Автор: georgioiv
Дата: 04-04-25 08:18
Или, най-после бестселър от Никон.
Ако трябва грубо да обобщя информацията от блогърите - почти Z6-III, но не съвсем.
По-бавен процесор, от там - орязано 4К видео в 60фрейма, липса на горен дисплей... и това са му всичките минуси :)
Много добър фокус и на светло и на тъмно, и по всякакви очи, дори за завист на Z6-III - и по птичешки очи (смятам това ще го добавят на Z6 III с ъпдейт, че инак ще има стачка) . IBIS привързана към фокусната точка (7 стопа в центъра, 6 стопа по краищата), най-добрия автофокус на Никон във видео (според Petapixel). Специален режим за астрофото. Изнесен бутон за пикчър профили. И цена за България 3400.
Звучи като бестселър..
И да не забравяме - можем да си ползваме всички EOS обективи с Fringer адаптер, работи чудесно, пробвал съм и ползвам с десетки обективи на моите Z-ки. Може да се ползват старите никонски обективи с мотор с FTZ адаптер, може да се ползват дори Sony E обективи, има и за тях адаптер, не знам как работи, но съм чел добри отзиви.
Лично за мен - това тяло ще е много добра добавка към стария ми Z6, който никога няма да продам, заради цвета който ми дават raw файловете му, но много ми липсваше добър консистентен фокус на тъмно и бързина, че снимам предимно бягащи деца.
|
|