Автор: Minski
Дата: 27-01-22 17:26
Имам малък опит с P1000 и не ме впечатли. Аз бих предпочел по-евтиния P950, но и той-ми се струва твърде скъп за това, което предлага. Снимал съм дълго време с Panasonic FZ200 и за мен това е най-добрия апарат от този вид, който съм имал. Смених го с Nikon COOLPIX P610, който е с много по-голямо приближение, но се разочаровах. След опита с Никона вече не помислих за суперзум. Преди една година един колега ми даде за един ден да снимам с P1000, който за разлика от P610 има има възможност де снима в RAW-формат. Впечатли ме приближението. Наистина е чудовищно. Но апаратът е по-скоро подходящ за детективи. Човек няма нужда от чак такъв диапазон на вариото. Снимките не са чак толкова лоши, особено ако светлинната е достатъчна. Човек си купува компактен апарат, защото в общия случай е много по-лек от този със сменящи се обективи, а обикновено е и по-евтин. P1000 нито е евтин, нито е лек, а качеството на снимката не е достатъчно, за да оправдае големия разход. Само детективите биха оценили високо този апарат :).
|
|