Автор: alex.d76
Дата: 31-10-23 19:43
Никога не съм се чувствал като на състезание, или да гледам кой с какво снима около мен... макар че един младеж с модерен тогава телефон Samsung искрено ме разсмя на пистата в Калояново, на Battle of the Nations - присмя ми се, че видите ли моя голям черен апарат с две педи обектив нямалко как да направи по-хубави снимки от неговия телефон, щото той бил с 18 MPix
Преди време (малко повече от година) реших да видя какво е да снимаш без огледало, и само след няколко месеца (толкова отне да се реализира обявата...) разкарах хайпа ...
Усещането в ръцете на истински фотоапарат, характерното тракане на затвора - заедно с кефа да знаеш, че снимаш нещо не само за собствен кеф (пък и дори така да е) - е тва са мега яки неща поне за мен !!!
И не, не е петък, мисля, че темата е добра, защото показва как човек поне малко поназнайващ как се правят снимки, не се подвежда по масовата хипноза да смени техниката само защото всички други снимали с новото ... и било по-лесно!
А не е ли част от магията да бъдеш предизвикан да заснемеш нещо по по-трудния начин, отколкото само да натиснеш копчето???
За мен модерните безогледалки са като едно време point-and-shoot камерките, или просто модерен телефон ...
Което пък ме връща още малко по-назад, защото свалям шапка на хората, които все още снимат на лента !!!
(което на запад май се завръща като мода... поне Peter McKinnon застава зад това твърдение, не е мое!)
|
|