Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Безогледална камера с добро качество на снимките
Автор: Bezgrijniq   
Дата:   25-10-18 22:32

Здравейте! Какъв безогледален фотоапарат бихте ми препоръчали за пътувания, пейзажи и от време на време улична фотография?
Вече над 10 години снимам със стар, но верен другар ... Никон Д200. Реших обаче да понамаля багажа с който пътувам и да взема нещо по-лекичко което да ми върши същата работа. Спрях се основно на Сони а6000, но като поразгледах форомите и различните ревюта започнах да се замислям и за други марки и модели.(Fujifilm X-M1,X-T1, Olimpus Pen,ОМД ит.н.)
Бюджетът ми е ограничен до 800-макс.1000 лв. и за тези пари търся сравнително лека камера, със добро качество на снимките (по-голяма резолюция и по-добра матрица от Никона) и с добър китов обектив (ако няма, не е проблем ще си използвам никонските).
Идеята ми е за камера която мога да нося с мен на всякъде .... ако Никончето не тежеше толкова, щях да си спестя парите за втори фотоапарат :).
Ще се радвам на всяко едно мнение.
Благодаря!

Re: Безогледална камера с добро качество на снимките
Автор: nsirakov   
Дата:   26-10-18 07:52

за 1000 лева и екскурзии бих си взел Huawei p20 pro! без майтап доволен ще останеш
Автор: Synthy   
Дата:   26-10-18 09:23

В момента всяка една безогледална камера е с по-добра матрица от на Д200.
Автор: marves   
Дата:   26-10-18 09:32

Специално за тази цел - Sony RX100 III/IV или Panasonic LX15
Ако ти се мъкне раничка с 2-3 обектива може да се сглоби и безогледалка с качествени твърди обективчета със Sony A6000.
За тези пари може да се вземе и X-T1 с 18-55 обектива, който е много добър, но размерите вече са по-големи (и на тяло, и на обектив), както и захватът на фуджитата като ергономия не са много комфортни (поне за мен с големи ръце).
Иначе и дори втора ръка Sony NEX-5N/C3/3N (някое с 16MP матрица) ще снима по-добре от текущия ти никон. Стига да е подкрепен с добро обективче. Хубави са Sigma 19/2.8 и 60/2.8, но са твърди, ако си свикнал на зуум ще те ограничават и дразни постоянната им смяна.
Автор: wall   
Дата:   26-10-18 11:27

Това?

https://bit.ly/2qcpaiD

В бюджета е, а е и с 2 обектива.

Автор: kvakioh   
Дата:   26-10-18 12:47

Sony a5100 с 18-55 и 55-210. Идват към 1000 макс. Иначе и Олимпуса с двата обектива е доста добре.
Автор: io_bs   
Дата:   26-10-18 13:38

Fuji X-T10 / X-E2 и 16-50.
Автор: stoyanvakarelov   
Дата:   26-10-18 14:45

Коментари за телефони, които бил перфектни за екскурзия, няма как да приема на сериозно в тази група. Наистина ли по екскурзии снимате само широкоъгълно? Не, че 28-30 мм е много широко, но е далеч от достатъчно, какъвто ще сензор и технология да има телефончето. Щом Д200 и китов обектив са тежки, значи РХ100 ще бъде осезаемата разлика в тегло и обем, който заема в чантата, а защо не в джоба. Тоя новия не е зле, заради рейнджа, но пък не се вписва в бюджета, така че някои от по-старите марк 3,4.
Автор: fosi   
Дата:   26-10-18 16:08

marves,а Sigma 30/2.8 добър ли е откъм острота?
Автор: roburt48   
Дата:   26-10-18 16:22

Един глас и от мен за Olimpus :)
Дата:   26-10-18 19:48

Забравих да уточня, освен Никона нося със себе си и три обектива Сигма 10-20, Никон 28-80 и Сигма 70-300 + още статив, батерии, филтри и т.н. Събира се доста тегло :)
За сега везните клонят към Olympus E-M10 II, единствено не знам тази матрица Micro 4/3 какво качество и резолюция ще даде... просто до сега не съм снимал с такава машинка. Например от никона вадя плакати с формат А3 с добро качество. Относно РХ 100 те са много добри, но нямат Bulb Mode (поне не видях някъде да пише), а иначе са прекрасни за снимане във всякаква среда.

Публикацията е редактирана (26-10-18 20:32)
Автор: kvakioh   
Дата:   26-10-18 22:31

Sony a3000+ 18-55+ 55-210 за 850лв.
Дата:   28-10-18 21:23

Победителят е определен [smile] ... olympus om-d e-m10 mark ii с две обективчета, нов и на прилична цена. Благодаря на всички за предложенията и съветите, много ми помогнахте при избора. Благодаря! :) :) :)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.