Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 От panasonic gx80 на panasonic g9 - има ли смисъл
Автор: kauboec   
Дата:   27-01-22 15:25

Привет,
снимам лютелски малко макро и от скоро по малко птици. Може би портрет и стрийт в бъдеще.
Имам panasonic gx80 и обективи: panasonic g 25/1.7; artisans 50/1.2; panasonic 100-300; panasonic 12-32; artisans 60/2.8 и panasonic 30/2.8. Поради наличните обективи не ми се сменя системата, отделно че е мнооого компактна, но се чудя ако взема panasonic g9 това ще ми даде ли качество в снимката, сензорът е същият, нещо ако добави процесора, има 6к photo.
Как мислите?

Отговори на това съобщение
 Re: От panasonic gx80 на panasonic g9 - има ли смисъл
Автор: vth41   
Дата:   27-01-22 15:41

Ако имаш предвид G9, а не GX9, печелиш много повече (защитено и чудесно ергономично тяло, много по-добър и управляем автофокус, прекрасен визьор, HiRez и много други опции и глезотийки). Единствената "загуба" ще е по-голямото тегло. Между другото, и двата модела по-горе са с по-новия 20Mpx сензор.

Автор: Minski   
Дата:   27-01-22 16:04

Имам Panasonic GX9, който вероятно има същия сензор като G9. Апарат GX9, който е подобен на GX80, за мен е много добър, най-вече заради това, че е компактен и сравнително лек. G9 е апарат от по-висок клас. Предполагам, че ако търсите възможност за бърз достъп до различните настройки, G9 ще е подходящ за вас. Но казахте, че сте любител, тогава трябва да решите, кое за вас е по-важно компактният размер или възможността за фина настройка на всеки кадър. Цената на фината настройка е по-голямото тегло на G9. Видях обективите, които имате. Според мен наборът от обективи, с които разполагате е впечатляващ. Практически имате обектив за всяка фотографска ситуация. Аз, да си призная,обичам да снимам само с един обектив, затова за мен GX9 с китовия обектив (Lumix G Vario 12-60mm f/3.5-5.6 Asph. Power OIS) е напълно достатъчен за любителски цели. Ако имах вашия набор от обективи, щях да се замисля сериозно за G9, който дава нови хоризонти, ако човек знае как да го използва.

Автор: kauboec   
Дата:   27-01-22 21:22

Предимно действам point and shoot, не пипам много настройките. И в raw не снимам. Звучи ми добре ако автофокусът е по-бърз, ако процесорът обработва по-добре файла и евентуално ако 4 пиксела повече се усещат. Според ревютата прави прилично видео и може да се бацне микрофон.

Автор: SEURET   
Дата:   31-01-22 11:43

Зависи. Ако искате компактността и малкия размер, останете си с GX80. Във всяко друго отношение, G9 превъзхожда GX80.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »