Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 DSLR-поврежа Micro-SD
Автор: Алки   
Дата:   23-11-18 10:30

Здравейте,

От около 3 години използвам Nikon D5200, считам че доста грижливо.
През това време съм използвам картата памет от комплекта тип SD, но поради ограничения ѝ капацитет от 8 GB ми се наложи да си закупя и две Micro-SD 8 Hama и 16 GB Kingston.

Картата от комплекта, която е SD си работи безупречно и до ден днешен, но и двете Micro-SD карти се повредиха. Данните в картите си стоят, мога да ги копирам и да изтривам файлове, но не позволяват да записва на тях, съща така докато работеха се е случвало да изписват "dameged SD card".
Картите не са поставени в режим "write protected or locked".
Опитвал съм да сменя преходника от Micro-SD към SD, но не е от преходника.

Някой срещал ли се е с подобен проблем, сеща ли се причина и решение?

Поздрави.

Отговори на това съобщение
 Re: DSLR-поврежа Micro-SD
Автор: kvakioh   
Дата:   23-11-18 11:00

HAMA, Kingston какви? По принцип първата марка прави всичко и карта памет няма смисъл да се купува и ползва, освен в краен случай.
Преходникът също е важен, пинчето за заключване дали не се премества като се сложи или вади в апарата?
Ползвам по-често micro Sd- Toshiba, Lexar, SanDisk, но не ми се е случвало да забие или нещо да се повреди досега. Единствено пинчето ми се е местило. Случва се доста често,
особено при преходник. Също и при някой евтин четец за карти, те също може да влияят.
Също- като се слага нова карта, празна, най-добре е да се форматира в самия апарат още веднъж и тогава се почва. Също и като се напълни и после като се източи се прави формат
в компютъра и после пак в апарата формат преди да се почне.

Re: DSLR-поврежа Micro-SD
Автор: quazimodo   
Дата:   23-11-18 11:16

Пробвай с още някоя карта дали ще повтори номера.Споделям виждането, че е по-добре да се купуват карти от уж утвърдени марки. Купувам Трансценд и Сандиск. Купувах и Лексар, но последната уж 600Х ме изнерви и зачеркнах марката[smilie5] Форматирам само в краен случай, най-вече, когато местя картите между различните марки тела. Иначе само трия записаното след сваляне, но в самия апарат и никога от компютъра. Например Фастстоун пита дали да изтрие данните след сваляне. Имам две прецакани карти в двата телефона, но нито една прецакана във фотоапарат. А, имам и един прецакан адаптер от Тошиба[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »