Автор: nikvandoom
Дата: 14-12-23 10:26
Здравейте на всички! Занимавам се с фотография любителски вече 4-5 години (пейзажна, астро фотография и т.н.), но фотоапаратът също така е неизменна част от работата ми, тъй като съм археолог и нумизмат - често се налага да снимам археологически ситуации на обект, както и артефакти (монети, пръстени, стрели, керамика и др.). През 2019 г. закупих Nikon D7500, с който работя и до момента - направил съм около 60-70 хиляди кадъра. Мисля, че назрява моментът за ъпгрейд към Full Frame, понеже вече виждам лимитите на APS-C фотоапарата. През годините инвестирах в различни обективи, които купувах, след това заменях с други и към момента разполагам със: Sigma 17-70 mm f2.8-4; Tokina 14-20 mm f2; Sigma 50 mm f1.4; Tamron 90 mm f2.8 G2. Оглеждам се да закупя Tamron 150-600 G2, както и евентуално да заменя обектива за ежедневна работа, който ми е Sigma 17-70 (мисля да го сменя със Sigma 24-70 f2.8 или Tamron 24-70 f2.8). След като обмислям да взема обективи, които добре ще прилягат на Full frame тяло се замислих - дали направо да не инвестирам в един Nikon d850. Да кажем, че се навих на тази идея. Следващият въпрос обаче беше - втора ръка или нов (новият в момента е намален на 4600). А накрая ми изскочи и последният въпрос - релевантно ли е да се взима DSLR, при положение, че повечето хора минават на Mirrorless. Какво бихте посъветвали? Определено не искам да сменявам всички обективи. С Д850 вероятно няма да ми работят Sigma 17-70, Tokina 14-20, поради което мислех да ги заменя с един Tamron/Sigma 24-70 f2.8. Честно казано предпочитам DSLR, но какво ще препоръчате Вие? Благодаря предварително!
|
|