Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon Z5 II
Автор: georgioiv   
Дата:   04-04-25 08:18

Или, най-после бестселър от Никон.

Ако трябва грубо да обобщя информацията от блогърите - почти Z6-III, но не съвсем.
По-бавен процесор, от там - орязано 4К видео в 60фрейма, липса на горен дисплей... и това са му всичките минуси :)
Много добър фокус и на светло и на тъмно, и по всякакви очи, дори за завист на Z6-III - и по птичешки очи (смятам това ще го добавят на Z6 III с ъпдейт, че инак ще има стачка) . IBIS привързана към фокусната точка (7 стопа в центъра, 6 стопа по краищата), най-добрия автофокус на Никон във видео (според Petapixel). Специален режим за астрофото. Изнесен бутон за пикчър профили. И цена за България 3400.
Звучи като бестселър.. [smilie5]

И да не забравяме - можем да си ползваме всички EOS обективи с Fringer адаптер, работи чудесно, пробвал съм и ползвам с десетки обективи на моите Z-ки. Може да се ползват старите никонски обективи с мотор с FTZ адаптер, може да се ползват дори Sony E обективи, има и за тях адаптер, не знам как работи, но съм чел добри отзиви.

Лично за мен - това тяло ще е много добра добавка към стария ми Z6, който никога няма да продам, заради цвета който ми дават raw файловете му, но много ми липсваше добър консистентен фокус на тъмно и бързина, че снимам предимно бягащи деца.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »