35-70 f/2.8 auto-Zoom that has a focusing motor built-in (it takes 4 x AA batteries)

Автор: pmartinov   
Дата:   07-12-07 13:54

Pentax

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: snooper   
Дата:   07-12-07 17:09

Аз искам да номинирам на ИвоДам централната точка на Канона! [smilie24] [smilie18] [beer]

П.С.

"that has a focusing motor built-in (it takes 4 x AA batteries)"

Тва трябва да се види! [smilie5]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »