Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Правилна ли е подобна такса...
Автор: Reshovski   
Дата:   12-09-07 11:53

Отскоро си мислех да започна да снимам свадби и тъй като не бях много наясно как седят нещата проучих малко и се оказа, в ритуалната зала за да снима външен фотограф трябва да се плати такса от 60лв., в която се включва снимане с техен фотограф и чак след това те пускат и ти да снимаш. И интересното е че след като платиш таксата отново техния фотограф е с привилегия като трябва да го оставиш първо той да заснеме кадрите си после ти, демек да не му се пречкаш.
Техниката на фотографа беше един Canon 350D в ръцете и нищо друго!
Та искам да чуя мнения за това дали сте съгласни с тези такси, особено ако се поставите на страната на младоженците и на техния фотограф, и има ли законово право тази практика в България!?

Отговори на това съобщение
 Re: Правилна ли е подобна такса...
Автор: nemchev   
Дата:   12-09-07 11:58

тва за първи път го чувам?/

Дата:   12-09-07 12:00

Може би беше удачно да спомена, че става дума за Варна.

Автор: nelvis   
Дата:   12-09-07 12:02

Темата е резонна...даже малко закъсняла...Ще се включа по-късно,но веднага мога да кажа ,че това е издевателство над клиента/младоженците/ и свободно-практикуващите колеги...Нарушено е правото за свободен избор на професионалист,в чиито качества клиентите са убедени и им е натрапена услуга,която не е задължително да е некачествена,но често се получава точно това...[shtrak]

Автор: nemchev   
Дата:   12-09-07 12:02

за варна не знам...снимал съм в Благоевград,София,Дупница,Петрич,Видин,Сандански...такова чудо не съм видял още

Автор: tycoon   
Дата:   12-09-07 12:05

Ооо... Варна е тежък случай. Никога не оставяйте фотографите на обредния дом да ви правят снимки.

Голям зор ще видиш да снимаш в двора също. Има една кака много нахална, която те снима с и без твое позволение;)

Има и един с мускули дето я пази. Смешна работа[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: canonio   
Дата:   12-09-07 12:08

Аз без да съм сватбен фотограф, на сватбата на роднина, не ми разрешика да снимам в ритуалната и на всичкото отгоре и в двора. Със сапунерка можело, ама за по-сериозна техника трябвало да плащам. Исках да видя заповед на кмета или поне решение на общински съвет, щото това е общинска собственост. Нещата загрубяха и аз се отказах, щото все пак бях тръгнал на сватба.
Според мен е незаконно, при положение че снимам хора, които са съгласни да ги снимат, да трябва да плащам на трето лице за снимки.
Само собственика на имота може да се появи и да решава какво ще става вътре. Ама нашата зала не е частна.

Дата:   12-09-07 12:09

Е точно за тази кака става дума, тя беше така неречния "техен" фотограф [smilie23]

Публикацията е редактирана (12-09-07 12:09)

Автор: dau   
Дата:   12-09-07 12:20

мизерници [smilie23]

Автор: n1x0n   
Дата:   12-09-07 12:25

Намираш под крилото на кое министерство/община е въпросната ритуална зала и пишеш протестно писмо с копие до министъра/кмета и няколко вестника. Позоваваш се на закона за защита на конкуренцията /дето в случая не пее, ама ей така, за престиж :-)/ и така...

Автор: pmartinov   
Дата:   12-09-07 12:29

Това си е рекет [smilie23]

Автор: Amigo   
Дата:   12-09-07 12:31

I otkade nakade 6te ti nalagat fotograf - mladojencite nali zatova si pla6tat vse pak! [cool] [smilie7]

Автор: tofo   
Дата:   12-09-07 12:36

Каката задължителен атрибут към ритуалната зала ли се явява? И ако не ща да ме снима пак ли ще ми я калкулират...[smilie11]

Автор: RAFA   
Дата:   12-09-07 12:37

Пълна простотия, най мразя да се изкарват пари с изнудване така в/у хората,и то в един от най хубавите им празници! Това според мен е за КЗП! Я пускай една жалбица аз навремето така принудих един сервиз да си свърши работата ! Надявам се да помогне !
http://www.kzp.bg/

Автор: asahi   
Дата:   12-09-07 13:30

Можеш да забраниш н каката да снима.

Автор: wfw   
Дата:   12-09-07 13:51

в русе е същия "к*р". там не може фотограф да минава загражденията и само техния умрял фотограф снима с едно Д1 и светкавица от втората световна дето като те облъчи и зад тебе остава такава сянка, че се чудиш какво да я правиш.

за разлика от Враца, където нямаше такъв "фотограф" и можеш да си ходиш дори зад тази която води ритуала:)

Автор: ilia_dm   
Дата:   12-09-07 13:55

Този въпрос много ме вълнува.В събота се жени племенницата ми и понеже съм бил свидетел на грозни сцени по повод кой има право да снима,помолих младоженците да питат в обредния дом.
Най напред им казали,че това е услуга -пакет,после,че било предпазна мярка срещу нелицензирани фотографи/сякаш са разбойници/,после на запад било така,после...

Автор: tofo   
Дата:   12-09-07 14:03

...после лицензирана булка току-виж пуснат. С предимство, щото да не сбърка ритуала нещо [smilie5]

Автор: Блясък   
Дата:   12-09-07 14:08

Освен това, че младоженците са си платили за техен си фотограф, като влезете в ритуалната зала, са опънали едни колчета и въженца до къде се простира правото ти за снимане. Ако прекрачиш се мръщат, а след ритуала и карат. Освен това застава ей там в ъгъла (реално 1 крачка зад тебе) един чичко с внушителни размери - бияч, пазвантин, бофигард, както искате му казвайте, и пази да не прекрачиш заветните въженца. Ма напоследък май го няма. ЛУДНИЦА е! Да му се отще на младежта да се снима по сватбата си...

Автор: milky_boy   
Дата:   12-09-07 14:12

Това не е ...пътят към Европа,а назад към средновековието,няма да се учудя ако някой предяви към булката правото на първа брачна нощ

Автор: Блясък   
Дата:   12-09-07 14:17

Например служебния дежурен фотограф с твърдия обектифф

Автор: dimmby   
Дата:   12-09-07 14:42

Направо не ми се коментира тази тема...всяка събота или неделя съм свидетел на какви ли не изпълнения на служутелите в това число и на фотографите по ритуалните зали. Занимавам се с видеозаснемане, слава богу с видеооператорите е по-различно, поне засега нямат служебен такъв :-), кофти история! Ако знаете какви пари се вземат за 20-30 пози, просто е кожодерство. Наскоро един младоженец го съжалих, взеха му 150 лева за 20 некадърни пози, няма да казвам къде, няма да е коректно. Препоръчвам силно на бъдещите младоженци хубаво да си уговорят нещата по ритуала.

Дата:   12-09-07 15:02

Съмнявам се, че някой в общината ще обърне внимание на оплакване за подобно нещо, понеже сигурно са наясно с това, което става. Май трябва да се съберем Варненци и да си отстояваме правата за снимане, да направим едно сборище някой Weekend и да се наредим 30 калпака обурудвани до уши и да снимаме наред, да прескачаме през въженцата, да се блъскаме в охраните и да покажем че не сме съгласни с такава "мафия".

п.с.
Е, това беше малко изблик на огромното ми разочарование и недоволстово, но определно трябва да се направи нещо!

Автор: nelvis   
Дата:   12-09-07 17:35

Решовски,налучкваш правилния подход-както е казал един навремето/да не му казвам името,че е комунист/,но сентенцията е такава:"Насилието поражда насилие,но свободата не се завоюва с цветя".В България още не сме се научили да отстояваме правата си.От такива разправии с говеда и некадърници хванах диабет,но съм готов да ти съдействам с каквото мога,а това е проблем и на клиентите на Обредните домове,пък за това си има КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ.В Европа едно наще момиче се разпорежда с това...Явно трябва да бъде сезирана..........

Автор: Grandpa   
Дата:   12-09-07 18:50

Тъпо и жалко.

Ама докато се възмущаваме само по форумите в интернет - така ще е. Е Никсън го каза - пишеш до съответните инстанции. Следващата стъпка е - съдиш.
За пореден път се чудя - няма ли в тоя форум някой фото-мераклия юрист да се "зачисли" на щат към ФФ за набиване на канчето на подобни тъпоъгълници.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »