Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Заснемане на видео - избор на техника. Моля, споделете опит :)
Автор: roshafff   
Дата:   04-08-14 14:24

Здравейте,

Искам да снимам видео с такова качество - https://www.youtube.com/watch?v=kLmFlMstjHA#t=22

на разстояние от 10-20 метра.

Разполагам с 1500-1700 лева за тяло + обектив + безжичен микрофон.

Може ли да ми дадете насоки в избора ми, защото нямам никакъв опит в това.

Вече ми предложиха Canon 500D + 18-135mm обектив(още по-добре ако е STM 18-135mm, но е почти двойно по-скъп)

Намерил съм Canon 500D + 18-135mm за скромната цена от 900 лева общо. Има ли смисъл да се занимавам и ще ми свърши ли работа?

M_D от този форум ми предложи няколко уайърлес системи - Sony UWP-D11 и Sennheiser G3 (по-евтина алтернатива - Audio-Technica PRO 88W)

Искам да отбележа също, че не ми е проблем, ако си закупя техниката втора ръка! Все пак, ми трябва и качество..

Моля, споделете опита си, много ми е важно.
Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Заснемане на видео - избор на техника. Моля, споделете опит :)
Автор: IshootPeople   
Дата:   04-08-14 14:33

Ами всяка камера почти би ти вършила работа според мен проблема е звука :) .КАто марка за Видео DSLR Canon или Panasonic GH1-2-3 и т.н

Дата:   05-08-14 15:01

IshootPeople написа:

Ами всяка камера почти би ти вършила работа според мен проблема е звука :) .Кaто марка за Видео DSLR Canon или Panasonic GH1-2-3 и т.н

Да, значи Canon остава за момента.

Звука, защо да е проблем, не мога ли да намеря добра система на старо за под 500 лева, как мислите?

Автор: CaracolStudio   
Дата:   05-08-14 16:55

за 500 лева само тяло Канон 550или 600 Д ,ще ти трябва и дълъг обектив и така .Бюджета не е достатъчен :)

Дата:   05-08-14 18:31

Намерил съм тяло Canon 500D - 450 лева.
Обектив Canon Ef-s 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM - 600 лева.

Остават ми около 500 лева за миркофон :)

Автор: Stelcho2   
Дата:   05-08-14 19:43

Здравей, roshafff !
Подбора който си намерил не е никак лош.
Тялото не е никак зле. Работил съм с такова до сега и зная какво може. Относно обектива - този който си избрал не е никак зле, но все пак аз ако ще се занимавам с видео на 20м бих взел 70-200... но цената му 2ра ръка е колкото бюджета ти.
500д ще ти свърши идеална работа за видеото. Вложи парите в обектив и скъп микрофон.

на скоро с един колега имахме подобен диспут.
Парите които си отделил за техниката не са много , но ще ти стигнат. Апарата за тази цена е окей.

Автор: sathv   
Дата:   05-08-14 20:02

Sony a3000 заедно с SEL55210 за 849 лева. Отделно един микрофон Sony и си готов. Ако ще снимаш в HD канона вади само 20 кадъра в секунда.

Автор: w3q_y2y   
Дата:   06-08-14 11:39

Ако мислиш да снимаш точно видео, като горното (тип "ебавки на улицата") не виждам защо трябва да се изхвърляш с DSLR-и и обективи. Има една по-изгодна от към бюджет опция - видеокамера + аудио рекордер + микрофон тип брошка. Всичко ще ти излезе под 800 лв. Минуси - малък компромис от към качество (не че има значение, ако ще ги пускаш в тубата) и няма да чуваш в реално време аудиото, после ще трябва да го напасваш в пост-а. Стабилизация си имат камерите, хвърлят доста по-далече от 20м и са далеч по-лесни за работа при "прикрито" снимане на улицата.[smilie3]

пример: линк (лично аз бих се спрял на Canon-четата)
+
http://www.plesio.bg/diktofoni-c-69977627.html

+
мик

Автор: Nedelcho1   
Дата:   06-08-14 15:19

Ако не се лъжа на 500D видеото е само HD (1280x720), а FullHD е орязано на 15 или 20 кадъра в секунда, което реално е неизползваемо. Ориентирай се към 550D или 600D. Сензора им е по - добър с около 2/3 до 1 стоп, а и видеото е с 25/30 кад/сек и имат пълни ръчни настройки. Не знам magic lantern дали добавя 30 кадъра в секунда на 500D, но дори и да ги добавя може би ще е за сметка на записа на звук (понеже битрейта става по - голям). При мен като съм пробвал на 60D, като си вдигна битрейта и пробвам да запиша нещо, почти веднага забива след 1-2 сек. и това не е от скоростта на картата. Като изключа записа на звука и няма проблем, всичко работи и си записва 12-те минути. Най - вероятно причините са слабия трансфер на контролера на апарата и бъгавия софтуер на magic lantern. С последните версии не съм пробвал, може и да са го оправили.

Дата:   06-08-14 15:34

sathv написа:

> Sony a3000 заедно с SEL55210 за 849 лева.
> Отделно един микрофон Sony и си
> готов. Ако ще снимаш в HD канона
> вади само 20 кадъра в секунда.

Какво значи само 20 кадъра в секунда?

Пред голяма дилема съм.
Всеки предлага нещо добро според него и не знам кое е най-удачния вариант :D

Предложете качествен микрофон :)

Благодаря на ВСИЧКИ, включили се!

Публикацията е редактирана (06-08-14 15:57)

Автор: dailybread333   
Дата:   07-08-14 03:52

20 кадъра в секунда не са достатъчни за заснемане на гладко видео
тоест видеото ще е лагаво .. за да снимаш гладко видео трябва апарата ти да снима поне с 24 кадъра в секунда , да не говорим че по новите модели дори от компактния клас вече ще ги правят с 60 кадъра в сек. при full hd за което само можем да се радваме , затова не ги слушай и си вземи някой по-нов модел dslr за да не осъзнаещ другия месец че по добре е било да снимаш с сапунерката
модели който ще са що годе добри следващите 2 год , са 600d , 650d
60d,7d , 5d mark II защото стандарта постоянно се вдига и старата техника отива за скрап тези модели който съм ти дал също са старички но са още актуални .. Аз лично още си снимам с 550д -то
но съм доволен защото повечето пъти снимам с обективи по скъпи от апарата ми 3-но , но това е друг въпрос :))

Автор: Mogila   
Дата:   07-08-14 13:06

Микрофонът може да бъде някакъв по-ефтин кондензаторен, който да стои на стойка, а нея да я държи някой. А микрофона с кабел директно към апарата. А апарат Канон 550д.

Или трябва микрофона да не се вижда от човека, който ще бъде заснет?

Дата:   07-08-14 16:38

Mogila написа:

> Микрофонът може да бъде някакъв
> по-ефтин кондензаторен, който да
> стои на стойка, а нея да я държи
> някой. А микрофона с кабел
> директно към апарата. А апарат
> Канон 550д.
>
> Или трябва микрофона да не се
> вижда от човека, който ще бъде
> заснет?

Ами за предпочитане е да не се вижда. Аз все пак ще казвам на хората, но след шегата...

Дата:   07-08-14 17:19

Тогава микрофона е Sony ECM-W1M към 200$ Голям е колкото една АА батерия и е безжичен. Апарата ти казах A3000 + 55-210. И за всеки слъчай да се провери съвместимостта на микрофона и апарата

Дата:   08-08-14 12:50

sathv написа:

> Тогава микрофона е Sony ECM-W1M към 200$
> Голям е колкото една АА батерия и е
> безжичен.

Гледах тестове в Youtube.com как работи този и качеството не е сигурно.

Не е проблем, да дам и 500 лева за микрофон 2-ра ръка, стига да е качествен.

Моля, предложете нещо добро :)

Дата:   08-08-14 13:32

Я дай линк какво си гледал? Кое не е добро? Качеството на сигнала или стабилността на връзката?

Дата:   09-08-14 13:11

sathv написа:

> Я дай линк какво си гледал? Кое не е
> добро? Качеството на сигнала или
> стабилността на връзката?

Ето тук е на разстояние от около 10-15 метра и се чуват смущения - https://www.youtube.com/watch?v=bh1w5wtJS9w#t=286

Както и този микрофон много трудно може да се прикрие и да остане незабележим.

Автор: k7   
Дата:   10-08-14 08:38

RØDE VideoMic

Автор: pecataa   
Дата:   06-10-20 21:15

Здравейте, имам непознати технологии и се допитвам до вас! Снимам видео на децата от футболния отбор. Детски мачове по 30-на минути. Всичко е хоби за нас си! Ползвам статив и Panasonic GF3 с китов обектив. 14-42 мисля беше.

Въпросът ми е, когато ми се наложи да записвам по-отдалеч, какво мога да ползам? Гледам обективите и ми се виждат скъпи. Има видеокамери с такива параметри - 50х опт. зум (28-1740mm екв.)f/1.8-4.2. Чудя се - как може една камера да е по-евтина от обектив, а има такъв зум!? Гледам и някакви евтин обективи в ибей с ръчен фокус и някакви адаптери за MFT, но тук не съм на ясно за какво става въпрос!? Какъв обектив би ми свърши работа, в смисъл, 50-150mm т.н.?

Някаква идея или насока?

Автор: Yog   
Дата:   06-10-20 23:45

Ако се понаучиш да го ползваш, с тази комбинация ще изкараш по-хубава картинка отколкото с Канона. Аз имах 77D на Канон с 18-135, както и този Панасоник и този обектив. Правил съм си доста експерименти с видеото и на двете. Видеото на Панасоника е много по-добро като качество, а стабилизацията на сензор и обектив е осезаемо по-ефективна от тази на обективите на Канон. Тук с уточнението, че ще снимаш зад камерата и ще й даваш указание какво да фокусира, а няма да разчиташ сама да го прави. Този малко по-стар модел на Панасоник снима добро 4к без значителен кроп (мисля че е нещо като 1,1 пъти). Това дава възможност да "прекадрираш" чрез кроп после, ако финалния вариант ще ти е в 1080. Същият резултат ще постигнеш и с този модел . Той практически е същата камера, но в различна форма. Екранът се върти и е по-удобна за хващане. Но ако ще се криеш, да е малка и да не й стърчи екрана отстрани може да е за предпочитане... Както беше написал някой по-горе, голямо предизвикателство по-скоро ще е да докараш добър звук. Малката камера която съм линкнал, GX80, няма вход за микрофон, по-голямата има. Но за тази конкретна употреба, това не е проблем. Винаги можеш да запишеш звука отделно, а смесването е съвсем елементарно при монтажа. Въпросът е с какво и как ще го запишеш...

Автор: Драгончик   
Дата:   07-10-20 15:27

Що не поразгледаш и видеокамерите? Все пак за видео са създадени. Примерно нещо такова .

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »