Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 филмов canon eos 620 използваем?
Автор: Стефан-Г   
Дата:   02-04-20 17:39

Сдобих се с камерата и ми се иска да изщракам един филм. Вътре в нея има филм и батерия която е изтощена. Та въпросите са им:
1) продават ли се такива батерии все още защото аз не намирам..?
2) продават ли се ленти и къде се вадят? Предполагам някое фото, но на дали всяко.

Ако имате някакви съвети споделете. :)
 Re: филмов canon eos 620 използваем?
Автор: asahi   
Дата:   02-04-20 18:06

1. Продават се такива батерии. Не ми се разсъждава защо не намираш.
2. Филмът можеш да извадиш навсякъде, но проявяването е само в някои ателиета. В кой град си?

Автор: Mihaela_Sys   
Дата:   02-04-20 20:45

Батерии има, потърси в интернет ;)
Дата:   02-04-20 21:23

Да, оказа сe, че типът батерия е за доста по-общо ползване, а не за няколко модела на определена марка както сега. :)
Автор: dekov   
Дата:   03-04-20 13:13

Заповядайте в моето фото, имаме и филм и батерии, ще ни намерите лесно
[smile] [smile] [smile]

Автор: MikeDimit   
Дата:   04-04-20 14:26

На битака в София можете да намерите за по 3 лв. Когато го пуснат.Проблем е друго. Вадете батерията ако не снимате.Иначе се изтощава фрапантно бързо.Имам опит с 2 канона и 2 минолти.Оказа се че от старост някакъв кондезатор се превръщ много често в резистор и си точи заряда.Някакъв швейцарец ми бе писал във форум проблема ми с бързото изтощаване на батерии
Автор: kvakioh   
Дата:   04-04-20 14:44

Първо да се внимава в сложения филм да се извади на тъмно, защото може да има интересни кадри.
Иначе само с батерии може да се провери дали работи и до колко е използваем, обектив също трябва.
Дата:   04-04-20 15:27

За батерията прочетох, че го имат проблема с изтощаването 620 и 600/630 и трябва да се вади.

А за филма вътре вече отворих без да знам, че има прозорче и сигурно съм развалил 1 снимка, но ще си го доизщракам и ще го дам целия да ми го изкарат на някакъв носител като му дойде времето. Надявам се да има правени снимки и да ги видя.
Автор: kvakioh   
Дата:   04-04-20 18:08

ххаха, ако е отворен и е бил зареден филма и с 1 или повече кадри изсниман е вече тотал щета...Вече втора тема мисля, че яко се бъзикаш с хората тук.
Да си го "доизщракал"...Трябва да е прибран в касетката целия филм, не половината.
Автор: asahi   
Дата:   04-04-20 18:57

Изхвърли филма, сложи нов и снимай.
Дата:   04-04-20 20:01

С кое се бъзикам точно? Филмът е във фотоапарата и не е ваден. Дали е тотал щета ще се разбере лятото. :)
Автор: leitz   
Дата:   04-04-20 21:46

То филмите са с вечна годност, "сребърните халогениди са супер устойчиви съединения" нищо не им действа [smile] [smile] [smile]
така ли си мислите, че да чакате и лятото ?

Автор: MuHaTa123   
Дата:   04-04-20 23:28

Щом си го отворил и филма не е изсниман и навит в касетката, си осветил всичко снимано досега. А и ако е стоял дълго време така, ппреди да купиш апарата , пиши го и воалирал. Има някаква вероятност да спасиш ако има още неизснимани пози в касетата, ама по-добре нов.
Дата:   05-04-20 00:06

Ясно, мерси. Значи ще нащракам при първа възможност остатъка от този, пък и да не са ок, не е проблем. След това ще взема нов филм ако ми се занимава. :)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.