Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор между SONY A7 III или ново ЗАУ
Автор: Medium-Fuji   
Дата:   02-04-18 14:47

Драги съфорумци, обръщам се към вас с една приятелска молба... Наумил съм си да си сменя старият апарат с нов, а колебанието ми е между два конкретни модела:
1) SONY A7 III (баш нов и обещаващ модел);
2) Ново ЗАУ, с най-новите ъпдейти и пресети ...

Аз обичам да снимам всичко от макро, до спорт, но предимно хората около мен, често на недобре осветени места - заведения, привечер по улиците и т.н.

Моля помогнете с мнения и съвети.
Имащите опит с двата модела са много добре дошли в темата.

Ще се радвам да се включват само сериозни колеги и да помоля да сведем спама и троленето до минимум, без да обръщаме тази тема в SONY vs. Всички останали.

Благодаря!

Имате думата!...
[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор между SONY A7 III или ново ЗАУ
Автор: victory13   
Дата:   02-04-18 14:50

Мисля че в спортно отношение т.1 отпада, но е важно и какъв е спорта... коли, мотори, ски отпада, но художествена гимнастика и шах няма проблем[shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   02-04-18 15:09

Супер са ти снимките!

Дата:   02-04-18 15:11

Само едно уточнение да внеса, снимам с Canon EOS 6D... Без видео - за него имам iPhone 8+
A спорт - предимно картинг...[smilie11]

Автор: Mogila   
Дата:   02-04-18 16:29

И аз имах някакви колебания за нова камера. Ходих и пробвах Сони а7III, А7rIII, Canon 5dIV. После се прибрах, видях снимките и си купих 6Д на старо.

Автор: chrisnoch   
Дата:   02-04-18 17:19

Mogila,
Всеки има право да бъде скръндза.[smilie5]

Автор: victory13
Дата: 02-04-18 14:50
Мисля че в спортно отношение т.1 отпада, но е важно и какъв е спорта... коли, мотори, ски отпада, но художествена гимнастика и шах няма проблем

Преди да пишеш глупости за камера, която не си виждал (камо ли тествал!), да беше погледнал това:
https://www.youtube.com/watch?v=xBz2UM5P-2Y

[smilie5]

Medium-Fuji,
Как ще смениш ЗАУ-то? [smilie11]
Има две сериозни теми за SONY A7 III - прочети ги:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1876792&t=1876792&phorum_uriauth=

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1880615&t=1880615&phorum_uriauth=

После питай нещо конкретно, ако не си го открил там.

Дата:   02-04-18 17:25

chrisnoch Всеки сам си преценя нуждите :)

А ти защо пишеш и навсякъде препоръчваш камера, "която не си виждал (камо ли тествал!)" ?

Автор: chrisnoch   
Дата:   02-04-18 17:28

Mogila,
Нещо си се объркал!
Никъде и никога не съм препоръчвал камери, с които не съм снимал.

Автор: mitpis   
Дата:   02-04-18 17:56

Мисля, че ЗАУ е по-важно, апарата ти е добър за всякакви нужди, един курс в който да научиш нови неща и нов начин на виждане на света през фотоапарата няма да навреди, може да ти даде ново вдъхновение. Снимал съм веднъж с 6Д на една колежка, чудесна машина, не виждам защо трябва да се сменя?

Публикацията е редактирана (02-04-18 18:03)

Автор: burningice   
Дата:   02-04-18 18:20

6D[smilie24]

Дата:   02-04-18 18:26

Е за спорт ще му е тегаво:) Но за всичко друго е супер.

А какви обективи имаш? Искаш ли да покажеш няколко снимки, които си правил?

Дата:   03-04-18 14:03

Chris Noch, на въпроса ти "Как ще смениш ЗАУ-то? , съфорумеца mitpis е отговорил много добре - " един курс в който да научиш нови неща и нов начин на виждане на света през фотоапарата... и аз това имах предвид в началото - "Ново ЗАУ, с най-новите ъпдейти и пресети" [smilie5]

Макър да снимам с професионален апарат, съм новак във фотографията все още... Казват, че с първите 50 хил. кадъра човек още се учи. Аз снимам от около две години и нещо, да съм наброил малко над 6 хил. снимки...
[smilie8]

Обективи имам следните:
1) SIGMA 28mm f/2.8 EX DG DF Macro;
2) SIGMA 50mm F1.4 EX DG HSM;
3) TAMRON 70-200 f/2.8 Di LD (IF) Macro

Четох, че SONY посредством разни електронни адаптори, могат да ползват обективите на Canon,
затова и се замислих за а7 III, дават го да е добър...
[cool]
Ама въпроса си остава, да взимам този Супер-апарат или да продължа да се уча ама по-сериозно ?

Публикацията е редактирана (03-04-18 14:17)

Дата:   03-04-18 14:08

Оп,... Сетих се за още една причина за Сонито, обективите ми са нестабилизирани, със новата машина ше са бетон!!! [smilie5][smilie24]

p.s. може би някой ще каже "по псевдоним Медиум Fiji, ползва Canon, пък иска SONY ?!?" Отговорът е прост - ползвам каквото мога да си позвола, мечтите са друга работа, там всичко е възможно, дай Боже, един ден да мога да имам FUJI GFX 50S , тогава и жанра на снимките ще попроменя [smile]

Публикацията е редактирана (03-04-18 14:25)

Автор: stef7   
Дата:   03-04-18 14:54

Помислих си че се майтапиш. ЗАУто не се сменя. Но разбирам че под смяна имаш предвид да го усъвършенстваш.

Чуденката която имаш е проста за решение.

Какви са твоите цели във фотографията.

А. Снимаш само и единствено за кеф като хоби.
Б. Снимаш като хоби, но имаш някакви идеи един ден да се занимаваш професионално.

Ако е Б. твърдо точка 2 от твоята листа.
Ако е А. според зависи, за какво те кефи да дадеш парите си. Ние обсъждаме тук новите камери ама единственото което те ти дават повече в чисто фотографско отношение са удобство и някои нови възможности. Ако снимаш само и единствено за кеф тия неща нямат решаващо значение. Някои от нас се кефим на новите камери като вид технологически играчки. Ние порасналите момчета си падаме по тях. Но те не ни правят по-добри в снимането. Така че ако твоите цели са да станеш по-добър в снимането новата камера по никакъв начин няма да ти помогне в това отношение. Sony A7 III има стабилизация в тялото, но колко пъти досега си пропуснал да направиш снимка защото 6D не ти е дал възможност да снимаш при ниско остветление? Ама сериозно. Снимал съм дори със Сони RX100 нощем и не помня камерата да ме е ограничавала. Да сегашната ми е по-добра и динамичният и диапазон е по-добър и на високо ISO е много по-добра. Е и какво от това. Мен ме кефи много повече да снимам със сегашната си камера, но откъм фотография в 80-85% от случаите няма някаква драматична разлика. Така че за А. само и главно ти може да решиш как и за какво да си похарчиш парите.

Автор: sayman   
Дата:   03-04-18 16:57

Ще го кажа максимално кратко :)

Това което винаги трябва да се ъпдейтва е ЗАУ-то и чак когато ЗАУ-то стигне ниво, на което техниката му не го определя задоволително, то последната може да бъде ъпдейтната също.
[shtrak]

Автор: kvakioh   
Дата:   03-04-18 18:18

С наличните обективи автофокусът ще е твърде бавен и ще е сложно, дори и с най-добрия възможен адаптор. Казвам го от проби, не с А7 III, но с всички останали А7 и А9 и същите обективи и подобни на тези...
И като се чака и стабилизацията да сработи, ако ще да са няколко милисекунди, пак става още по-бавно, т.е ще сработва по-бавно стабилизацията като има адаптор.
Ако човек може да преодолее това и да снима ръчно, т.е бавно, никакъв проблем.
Аз съм за някой Канон като тяло и ще вървят тия обективи горе-долу добре като скорост на автофокуса, следене и т.н.
Една камера не е само тя, има и обективи, в случая ще е тегаво. Не само заради автофокуса.
За ЗАУ ново трябва първо време, после брой кадри според зависи и кеш. Това е уравнението.
За съжаление не са "първите 50000 кадъра", а са най-често първите 5 затвора на камери, които да се строшат, докато стане. 50000 кадъра може да направи всеки, не за 2 години, а за 2 месеца. Сентенции много.

Публикацията е редактирана (03-04-18 18:25)

Автор: hotsnail   
Дата:   03-04-18 18:25

Как едното пречи на другото не разбрах?

Като купуваш нова камера, това може да е повод да Upgrade-неш ЗАУ-то. По-често аз си мисля, какво искам да снимам и новата камера е начин да го направя .....

Иначе снимките и с нова и със стара камера все са ограничени от нивото на ЗАУ-то [beer]

Ако питаш как да похарчиш едни 4600 лева с две опции

1. Да купиш нова камера

2. Да идеш на екскурзия в Танзания. Да си наемеш за няколко сесии профи студио, модел, фирзьор и стилист. Да обиколиш Европа с Автобус и да посетиш най-добрите арт музеи. Да минеш Ком-Емине пеша. Да минеш Camino de Santiago пеша. Да идеш на готини фото курсове и семинари.

Ми не знам въпрос на приоритети. Второто е яко. ама ако много те тормози Канона.....

За А7м3 има тема. Не ми се иска да разводнявам и тук. Накратко:

1. Стабилизацията е много добра - с 85мм, 1/15 и моите треперливи ръце стават хубави снимки.

2. Адаптирането на Канонски стъкла работи добре с метабонес и явно сигма МЦ-11 - има АФ по очи, има си нормален АФ. Следящия АФ не съм толкова сигурен. От твоите тамрона не е много ясен. Другите мисля ще са без ядове. Ако си от София може да пием по бира, да ги пробваме...

Ако имаш конкретни въпроси стреляй.

Дата:   03-04-18 18:29

hotsnail, Кирил, осигури му А7III и също се заредете с много търпение за фокусирането на Сигмите 28 и 50 и Тамрона. Снимайте и навън, да видим тези велики следения по очи в пейзаж, далечен обект движещ се и отново се заредетете с търпение. Бира също. Аз може да дойда да гледам и да не пия бира.

Публикацията е редактирана (03-04-18 18:34)

Автор: viara123   
Дата:   03-04-18 18:33

Как се сменя ЗАУ? Самоуволняваш се и назначаваш ново? [smilie5]

Дата:   03-04-18 19:18

Първо благодаря много на всички изказали се до сега....
Второ, не живея в България, а съм в Ирландия, засега и тук цените на някои продукти са различни, отколкото по родните земи.
Много ми хареса това изказване:
"Ако питаш как да похарчиш едни 4600 лева с две опции

1. Да купиш нова камера

2. Да идеш на екскурзия в Танзания. Да си наемеш за няколко сесии профи студио, модел, фирзьор и стилист. Да обиколиш Европа с Автобус и да посетиш най-добрите арт музеи. Да минеш Ком-Емине пеша. Да минеш Camino de Santiago пеша. Да идеш на готини фото курсове и семинари.
"

Истината е, че и мен по-новото и технологичното ме привлича, а по-лошото е, че мога да си го позволя... А що се отнася до а7III има от къде да го взема под наем и да пробвам [smile]
Сега си проверих, моя грешка, оказа се че съм направил малко над 14 хил. кадъра с 6D-то, но пак не са много де.... Има още доста потенциал в тоя фотоапарат, ама първо се бях засилил към наследникът му 6D Mk II, ама като го пробвах от един познат не ми допадна като изображение, иначе е гъвкав апарат, не отричам.

Ще се радвам да продължи тази тема, под формата на дискусия:
Трябва ли ни по-добра камера или по-важно е да подобрим себе си?

Дата:   03-04-18 19:24

Естествено, че не трябва нова/фруга камера...
Камерата е консуматив, стъклата са недостатъчни, всъщност наличните приятно прилягат на 6Д, но не и на А7III.
Курсове може и да не дотрябват, но задължително път и снимане навсякъде, докъдето стигнат парите.
И не са само 4600лв за едното тяло, има още някои консумативи, които вървят с него...Значи са поне 5000.

Дата:   03-04-18 19:29

Да добавя още нещо,... Canon-а заедно с обективите купих от моя авер, поляка (тоя с 6D II), разпродаваше
техниката, която сега аз ползвам, той е с по-нови канонски твърди обективи. Реално моето 6D е на приблизително 73К използвания на затвора.
Преди да се кача на Canon имах a6000, който ползвах с два ръчнофокусни 50/1.4 и 135/2.8 и китовия 16-50мм. Казвам това, за да се знае, че не съм съвсем чужд със SONY [smilie5]

Автор: ElBandido   
Дата:   03-04-18 19:42

аз не знам кво го питаш толкова ??? искаш някой от форума да ти каже да купуваш или не ??? малее ми като искаш си купи и снимките ти ще станат много яки след покупката :)

Автор: Pavlov   
Дата:   03-04-18 19:56

Medium-Fuji написа:
> Ще се радвам да продължи тази тема,
> под формата на дискусия:
> Трябва ли ни по-добра камера или
> по-важно е да подобрим себе си?

Просто е - и двете [smile] .
Не виждам какво толкова се чудиш. Щом имаш желание и (финансова) възможност, купи си Sony A7 III . Още повече, че си го пробвал, и знаеш дали ти харесва. Отделно от това си ъпдейтвай ЗАУ-то колкото искаш, това само ще се отрази положително на снимките ти.

Автор: hardcpz   
Дата:   03-04-18 20:18

https://thumbor.forbes.com/thumbor/1280x868/https%3A%2F%2Fblogs-images.forbes.com%2Fleeseymour%2Ffil

Публикацията е редактирана (22-03-19 11:42)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »