Автор: sakuraki
Дата: 25-10-18 13:02
Здравейте! Може да е рано, но от сега мисля да си запазя по - евтини самолетни билети за Норвегия, но не съм напълно сигурен къде ще е по - добре.
Много от Вас са ходили и на двете дестинации и могат да дадат малко по - точно насоки. Ще си организираме екскурзията сами, няма да сме с групи и т.н, също не знаем и норвежки език .
Ще имаме около 14-15 дни и като махнем дните за пътуване и т.н, остават около 9 дни, които може да използваме разхождане и снимане.
Това, което ме интересува е, че вероятно ще ходим доста пеша (имаме си хубави планински зимни дрехи) , къде ще е по - достъпно за ходене и разглеждане. Пак да вметна, че нямаме водач и сами ще обикаляме, за да може ако искаме да останем повече на едно място. Мислим да отидем Ноември месец ако е от значение това. Кое от местата е по - евтино за отсядане и хапване, защото без това ще излезне солена екскурзия . Възможно е снимането късно вечер, за да хвана малко звезди (май Берген е по - трудно, че е доста населено). Северното сияние се вижда в Лофотен, но в Берген .
Другия вариант е вместо самолет да отидем с колата, като км не ме притесняват, всички имаме книжка и може да се сменяме, но не знам дали е удочно с кола да се ходи.
Изборът ми е такъв, че ако отидем сега там скоро няма да ходим отново и коя от двете дестинации ще ме впечатли повече.
Също така ми казаха, че Исландия ще ми хареса повече от Норвегия, особено ако са 8-9 дни на разположение само, но това е вече друга тема.
|
|