Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 цанон с3ис
Автор: laer   
Дата:   18-08-07 12:53

Питанка за въпросното дживотно.
Имах powershot pro 1 но го свиха и му търся достоен заместник. Разбира се със стабилизация. с5ис не е добра оферта поради много причини, но с3ис ми се струва не лош, а и в дпревю му дават много висока оценка.
Та?[shtrak]

http://www.dpreview.com/reviews/canons3is/page14.asp

Отговори на това съобщение
 Re: цанон с3ис
Автор: kaic   
Дата:   18-08-07 13:01

Едва ли някой е притежавал и двата модела за да направи обективно сравнение, за това прочети мненията на част от българските потребители във фотуфорума и си направи
изводи.
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=520359&t=520359&phorum_uriauth=

Питай конкретно и все ще се намери някой да обясни. Понеже от питанкаат ти не става ясно какво те интересува.

Автор: vetinari   
Дата:   18-08-07 13:08

е ти го прати във фенклуба...обективни мнения ли ще получи [cool]

Дата:   18-08-07 13:12

аз фенклуба го виждам отлично но не намирам отговорите там.

Автор: kaic   
Дата:   18-08-07 13:45

Баба ми ме е учила да чета между редовете, там се криела истината. Във фен клуба на S3 не само се хвали апарата, но са споделени и доста недостатъци и то не от един потребител. Аз само посочих къде би могло да има мнение за поне единият апарат и не твърдя че от там ще извлечеш най полезното за теб. Съжалявам, че нямам неоходимото време да отделя за да напиша за Canon S3 Is, но и да го напиша бих се повторил с това което съм казал в многото постове на темата, така, че ако искаш чети и там, ако ли не все някой ще напише нещо различно и полезно тук. Аз също ще следя тази тема, човек винаги има какво ново да научи.

Дата:   18-08-07 13:49

kaic [smilie21]

Автор: icolin   
Дата:   18-08-07 15:20

Аз сравнявах 2-та S3 i S5
Разликите не са много!
Хубавото е че процесора е DIGIC ||| и шумоподискането му е по добро и може на 400 ИЗО да правиш доста добри снимки при S3 tova e nevuzmojno.
Диспея на 5-цата е по голям и с повече пиксели. И визьора също. Също функцията фейс детекшън е укално яка много и се изкефих. Когато фокусира лицето незнам кво прави точно но успява да позатъмни фона ако е силна светлина и да наблегне на лицето.
Друго незнам да е различно.... е и 8-те мегаписксела!
[beer]

Автор: doca   
Дата:   18-08-07 17:10

Canon Powershot S3 IS.
1.Две в едно-тяло с малката матрица 1/2.5"
+ бърз/USM/, но не рязък обектив с оптична стабилизация. Възможност за инсталиране на филтри и сенник.Реално не съм го правил, защото нямам такива и не мога да споделя мнение. Зуума му е от 36 мм до 432 мм/х12/. При 12 х не се забелязват изменения в качеството и изкривявания, освен леко в светлосилата. При контражур обектива дава хроматични аберации в крайщата.
2.Батерии- 4хАА- според мен е преимущество. С 4 батерии х2500mAh издържа около 400 кадъра, при 10% на светкавица. Малко апарати могат да се похвалят с такъв брой кадри. Т.е. апаратат е доста икономичен при работа.
3.Ергономично тяло, удобен захват. Прилича на SLR/SLR-like/. Удобни бутони за настройки и управление. Тежи около 500 г с батериите.
4.Възможности за множество ръчни настройки и готови режими.
Има режими приоритет на бленда, приоритет на скорост, както и за серия /3 кадъра в сек./
Аз лично използвам режима М, но понякога при дневно осветление- снимам на автоматичен режим.
Поради малката матрица, нощните снимки не са силната страна на апарата.Липсва детайл.При 400 и нагоре ISO се забелязва доста шум.Скалата е 80-100-200-400-800 ISO.
Т.к сега още го изучавам, не съм използвал все още пълноценно при нощни снимки режима RAW, който съм постигнал с програмна надстройка чрез hack software. Но този софтуер ми дава непрекъснат контрол върху нивото на батериите, както хистограма за експозицията и DOF.
Софтуера заема около 500 KB място.
5.Файловете при RAW са около 7 MB, а при JPEG- около 1.25 MB.
6.Работи със SD карти до 2 GB. Моята е 1 GB скорост х150.
7.Светкавица- работи добре до 5 метра.Недостатък- включва се чрез ръчно отваряне. Може да се задейства принудително с нарочен бутон/при дневни снимки за по- добра осветеност на обекта и избягване контраста при непосредствена светлина/
8.Прави добри макроснимки, но само при добра осветеност на обекта и използване на статив. Получават се добри макроснимки и чрез оптичната стабилизация, но в съотношение 1/5 сполучливи.
9.Мисля, че апаратът дава възможност центъра на фокусирането да се измества ръчно чрез джой-стика, но не съм го ползвал.
10.Силна страна е наличието на подвижен екран, който дава възможност да се правят снимки незабележимо от околните.
Аз обаче използвам електронния визьор, който ми дава цялостна информация както за обекта така и за експозицията.
11.Не съм имал проблем при работа с апарата. По моя преценка той е много надежден.Но и аз го пазя, винаги с капачка на обектива и в чантата. При снимки- ремъка закачен за апарата и на врата ми.
Оценка за съотношение цена/качество-10/10
Оценка за качество/лични изисквания-7/10.
Субективна оценка- обикновен любителски апарат.Подходящ за семейни снимки.

Дата:   18-08-07 17:18

RAW на S3 след смяна на софтуера! [ezik]

Дата:   18-08-07 17:31

icolin Софтуера не се сменя, а надгражда, т.е. разширява възможностите на апарата чрез откриване на скритите възможности на процесора DigicІІ.

Дата:   18-08-07 17:34

Нещо такова!! Доца ти с надграден софтуер ли си ?
Щото аз си мисля че няма смисъл от тоя роу...

Дата:   18-08-07 17:40

Да с такъв съм и веднаж го пробвах при нощни снимки. Матрицата вади много повече детайл отколкото когато се снима в JPEG, което е разбираемо, поради вътрешното конвертиране при което се губи качество.
Но нямам много време да се занимавам с този формат, защото е много досадно да конвертирам RAW през DNG и след това обработка с CS3, на който съм сложил PlugIn Camera Raw.8bi за да отворя и обработвам файла.
Но скоро пак ще се пробвам с този RAW, че снощи качеството, което ми изкара апарата в JPEG ме изнерви много и му бях бесен.

Публикацията е редактирана (18-08-07 17:53)

Автор: batzeto   
Дата:   18-08-07 20:07

laer и аз там във фен клуба на kaic
съм изказал мнение за двата, но явно те е домързяло да разгледаш всички постове,затова ето на готово (макар и със задна дата):
Хех и аз не разбирам политиката на Канон в тази насока. Бях 99% сигурен, че в този модел (С5) ще сложат по-голяма матрица и ще надминат Сони Н9 и даже мислех,че умишлено изчакаха пускането на новия модел за да ги сринат с нещо по-д-бро,а те направо ме изненадаха. Дори не увеличиха зум-а,както направиха Сони. Имам чувството,че пуснаха този модел,само за да пуснат нещо ново от сапунерките. За 8-те мега и малко по-големия дисплей цената е неуправдано висока отново,при условие че С3-та е с 200$ по-евтина. Не го казвам,защото наскоро взех С3-та,но и да не бях и сега да ми предстоеше взимането,пак щях да си взема 3-та. Кофти тръпка... за чакането и разминаването на очакванията.

В днешна дата мога да добавя,че направих няколко снимки със "обновения" модел. По-долемия дисплей е сладка работа,ако го ползваш,но и по-голям разход на енергийка. Слота за светкавица е благинка също,предполагам си свикнал да ползваш такава. Самия апарат изглежда по-масивен и малко по-изпипан като дизайн, С3-ката си изглежда по като сапунерка,в сравнение с 5-цата,макар че и той не отстъпва,все пак си е сапунерка:) Малката матрица не се коментира повече, направо се вбесявам като се сетя...

Та на въпроса ти...не знам доколко ще 3-ката ще се окаже заместник на про-то,което си имал,но ако се колебаеш м/у 3 и 5-та правилно си се насочил:) [smilie24]

Дата:   18-08-07 20:28

Току що открих, че с FastStone MaxView програмката отваря CRW /RAW формата/ на Canona-a без проблеми, но тази програма няма възможностите на CS3 разбира се.

Дата:   21-08-07 14:57

благодаря баце! и на останалите също.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »