Автор: baron_barbaron
Дата: 03-09-23 08:54
Mogila Може наистина да се касае до конкретен модел, а защо не и до бройка... Преди години, преди да придобия увереност да бърникам в обективи си бях купил един тамрон, за който навсякъде пишеше, че е чуден. Аз на 15-тата минута бях сигурен, че отива в базара. И още на същия ден го пуснах за продаване, та въпросния тамрон беше много зле, каквото и да правех нямаше острота, на никоя бленда. Докато го продам, поекспериментирах, на дневна светлина, на изкуствена, на дълго, на широко, на всякакви бленди все мек... В последствие от разни теми и разговори, достигнах до извода, че и там е до бройка. Това зароди и някаква резервираност към тамрон, сега вече не смятам че са лоши, но пък си имам док станция на сигма и няколко от арт праймовете + един "птичарски зум" и някак ми паснаха.
Така, че може и да си напълно прав, просто толкова да си може. И да съгласен съм, че това не е извадка за всички зумове.
От тези в които съм ровил пък, забелязвам че канонските с времето до някъде подобряват изработката си. При никонските някак повече качеството на изработка е съпоставимо и с цената им ( не че и те нямат издънки де ). Сонитата са ми най-голямото разочарование, последното сони което ремонтирах, отвън джиджано, готино, написали "цайс" от вътре много гадна и евтина пластмаса , а не е от ефтинджосите.
Лео извиняфай, отклоних се от темата ти :)
EDIT : Човека който купи тамрона знаеше защо го продавам :)
Публикацията е редактирана (03-09-23 09:02)
|
|