Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Молба за помощ
Автор: селянина   
Дата:   22-05-19 09:43

Здравейте!
Първо малко предистория. От около пет години започнах прогресивно да губя зрението си и вече не виждам. Доскоро ползвах един стар, но лек и здрав монопод БЕНРО, който ми вършеше чудесна работа вместо бял бастун(просто е по удобен). При една разходка в парка недобросъвестни граждани явно го харесаха и ми го взеха.
Молбата ми е, ако някой има някой стар монопод, който не ползва и не му трябва, също така е съгласен да го замени за обектив Nikon DX AF-S NIKKOR 18-55 mm - версията със стабилизация (в отлично състояние). Да ми пише лично съобщение, ако има желание за бартер.
Понеже не виждам, няма да мога да отговоря веднага.
Евентуално ще ползвам услугите на Еконт. Пращам обектива за моя сметка, без излишни условия.
Моля да ми пишат само хора, които могат да ми помогнат без псевдо търговци!
Благодаря за разбирането!

Re: Молба за помощ
Автор: Rusinov   
Дата:   22-05-19 10:04

Публикацията е редактирана (22-05-19 10:25)
Автор: ZED   
Дата:   22-05-19 10:42

Не мога да помогна с монопод, но мога да помогна да закупим нормален бастун, който мисля че ще свърши повече работа.
Автор: LorDDemoniC   
Дата:   22-05-19 10:42

Трябва да имам един със счупена ябълка отгоре , ако ще върщи работа ще го потърся.
Дата:   22-05-19 11:09

ZED написа:

> Не мога да помогна с монопод, но
> мога да помогна да закупим
> нормален бастун, който мисля че ще
> свърши повече работа.

Просто виждам, че човека иска монопод, защото му е по-удобен от бял бастун. Писах му, мога да му пратя монопод. Само да отговори човека, когато може.
Дата:   26-05-19 12:34

Здравейте!
Благодаря за отзивчивостта! Почти веднага човек от форума ми писа лично съобщение и ме попита къде да ми изпрати монопод. Днес му отговорих с малко закъснение, защото ползвам асистент да пиша.
Не очаквах, че някой ще се заинтересува от проблема ми след това, което ми се случи. Когато напълно загубих зрението си преди около две години започна ходенето по институциите - ТЕЛК, Социално подпомагане, НОИ и др. подобни. Много странно при регистрацията ми като човек с увреждания в служба Социално подпомагане първо ме накараха сам да си попълня документите, а аз не виждам и им предоставям медицински документ за това. Второ много интересно ми зададоха въпрос, какво да ми дадат от службата като лице с увреждания: инвалиден стол, декопитален матрак, ортопедични обувки, проходилка, тоалетен стол, но не и бял бастун и тъмни очила. Аз им напомням, че съм сляп и тези неща, които ми предлагат не могат да ми бъдат от полза, а само ми трябва бял бастун и евентуално тъмни очила. Моето очудване беше, че настояваха да ми дадат всички тези неща, които не ми трябват напълно безплатно за мен, но не и бастун и очила. С малкото останали в мен гордост и достойнство просто се обърнах и си тръгнах от там.
Регистрирах се и в Съюза на слепите от там също казаха, че ми се полагат помощни средства, малко по адекватни: говорещ кантар, говорещ апарат за мерене на кръвно налягане и говорещ часовник, но не и бял бастун и тъмни очила. Както предполагате нищо от тези неща втора година не съм получил.
Та чудя се аз нормално ли е системата да е такава!!!
Няма да ви разказвам за ситуациите в НОИ и другите подобни служби...

Ползвах монопод, защото ми е по удобен заради дължината, здравината и лекотата, иначе имам вече бял бастун, който ми е подарък от приятел.
Благодаря за разбирането, Косьо!

Автор: quazimodo   
Дата:   26-05-19 13:18

Краткият отговор на горния пост е, че дребните работи не предполагат бърза печалба, на която аз викам кражба. Трябва по малко и често[smilie18]. За да не ме обявят пак за трол, ще кажа, че от 25 години контактувам с тези институции заради прогресиращата във времето инвалидизация на брат ми.
Автор: asahi   
Дата:   26-05-19 14:15

Каква печалба, какви 5 лева? Тук става въпрос за кадърност на служителите или, както се казва по модерному, административен капацитет.

Ред за отпускане на помощ за закупуване на медицински изделия, помощни средства и приспособления
Един бял бастун от 22 лева за 3 години.
В съюза на слепите имат опит с ползване на компютърни програми за автоматично четене на текст, разни телефонни приложения и трикове за улесняване на живота на незрящите.

Косьо, потърси контакти с други хора с твоята съдба и обменете положителен опит. Оплаквания не обменяйте - за никого не са от полза.

Успех!
Автор: quazimodo   
Дата:   26-05-19 14:20

Асахи, немаш представа колко не си в час.
Дата:   26-05-19 22:17

Защо да нямам? Един от клиентите ми има магазин за медицински пособия. Виждал съм хора да си получават нещата оттам. Утре мода купя един бял бастун и да го пратя на човека, ако има нужда.
Дата:   27-05-19 13:14

Дали има начин зрението да бъде възстановено по някакъв начин, поне частично?
Дата:   28-05-19 09:15

Здравейте отново! Благодаря на всички за положителните отзиви! Благодаря горещо и на човекът от форума, които се отзова и ми изпрати моноподи!
Помощните средства, които предлагат от служба "Социално подпомагане" имат доста висока стойност, напр. ортопедичните обувки са оценени на стойност над 400 лв, а всъщност са гумени тип цървули, които струват реално 6 лв. Слуховото апаратче, което също ми предложиха беше на стойност малко над 500 лв., а в интернет намерих подобен модел на цена в пъти по ниска. Това са двете неща, на които със сигурност знам, каква е стойността им според социалната служба. Лично познавам хора на които са ги дали и в протоколите им пише цените.
Просто ме учуди факта, че на мен като незрящ ми предлагат помощни средства за всичко друго, но не и свързани с моето заболяване.
Иначе относно лечението преди около пет години заради погрешна диагноза и последвало погрешно лечение загубих напълно зрението на дясното око. А вече втора година напълно загубих зрението и на лявото око, заради тежка диабетна ретинопатия, макар и след 14 лазерни терапии, една хирургическа намеса и няколко инжекции поставени в самото око. На този етап от развитието на медицината не може да бъде направено нищо, с което да се възстанови дори частично зрението ми.
Информацията относно софтуер за преобразуване на текст в говор я получих от новините, но не и от Съюза на слепите. Закупих го преди няколко месеца и го ползвам редовно за слушане на книги.
Не искам да се оплаквам от нищо, даже може да се каже, че съм щастлив човек. Просто съм възмутен от действията или по скоро неадеквтността на институциите, които трябва да ми помогнат. Плащал съм и продължавам да си плащам всички данъци и такси, които се искат от мен и затова мисля, че имам право да получа поне някаква минимална подкрепа и съдействие.
Ако съм засегнал някой по какъвто и да е начин моля да бъда извинен.
Липсва ми фотографията и благодаря на всички!
Косьо
Автор: burningice   
Дата:   28-05-19 16:52

Няма как служител, който се занимава с работа с инвалиди, да не може да направи разлика между незрящ и парализиран, освен ако самият той е незрящ.
Автор: imitev   
Дата:   28-05-19 17:39

Или непукист.
Дата:   29-05-19 00:07

Баща ми има слухов апарат от 400 лева с Digital Sound Procesor. Виждал съм китайчета за 16 лева със същия дизайн, почти неразличими, но с далеч по-просто устройство. Не казвам, че не се злоупотребява, но не бива да се сравняват круши с корнишони.
Дата:   29-05-19 08:30

Нали усещате как забивате в някаква посока, която надали в момента има значение за човека. Обсъждате институциите и недомислиците в системата, спорите кой прав, кой по-прав..... дали не е време админа да закрие темата...
Дата:   29-05-19 08:57

Селянинът също може да я затвори.
Автор: nimi   
Дата:   29-05-19 11:42

Цените на слуховите апарати които се предлагат по линия на социалните служби са "леко" завишени. Всъщност съвсем не "леко" както се досещате.
Вече втора година внасям и продавам слухови апарати с вграден акумулатор. Ако някой има нужда може да ме потърси.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.