Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Заслужава ли си Samsung NX100 за 230лв. с...
Автор: Myth   
Дата:   06-04-19 22:32

светкавица втора батерия, китов обектив, широкоъгълен адаптер, сенник, чанта и те така...
Наясно съм с възможностите на апаратчето, чудя се дали да го взема ей така да имам винаги под ръка нещо малко с което да снимам... чуденката ми е заслужава ли си да давам пари за нещо което е доста старо вече, че за около 600 примерно със същата цел мога да взема а6000 примерно, да разликата в цените не е малка де, ама то па и парите са им толкова че....

Просто ми се ще да имам пълноценна машинка (на приемлива цена) която да е компактна и лека и да е през повечето време с мен.

Та да ви питам де какво мислите по въпроса...

Отговори на това съобщение
 Re: Заслужава ли си Samsung NX100 за 230лв. с...
Автор: asahi   
Дата:   06-04-19 23:33

Ако е с палачинка - взимай.

Автор: Soncho   
Дата:   06-04-19 23:34

Не си заслужава.
Обективи, светкавици и др. трудно ще се намират и не си заслужават инвестицията защото Самсунг зарязаха май системата.
Аз си взех скоро Sony А5000 с 16-50 и светкавичка за по-малко от 300лв, хем става и за ФФ обективите които имам.

Публикацията е редактирана (06-04-19 23:51)

Автор: uri64   
Дата:   06-04-19 23:35

Според мен - не, освен ако не е nx300/500 но и тогава не виждам особен смисъл.

Автор: Myth   
Дата:   06-04-19 23:52

Автор: asahi
Дата: 06-04-19 23:33

Ако е с палачинка - взимай.

Не е с палачинка :)

Автор: Soncho
Дата: 06-04-19 23:34

Не си заслужава.
Обективи, светкавици и др. трудно ще се намират и не си заслужават инвестицията защото Самсунг зарязаха май системата.
Аз си взех скоро Sony А5000 с 16-50 и светкавичка за по-евтино, хем става и за ФФ обективите които имам.

Автор: uri64
Дата: 06-04-19 23:35

Според мен - не, освен ако не е nx300/500 но и тогава не виждам особен смисъл.

Мда май и аз стигам до подобен извод

Автор: quazimodo   
Дата:   07-04-19 13:35

Винаги съм се чудел, защо се спрягат в едно изречение "апарат със сменяеми обективи" и "винаги с мене"[smilie18]!?

Автор: Crocodile   
Дата:   07-04-19 14:49

Да е с тебе ....по добре някое sony rx100

Автор: PhotoBo   
Дата:   07-04-19 14:53

Бях се засилил да взимам Сони а6ххх и някое малко обективче, за да е винаги с мен, когато осъзнах, че дори RX100, колкото и да е компактна камера пак не е постоянно с мен... Отказах се, като възпрях себе си от поредната неразумна покупка предизвикана от желание или мания за трупане на техника. Нещо, което малко хора ще си признаят и никой не искам да обидя, ако някой се вижда в моето положение.

Ценното е в снимането и намирането на време за него! Другото е само техника, джаджи ...които имам чувството, че колкото по-достъпни стават, толкова по-малко използваме [smilie8]

Дата:   07-04-19 15:48

Телефон все ни свързва, телефон ни дели... нема начин да не е винаги с тебе[smilie5]. Ноу обичам да щракам разни п@@@@аси, които примерно паркират на инвалидни места или нагло причиняват явно неудобство на останалите[smilie18][beer]

Публикацията е редактирана (07-04-19 15:53)

Дата:   07-04-19 17:02

quazimodo написа:

> Винаги съм се чудел, защо се
> спрягат в едно изречение "апарат
> със сменяеми обективи" и "винаги с
> мене"[smilie18]!?

Мисията абсолютно възможна. Конкретен пример - Фуджи Х-Е3 и даже Х-Н1 с палачинката Фуджинон 27 (може и палачинката 18, но без или с обърнат сенник), спокойно се побират в диагоналка, не тежат грам и много рядко се случва да не взема камера с мен. А понеже телата са със сменяеми обективи, ако тръгна някъде с по-сериозна цел - просто премествам апарата в другата малка чанта, където вече си стои 50-200 и другите обективи.
Друг е въпросът, че интересните за снимане неща и случки се появяват точно в 0.1-ния процент от случаите, когато човек не си е взел апарата [smilie5]

Дата:   07-04-19 17:57

uri64 написа:

> Мисията абсолютно възможна.
> Конкретен пример - Фуджи Х-Е3 и даже
> Х-Н1 с палачинката Фуджинон 27 (може
> и палачинката 18, но без или с
> обърнат сенник), спокойно се
> побират в диагоналка, не тежат
> грам и много рядко се случва да не
> взема камера с мен. А понеже телата
> са със сменяеми обективи, ако
> тръгна някъде с по-сериозна цел -
> просто премествам апарата в
> другата малка чанта, където вече
> си стои 50-200 и другите обективи.
> Друг е въпросът, че интересните за
> снимане неща и случки се появяват
> точно в 0.1-ния процент от случаите,
> когато човек не си е взел апарата
> [smilie5]
>

Щом стане дума за чанта, почти винаги съм сигурен, че ме послъгват[smile]. Аз винаги съм "препасан" с диагоналка, но дори не ми е хрумвало да нося апарат в нея, защото е пълна с други необходимости. В подкрепа на последните редове от цитирания пост на uri64 - oня ден влизам в магазин от една голяма верига и какво да видя - две врабчета се гощават с пълнозърнесто брашно от един разпорен пакет, но аз нося само телефон а те литнаха при моето приближаване. По принцип се съмнявам, че и апарат с палачинка щеше да свърши по-добра работа от телефона[smilie5][beer]

Дата:   07-04-19 19:52

Принципно може и да се демонстрира нагледно, но без да искам да обидя, съм се уверил, че да се опитва човек да доказва и/или убеждава някого във ФФ в нещо, е хипер-супер-мега-дупер безмислена дейност (да можеха хотснейл и с-ие да го разберат, колко хубаво щеше да е [smilie5]). Времето и/или нервите, които би похабил никога няма да му се върнат. Та който ще да вярва (в каквото ще) [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »