Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 някакви впечатления от Канон еос 50 (аналоговия)
Автор: ZeG   
Дата:   28-08-07 01:21

здравейте. един приятел продава Канон 50 (аналогов), до какава цена да дам за него. и ако някой има впечатления от този фотоапарат, бих се радвал да ги сподели. [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: някакви впечатления от Канон еос 50 (аналоговия)
Автор: volokin   
Дата:   28-08-07 04:49

прекрасен апарат, малко остарял, ама ОК. [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Цена 150-180 лева макс.[beer]

Автор: georgioiv   
Дата:   28-08-07 06:59

правилно е да се напише "филмов", а не "аналогов".
"Цифров" - идва от светочувствителния елемент в камерата - цифровата матрица, при цифровите. Съответно "филмов" идва от светочувствителния елемент - филма, при филмовите.

Аз си мисля, че и "цифрови" е неподходящо да се наричат камерите с цифрова матрица, по скоро по аналогия с филмовите трябва да са матрични, ма маркетингът слага имената..... [smile]

Автор: doca   
Дата:   28-08-07 07:45

А на кибрита трябва да се казва "Драсни, пални клечица" както е казал Иванчо Богоров.
Според мен е правилно да се употребява аналогов апарат, защото светлината представлява радиовълни с определена дължина на вълната и има вид на синусоида.
Справка ТУК
При аналоговите апарати светлината не се дигитализира и остава без промяна, а светочувствителните микрозърна на лентата само я фиксират по време на експонацията. За пример, подобен е случая с домаш

Публикацията е редактирана (28-08-07 14:31)

Автор: georgioiv   
Дата:   28-08-07 08:29

[smilie18]
...анологов щеше да е, ако имаше анологова обработка на сигнала... (както при цифровия имаме цифровизация на аналоговия сигнал на матрицата с ацп). При филма няма никаква обработка на сигнала, затова и няма отде да се вземе това "аналогов " в името. Или примерно - щяхме да имаме "аналогов" фотоапарат, ако сигнала от матрицата се усилваше, без да се дигитализира.... с една електронно-лъчева тръба отзад за дисплей.... и въртяща се магнитна лента за запис на файла.... "аналогов"... [smilie18] [smilie18]

Дата:   28-08-07 08:46

"Запечатването" на светлинния поток по време на експонацията става върху лента, които някои наричат филм.
Филм е покритието на лентата с няколко слоя химическо вещество, чувствително към светлината, което променя структурата си в резултат на въздействие от светлинния поток.
Така, че потребителите би следвало да използват по-скоро понятието лентов апарат, отколкото филмов.Освен ако не решат да използват думата "аналогов", което от гледна точка на вида на светлината и последващите процеси е най-правилната.
Както и да се произнася- всеки знае за какъв тип апарат става въпрос. Другото е губене на време в излишни спорове.

Автор: mgi   
Дата:   28-08-07 09:52

Doca, изби рибата с това "светлината представлява радиовълни" [smilie18]

Дата:   28-08-07 09:52

а радиовълните светлина ли са?

Автор: djogata   
Дата:   28-08-07 09:56

Еми светлината и радиовълните са електромагнитни лъчения с различна дължина на вълната [smilie18]

Айде кажете му на човека за Хапарата за който пита, стига с тия вълни, сега да не вземем да си говорим за ядрена физика [smilie18]

Автор: solo5   
Дата:   28-08-07 09:58

пак остамихте темата на човека
що не си пуснете отделна тема и там да се дърлите [smilie11]

Дата:   28-08-07 10:02

В момента имам временно за тестване Елан ІІе (ЕОС 50) с очен контрол, който е на наш съфорумец. Има си всичко, две от снимките в профила ми са с него (цветето и реката). Скоро си купих ЕОС 30, последния модел от този клас с грип ВР300 за 300лв. Същите без грип и без очен контрол (без който може) съм виждал във форума по 150-170лв.
Относно цената на ЕОС 50 - зависи от състоянието му, но май трябва да е доста под 150лв.

Автор: princess_lia   
Дата:   28-08-07 10:06

Да пита пмартинов за еос 50, ама отсега мога да му кажа какво ще му каже...

Иначе малко повече за апарата тук клик

А и цената както каза Волокин - 150 лв макс

Публикацията е редактирана (28-08-07 10:08)

Автор: nodoubt   
Дата:   28-08-07 14:49

eos 30 [smilie24]

за сравнение:

http://pondriv.sunnyday.jp/camera/camera/img_cam/eos50e_big.jpg

http://www3.xitek.com/bingqiku/canon/afbody/3series/image/eos30.jpg

Автор: Synthy   
Дата:   28-08-07 16:40

doca написа:

> А на кибрита трябва да се казва "Драсни, пални клечица" както е
> казал Иванчо Богоров.
> Според мен е правилно да се употребява аналогов апарат, защото
> светлината представлява радиовълни с определена дължина на
> вълната и има вид на синусоида.
> Справка
> ТУК
> При аналоговите апарати светлината не се дигитализира и остава
> без промяна, а светочувствителните микрозърна на лентата само я
> фиксират по време на експонацията. За пример, подобен е случая
> с домаш
>

>
> Публикацията е редактирана (28-08-07 14:31)

<спам>
в грешка си. по природа светлината е дигитална.

и самият спор за "аналогова" или "цифрова" фотография е... [smilie23]

</спам>

Дата:   28-08-07 17:10

Synthy Да беше прочел малко от линка, който съм пуснал. Ти, с тези си възможности сигурно и GSM-мите слушаш направо от ефира, ама не ми се занимава повече с този въпрос и за да не спамя повече:
За мен този апарат, е по- добър от коя да е турбо сапунера. Ама като се набутах и аз вече с дигиталката, няма връщане.

Дата:   28-08-07 18:21

бе аз линка съм го чел, ма съм чел и учебника по физика. там пише разни неща, допълнения към линка на маркишки, ма си прав, спора е за глупости.

Автор: pmartinov   
Дата:   28-08-07 18:24

Благодаря на Канон че направиха тази камера [smilie24]

Тя ме накара да мина на Никон [smilie24]

[thankyou]

[thankyou]

[thankyou]

Дата:   28-08-07 19:30

Според мен е по-добре да дадеш 150-200лв. за ЕОС 30 или 33 (Елан 7), 50-ката си е доста стар модел.

Автор: JeT   
Дата:   28-08-07 22:34

Ако избираш между ЕОС50/50Е и ЕОС30Е/33 бих ти препоръчал 50-ката(ако е пазена и е в добро състояние), основно защото:

- автофокуса е по-чувствителен при ниска осветеност и е калибриран да фокусира при по-нисък контраст на обекта;
- ще намериш ЕОС50/50Е по-евтино, а екстрите на ЕОС30/33 няма никак да ти липсват.

Моята 50-ка навремето а "спуках" 3 години от работа, мокрил съм я два пъти погрешка (единия път я чаках около 12 часа да изсъхне, за да сработи отново) и нито веднъж не ме е предала. Още съжалявам, че я смених с 30Е - беше ненужно харчене на пари.

[shtrak]

П.П. На този клас апарати(независимо от марката/модела), след 5-6 или повече години усилна работа им се чупи пластмасовата закопчалка на задния капак. Това го знам от Наско (на Дондуков) - той го "лекува" този проблем бързо и евтино.

Публикацията е редактирана (28-08-07 22:42)

Автор: asahi   
Дата:   28-08-07 22:38

Та последно: Светлината вълнов или корпускуларен характер има?

А за АНАЛОГОВИТЕ фотоапарати вина имат Жоро и Бони - те са идеолозите на тази кръпка към историята на фотографията.

Автор: cameraman   
Дата:   28-08-07 22:39

Супер машинка е.... Имам един на няколкостотин снимачни цикъла в шкафа си [shtrak] и все се каня да дублирам цифровите снимки с филмови негативи от нтго и да сравнявам.

Автор: djogata   
Дата:   29-08-07 00:50

Светлината има И ВЪЛНОВ И КОРПУСКУЛАРЕН характер [smilie5]
Чисто вълнов характер може да има само частица с нулева маса.
Това е един от парадоксите на вселената, фотоните са с минимална маса (почти нула), затова имат поведение като вълни, но в същото време все пак имат някаква крайна маса >0, колкото и да е малка тя все пак е положителна, така че по някакъв начин съществуват и като частици. Така че фактически фотоните като се движат постигат само 99.9999999999% (примерно) процента от максималната скорост която е възможна в природата и която може да бъде достигната само от тяло без маса (която ние знаем като скорост на светлината).

Дата:   29-08-07 09:37

и това според айнщайн, нали ;)
само че, има частици с имагинерна маса рточно поради скоростта, с която се движат ( >с ), които разбира се неможем да наблюдаваме, но са засечени по промените в околната среда, които те предизвикват (това малко като фантастика де, ама учените така казват, а аз съм склонен да им вярвам). Та светлината за мен е дискретна, точно поради фотоните, които не се изпускат непрекъснато, за да е аналогова (непрекъснат във времето сигнал по дефиниция е аналогов), ами на порции. А между другото, масата на фотоните теоретично е нула, точно поради скоростта им на светлината - нещо движещо се с тая скорост има маса нула (от там и невъзможността да се прехвърли тази граница).

Дата:   29-08-07 09:56

След като е дискретна, светлината би следвало да е кодирана.
Ето и малко Булева алгебра, че привържениците на дискретната светлина да си я кодират, върху лентовите апарати:
--------------------------------------
Представяне на аналогов сигнал посредством
2 взаимноизключващи се състояния. "1" и "0".
При четири битово кодиране
Числото 1- 0001
Числото 2- 0010
Числото 3- 0011
Числото 4- 0010 и т.н.
-----------------------------
Възниква въпроса, как с тази теория подпомогнахме питащия за качествата на апарата EOS 50?[beer]

Дата:   29-08-07 10:21

накарахме го да изпие 3 [beer] и да се зачуди, дали е попитал на правилното място за решение на проблема си [smilie18] [smilie18] [cool]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »