Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Търся работа като втори фотограф
Автор: Gregor   
Дата:   25-03-19 06:47

Здравейте.
Бих искал да придобия опит в сватбената фотография а също така да изградя портфолио за сайт. Ще се радвам да работя с някой колега като втори фотограф напълно безплатно. Относно техниката разполагам с нужната такава и ще се работя само с моята.
Благодаря на всички отзовали се.

Отговори на това съобщение
 Re: Търся работа като втори фотограф
Автор: Saxon   
Дата:   25-03-19 08:19

Не знам дали сериозен фотограф, ще вземе човек без опит като втори. Мисля, че обикновено си плащат доста за такова обучение[smile]

Автор: Gregor   
Дата:   25-03-19 21:35

Всъщност какъв е проблема да се вземе такъв човек? Нямам опит в сватбената фотография, но като фотограф любител имам солиден такъв. Казвате, че за да се изявя като втори фотограф, ще ми е нужно да изкарам някакъв курс по фотография ли?

Автор: lamerko   
Дата:   25-03-19 21:50

Вероятно ще е добра идея (евентуално) ако сложиш в профила си снимки, които показват нивото ти...

Автор: boni   
Дата:   26-03-19 00:38

Понеже авторът на темата пита какъв е проблемът да се вземе такъв човек, аз ще отговоря.

1. Това е отговорна работа и няма място за грешки. Не е студийна сесия, която може да се повтори.
2. Този бранш е пренаситен - в последните години има стотици нови желаещи. Скоро сватбените фотографи ще са повече от сватбите:)
3. Демографията се променя сериозно. Влизаме в "младоженци, родени през 90-те" , а там раждаемостта е над двойно по-ниска от тази през 80-те.
4. Има сериозни промени по принцип в бранша. Особено с масовото навлизане на евтини и качествено снимащи устройства. Хората се самообслужват все по-успешно.
5. Във връзка с т.4 - има професии като писар и краснописец, които отдавна изчезнаха. Все още има писатели:)
6. Както каза Анабел Уилямс още преди 30 години " Да снимаш хора е 90% психология и 10% техника." Това е все по-валидно....

И в резюме :

7. Имайте предвид, че единствените клиенти , които за в бъдеще ще плащат за сватбена фотография са интелигентните клиенти, които обичат да четат, гледат и слушат качествени произведения . Помислете дали нивото ви на образование и обща култура отговаря на търсенето. Не е достатъчно просто да шракаш технически качествени картинки. Хората са преяли от такива.

Публикацията е редактирана (26-03-19 00:40)

Автор: mitpis   
Дата:   26-03-19 00:51

boni отчая всички начинаещи сватбени фотографи[smilie11]. По точка първа е абсолютно прав, за грешки няма възможност, могат даже да те набият или гръмнат. С две ръце съм за точка 6 и 7, абе точно си го каза човека, рисково е да вземеш човек, който не познаваш, всеки си пази хляба, най-добре е наистина да изкараш курс и да почнеш сам, може и при Бони, ако все още прави такива курсове, ще научиш много.

Публикацията е редактирана (26-03-19 00:54)

Дата:   26-03-19 01:08

mitpis, не ми е идеата да предлагам курсове тук, а и не ми се правят вече такива специализирани за сватбена фотография:) Мисля, че имам точна преценка в тоя сегмент към момента. Говоря с доста колеги в БГ и в Евопра, промените са драстични. Взел съм мерки и за сега съм ОК и над 2018-та, но има много хора тази година с 3-4 пъти по-малко клиенти в сравнение с предишната...
Ето тук говорих доста по тея въпроси, които не са слушали тази лекция , може да я чуят ако искат
Превъртете от 11 минута, преди това е празно https://www.facebook.com/photo.forum.bg/videos/2197213543859737/

Публикацията е редактирана (26-03-19 01:25)

Дата:   26-03-19 02:23

Може би САЩ е подходящото място, от братовчеда съм чувал, че една сватба е 2000$, а пък нали е и голяма страна...!? За питащия може би било полезно да поснима безплатно на сватба на приятели и да види какъв ще е резултата.

Публикацията е редактирана (26-03-19 02:25)

Автор: oswald   
Дата:   26-03-19 07:22

Вероятно ще е добра идея (евентуално) ако сложиш в профила си снимки, които показват нивото ти...

Дата:   26-03-19 09:35

Mitpis, 2000$ за сватбена фотография в USA е в ниския ценови диапазон. Моята цена за Европа е доста по-висока, а в Европа цените са по-ниски от тея в USA. Средностатистическите сватбени фотографи зад океана снимат на 2-3 000$, Добрите на около 5000 $, много добрите над 10к.

Автор: freestyler   
Дата:   26-03-19 10:11

Според мен ако предложиш по 400-500 лв. на сватба на някои фотографи все някой ще се съгласи да те вземе.

Автор: CDman   
Дата:   26-03-19 10:58

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ама да му иска сертификат после [smilie5]
Или поне фактура за образователна услуга. [smilie7]

Това с безплатното снимане не е опция.

Преди 5-6 години се съгласих да снимам безплатно сватба на мой познат "щото бил много назад с кинтите". Като занесох дисковете се изтърваха, че САМО за роклята на булката дали 2500 лв. Още ме е яд.[smilie9]

Автор: Stefan.S   
Дата:   26-03-19 11:01

В този ФФ дали има един истински сватбен фотограф ?

Дата:   26-03-19 11:05

Stefan.S, не знам какво имаш предвид под "истински",но ето малко снимки от мен :)
https://bonibonev.com/bbonev

И нещо образователно по темата, бях го пускал веднъж:

https://bonibonev.com/bonivideo

Дата:   26-03-19 11:05

Това с безплатно на приятел понякога за начинаещ фотограф е много добра опция, хем минава за подарък, да не се чудиш какво да му вземеш, хем ти е упражнение и не носиш отговорността на платения фотограф, дали се виждат петната от пот под мишниците на младоженеца и подобни.

Публикацията е редактирана (26-03-19 11:08)

Автор: Synthy   
Дата:   26-03-19 11:07

mitpis написа:

> ...хем ти е упражнение и не
> носиш отговорността на платения
> фотограф.

Грешиш - носиш. Разликата е, че единият получава пари за нея, другият - не.

Дата:   26-03-19 11:08

Що да носиш, нямаш договор, каквото се получи- това е.

Автор: kvakioh   
Дата:   26-03-19 11:09

Oтговорът е ясен- няма как да стане.
Конкуренцията, особено на запад е убийствена. В България познавам и добри и едни от най-лошите.

Автор: dragoart   
Дата:   26-03-19 12:03

"Особено с масовото навлизане на евтини и качествено снимащи устройства. Хората се самообслужват все по-успешно."

Sad but true...........

Автор: ombre   
Дата:   28-03-19 15:49

CDman-еми с тази рокля,не са останали кинти за теб,затова са ти казали,че са назад.....[cool]

Бони...[smilie24]

Автор: Krassy   
Дата:   28-03-19 20:49

. . .

един начин да подпомагаш сивия сектор и да повишаваш конкуренцията [smilie7]

Дата:   29-03-19 08:18

ombre написа:

> CDman-еми с тази рокля,не са останали
> кинти за теб,затова са ти казали,че
> са назад.....[cool]
>

Да беше само роклята [smilie8] ... ама беше късно за пазарлък.[smilie9]

Сериозно - кофти ми стана.

Парцал дето "принцесата" ще го носи един ден = 2500.

Цял ден търчане като изоглавен и три дни обработка = мерси щот си ми приятел. I сик тир.[smilie9]

Колкото и любителски да са снимките, колкото и да са "за спомен" - остават за цял живот.

Ама то човек се учи докато е жив [beer]

Автор: ombre   
Дата:   29-03-19 15:32

Знам,че е така,просто се пошегувах.Имаше едно време една приказка-аман от приятели или нещо такова беше,но и без тях човек не може.Свиркай си,но си имай едно на ум....[cool]

Дата:   29-03-19 17:21

CDman не съжалявай, свършил си добро дело.

Дата:   31-03-19 14:09

^
Добро дело е за човек който знае колко "струва" една снимка. За повечето снимката е - натискаш бутона и после сваляш на диска. Благодаря му все пак. Научих си урока.[smile]

Автор: ombre

Свиркай си,но си имай едно на ум...

Имам даже две. Оттогава подобни "приятелски поръчки" не приемам - било за снимки, било за друго.

Ако знаете руски първия скеч ще ви хареса - точно по темата е:[smilie5]

https://www.youtube.com/watch?v=cPen5QXJzPs

Публикацията е редактирана (31-03-19 14:11)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »