Автор: Yog
Дата: 06-10-20 23:45
Ако се понаучиш да го ползваш, с тази комбинация ще изкараш по-хубава картинка отколкото с Канона. Аз имах 77D на Канон с 18-135, както и този Панасоник и този обектив. Правил съм си доста експерименти с видеото и на двете. Видеото на Панасоника е много по-добро като качество, а стабилизацията на сензор и обектив е осезаемо по-ефективна от тази на обективите на Канон. Тук с уточнението, че ще снимаш зад камерата и ще й даваш указание какво да фокусира, а няма да разчиташ сама да го прави. Този малко по-стар модел на Панасоник снима добро 4к без значителен кроп (мисля че е нещо като 1,1 пъти). Това дава възможност да "прекадрираш" чрез кроп после, ако финалния вариант ще ти е в 1080. Същият резултат ще постигнеш и с този модел . Той практически е същата камера, но в различна форма. Екранът се върти и е по-удобна за хващане. Но ако ще се криеш, да е малка и да не й стърчи екрана отстрани може да е за предпочитане... Както беше написал някой по-горе, голямо предизвикателство по-скоро ще е да докараш добър звук. Малката камера която съм линкнал, GX80, няма вход за микрофон, по-голямата има. Но за тази конкретна употреба, това не е проблем. Винаги можеш да запишеш звука отделно, а смесването е съвсем елементарно при монтажа. Въпросът е с какво и как ще го запишеш...
|
|