Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Exif Info
Автор: s_l   
Дата:   01-11-23 13:32

Здравейте!

Струва ми се, че виждам понякога тук въпроси - касаещи броя кадри на различни камери. Мисля, че добър инструмент е: https://exifinfo.org

Това е една от online версиите базирани на: ExifTool by Phil Harvey (https://exiftool.org/)

Позволявам си да насоча вниманието на хората, които не го знаят, не само защото уважавам работата на Фил Харви, но и защото чрез него могат да се прочетат снимачни данни, които са недостъпни в CaptureOne и Adobe.
Става дума за: Roll Angle, Pitch Angle, Yaw Angle и Focus Distance.

Тези са от най-голяма полза за композиране (Compositing) на две или повече изображения, в които трябва да се спазва подобна перспектива.

Не всички камери записват тези данни в Exif, така че може да са недостъпни във вашата конкретика. Мога само да кажа като потребител главно на Никон, че данните са налични след огледално рефлексните тела. Т.е Mirror-less на тази марка ги записват и съответно могат да се ползват.

Надявам се на някого да е полезно.

Отговори на това съобщение
 Re: Exif Info
Автор: Kalimas   
Дата:   01-11-23 18:31

За старите канони, дето не пишат в exif, съм открил, че ей тази програмка върши работа - Canon EOS Digital INFO - v1.4 - CANON EDSDK v2.14
Другия вариант беше май с меджик фенера. Иначе и софтуера на канон не дава информация.

Автор: s_l   
Дата:   02-11-23 07:47

Интересно! Сега метнах един кадър от последния Канон който имах - 1dsmk2. Дава си брой кадри в exifinfo. Явно става дума за по-стари модели.

Автор: Kalimas   
Дата:   02-11-23 19:02

Става дума за "антики" като 40d, 350d, 500d, 400d. Като има и други камери на канон които не пишат броя кадри в exif. Горната програмка ги вади от самия апарат, след като го закачиш с кабела към компютър. Пробвал съм го с 500D и 40d или 350d и ги извади.
Иначе в настолния exif tool и в горния сайт, не ги показва. Вади само текущите, но те се нулират на 9999.
Мисля, че имаше и някакъв номер с магическия фенер, ама там си е занимавка.

Автор: chukov   
Дата:   03-11-23 14:43

Не е до това дали е стара камерата

Показва и на Sony A7R3 и на FUJI GFX 50R

Но на Canon EOS R не

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »