Автор: t.marev
Дата: 28-05-23 22:58
Искам да помоля за помощ, тези които са на "ти" с компютрите.
Преди време, по моя глупост форматирах С - то на компютъра и естествено загубих сума неща.....Опитах разни програми и успях да възстановя по-голямата част от файловете. Преглътнах загубите... щото нямах друг изход. Има обаче един файл, който не може да се отвори и не може да се "ремонтира" или поне аз не мога. Файлът е Уърдски DOCX. Имаше и други повредени, които успях да пооправя и да ги прочета. Този обаче не ще и не ще! Опитах всички съвети - преименуване на файла, конвертиране в друг формат, архивиране и други такива чалъми. Пробвах с всички програми /безплатни/ които се въртят в нета, но резултатът е никакъв. Само една от тях ми каза, /след като ми показа три страници с ченгелчета/ че с безплатната версия няма да стане. Бих платил разбира се, но нито знам как става, нито съм сигурен в резултата, нито помня програмата.Въпросния файл не е кой знае какво, но ми е важен, защото е чужд.
Ясно че този файл е повреден, ама все си мисля че текста може да се прочете,дори и буква по буква...все пак е обикновен уърдски файл - без диаграми, картинки, таблици....такива файлове сигурно се правят с милиони на ден, и поне 10 процента се повреждат по невнимание. Може би има система да се извлича информация от такива повредени файлове, просто аз не зная как. Ако има някой, който може да ми помогне или има платена версия на някоя подобна програма, ще съм му много благодарен. Мога да изпратя файла на лични и да оправим нещата. Естествено ще си платя за услугата или ще почерпя.
|
|