Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Еpson L1800
Автор: PavlinLesidrenski   
Дата:   20-01-22 20:45

Здравейте,
през Ноември си закупих от Factor.bg принтер Epson L1800.
В началото на Декемри започнах да печатам на него снимки за календари формат А4 и при печат на 10-12 снимки, след 4-5-та свива изображението и остава бяла ивица на края на снимката.
От сервиза ми казаха да преинсталирам софтуера, да сменя кабела, usb порта и т.н., но нищо не помогна. Изчаках да свърши кампанията за календари и им го изпратих за ремонт, увериха ме, че при тях няма такъв проблем и ми го върнаха.
Обаче когато го пробвах и на друг компщтър както ми казаха, защото според тях проблемът бил в компютъра и за моя изненада отново печата тази бяла ивица. Тествах и на двата лаптопа и от 10 снимки, нито една не изпечата нормално.
Въпросът ми е имали ли сте такъв проблем и как се е решил?
Ето и визуално за какво говоря: https://drive.google.com/file/d/1x_UOsFkO6AlEbpmUS5Wj4QyQeLvoVUUs/view?usp=sharing

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Еpson L1800
Автор: lamerko   
Дата:   20-01-22 20:51

Вероятно не си задал правилния размер на хартията и просто снимката не покрива цялата физическа площ на хартията. Ако използваш Катаните на Фактор, те са с малко по-особени размери, получени при разфасоването. Реалните размери ги пише на етикета с ДРЕБНИЯ шрифт - например 13/18 идва 127х178мм, 10/15 идва 100х148.5мм и т.н.

Дата:   20-01-22 20:55

Не е от това, тъй като пускам едно и също изображение да речем 5 пъти и първите 3 са ок, а другите 2 не са! И ествено знам за ДРЕБНИЯ шрифт [smilie3]

Публикацията е редактирана (20-01-22 21:08)

Автор: nedelch0   
Дата:   20-01-22 22:01

Ще следя темата.
Не съм имал подобен проблем. Печатам рядко (гледам да пускам по нещо веднъж седмично да не засъхва главата) и по малко. В началото получавах бели ивици когато печатах 10х15, но след като питах от Фактор ми казаха, че хартията им е 100х148 и когато зададох такъв размер проблемът се реши. Явно не съм чел дребния шрифт.
Павлин, как подвързваш календарите?
Успех с решаването на проблема.

Автор: asahi   
Дата:   20-01-22 22:27

Според мен проблемът е в начинат на организиране на процеса по принтирането. Ползваш ли RIP софтуер или разчиташ на уиндоуския?

Автор: Konstantinov   
Дата:   20-01-22 22:37

Някой краен изключвател или сензор дето следи положението на хартията явно включва и изключва когато си иска.При пренасянето се е размърдал и затова от фактор неса открили проблем.Може и ти да тръснеш принтера и да видиш дали се оправя ,снимай на клип появяването на дефекта и пак в сервиза или плати на техник да го оправи.

Дата:   20-01-22 22:55

Да, така е за 10х15, но с тази не е такъв проблема. Относно календарите, печатам върху А4 самозалепваща и залепям снимката върху бялата глава на календара.nedelch0 написа:

> Ще следя темата.
> Не съм имал подобен проблем.
> Печатам рядко (гледам да пускам по
> нещо веднъж седмично да не засъхва
> главата) и по малко. В началото
> получавах бели ивици когато
> печатах 10х15, но след като питах от
> Фактор ми казаха, че хартията им е
> 100х148 и когато зададох такъв размер
> проблемът се реши. Явно не съм чел
> дребния шрифт.
> Павлин, как подвързваш
> календарите?
> Успех с решаването на проблема.

Дата:   20-01-22 22:59

Ползвам софтуера, който се предоставя от Epson, ако това имаш предвид, но ако беше проблем в софтуера според мен, няма да изкарва едно изображение пуснато да изпечата 5 копия и някой да са ок, а други не.

asahi написа:

> Според мен проблемът е в начинат
> на организиране на процеса по
> принтирането. Ползваш ли RIP
> софтуер или разчиташ на
> уиндоуския?

Дата:   21-01-22 12:46

Бъди по-конкретен. Не знам какво са ти продали от Епсън. Ако е само драйвер значи разчиташ на уиндоуския принт сървър (спулър).

Workaround: Пускай заданиета за принтиране след като завърши принта на предното и принтерът даде сигнал. Ако това сработи осигури повече празно място на драйв С:, където ти е спул файла. Спул файлът може да се пренасочи към по-празен диск от Print Server Properties, Advanced, Spool Folder:.

Дата:   21-01-22 13:31

С колко точки/инч ти е файлът, който печаташ? Ползваш ли автоматично ресайзване от типа Fit to page или предварително си оразмеряваш файла до реален размер и резолюция?

Автор: PieroBG   
Дата:   22-01-22 17:26

От години ползвам такъв принтер, печатам през фотошоп или корел и не съм имал проблеми

Автор: wlad   
Дата:   24-01-22 18:20

Не ми се иска да те отчайвам, но започнат ли проблемите, обикновено решението е - нов.
За тази година съм купил 4-5 от тези ecotank-ове, в началото издържаха по 3-4 месеца, последните около месец.
Днес хвърлих поредният и купих следващият.
Вече дори не си го слагам, просто като наближи края на месеца се оглеждам къде е наличен.

Дата:   25-01-22 09:10

Oт 5 дни Павлин Лесидренски не се е появявал в темата. Изглежда се е примирил със ситуацията или не му е толкова важно.

Автор: MAX-1   
Дата:   25-01-22 16:30

.... или е открил настройките в софтуера на принтера [smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »