Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 въпроси относно обективи
Автор: 0bemix   
Дата:   02-04-19 05:12

Здравейте!
Запален ентусиаст съм и след едногодишно канене - старата тръпка надделя отново.

До няколко дена фотоапаратът ми(80d canon) ще в ръцете ми и отсега драскам в тетрадката идеи.

Бихте ли споделили мнения върху няколко обектива? Оценявам всеки съвет. Тепърва ще прохождам в много аспекти.

Желая да се занимавам с астрофотография,пейзажи,портрети,видео монтажи + б-рол.

След месец заплата ще взема:
samyang 14mm f/2.8 - за астрофотография
Nifty fifty canon 50mm f/1.8 - за портрети
B-roll - доколкото ми казаха sigma 18-55mm. Тук идва - китовия би ли се справил прилично?

Благодаря предварително на всеки прочел дългите ми писания!
 Re: Обективи
Автор: kvakioh   
Дата:   02-04-19 07:15

Заглавието е добре да се коригира.
Самянг 14- бива, но не и тук. 11-20/2.8 или 14-20/2 Токина са по-добри като идея, имат автофокус, имат възможност за филтри, светли достатъчно са.
Единствено, че са по-скъпи, но си заслужават.
50/1.8- става, има вариант евтин от Youngnuo 50/1.8 II, който не е лоша идея за заместване на Канонския 50/1.8 STM
18-35 е Сигмата, не зная какво е B-roll, китовият 18-55 STM е доста добър като базов обектив.
Автор: quazimodo   
Дата:   02-04-19 08:26

Сигурно става дума за универсален обектив (две роли[smilie5]), че нали вече забравихте българския [smilie18]. Такава сигма - 18-50/2.8, вече не се произвежда, но все още съществува 17-50/2.8. Как е оптически и хабер си неам, но за 400 долара би трябвало да е добра[smilie5]. Да дадеш една торба пари за Сигма 18-35/1.8, лично за мен е безсмислено. Всяка бройка на 50/1.8 СТМ живее собствен живот, така че ще трябва да избираш в магазина с лаптопа под мишница. Да 80Д има настройка на фокуса в тялото, но няма нищо по-хубаво от точнофокусиращ обектив по рождение, вервай ми[smile]. За астрофотографията Квакио е прав - за парите на нов Самянг може да вземеш добри обективи на Токина втора ръка.
Автор: Gecata   
Дата:   02-04-19 09:40

Това с въпросите сериозно ли е или само се хвалиш?
Дата:   02-04-19 10:07

Това са 3бр стъкла, като 11-20 токина, youngnuo 50/1.8 и Сигма 18-35/1.8 са едва 2000лв.
 Re: въпроси относно обективи
Автор: stoyanvakarelov   
Дата:   02-04-19 11:23

Голяма заплата ще да е.
Дата:   02-04-19 11:34

Има разни из форума тук, които извадиха наведнъж по 10000-12000лв и пак не им стигнаха.
Автор: 0bemix   
Дата:   02-04-19 11:37

Благодаря като за начало на всеки един!

Обективите ще ги взема втора ръка, сигмата е не е задължителна, предпочитам да взема няколко добри обектива втора ръка отколкото една сигма, в момента съм кит. Ще взема предвид
Tokina 11-20mm f/2.8 и youngnuo 50mm f/1.8 - Благодаря ви!

(смених заглавието)[beer]
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.