Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ORWO C 9165
Автор: themqn   
Дата:   25-07-19 16:23

Здравейте,
Наскоро ми попадна неизползван комплект с въпросната химия. Интересно ми е дали някой има опит и би желал да сподели дали е пробвал да проявява нещо различно от стари ORWO диапозитиви. Не ми по вкуса да се занимавам с толкова архайчни процеси и техника, но просто ме е жал да я хвърля. Благодаря предварително.

https://serving.photos.photobox.com/22121734dcbe0cb748cbcb529a5a004e7ff333a441d15fc5007deb18191afc9f

Отговори на това съобщение
 Re: ORWO C 9165
Автор: Raffito   
Дата:   25-07-19 16:36

А откъде ще намериш изснимани диапозитиви???
UT20...или UT21-???
Те не бяха по процес E6-???

Автор: dekov   
Дата:   25-07-19 16:51

Първо процесът е меко казано туткав, доста дълъг при точно контролирана температура, второ,разтворите са на 40 години, малко вероятно да притежават свойствата си като нови, трето филмите които би намерил са далеч от понятието пресни.
Фотографията съществува благодарение на нестабилните сребърни халогениди , по-бързо реагират на светлина и по-бавно на времето, но реагират.
Твърде много променливи, за да си струва времето за да сеувериш, че нищо не става.
[shtrak]

Автор: Leica   
Дата:   25-07-19 22:50

Това е разтвор, който се съхранява до месеци...и то в хладилник!
Пише си на него годността.
Освен това съдържа свръх опарсни концентрати и не го изхвърляй в кофата!
Има си стикер за опасността върху шишенцата и опаковката.

В моята работа, когато изхвърлях тези неща преди години, назначиха група от Германия, която доиде да ги прибере за преработка или унищожение, защото имаше количество.

Междувпрочем ...диапозитивни (обратими) филми на ORWO годни няма и да намериш. И те стареят бързо. Освен това бяха най-слабото, лошото нещо от продуктите на комбината. Fuji ги отнасяще като пясък.

Питай човека дето ти е написал предния постинг дали още в магазина си продава, проявява и сканира диапозитиви. ...не по тоя процес, разбира се.

Автор: themqn   
Дата:   26-07-19 02:27

Благодаря за информацията. Беше ми интересно дали са възможни някакви крос процеси както е6 се проявява като с 41.Но явно старият срок на годност е сериозен фактор.http://analoguephotolab.com/wp-content/uploads/2019/04/img_006.jpg
Пример — Fuji Superia 100 кросната с ОРВО С 9165

Публикацията е редактирана (26-07-19 02:30)

Автор: to6e   
Дата:   26-07-19 11:12

Септември 2018г. "от любов към спорта" тестово си поиграх с 2 филма ORWO UT21 - цветни таблици, различно ISO.
Резултата беше очакван: Ако искате да подишате отровни изпарения ОК. Ако смятате да имате снимки - забравете!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »