Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Некоректен продавач и съвет за сервиз
Автор: nelly_dev   
Дата:   09-11-17 14:17

Здравейте, имах глупостта чрез мой колега да закупя този обектив, който беше пробван в куриерската служба "Еконт" и всичко беше наред, но отивайки да снимам вечер, при падане на температурата авто фокуса не работеше. Когато се обадихме на продавача каза,че не го е ползвал една година и при опита ми повторно да се свържа, евентуално да го върна или да ми върне част от парите, вече не вдигаше. Въпреки ,че моят колега ме убеждаваше, че тук хората са коректни, аз пострадах и се разочаровах.Надявам се администраторите на сайта да вземат мерки по отношение на този продавач! Това е обявата му :Продава:AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR
Статус: Продадено | Град: София | От: Krassy2
Видяно: 119 | Последно: 2017-09-10 17:49:28
Цена: 350.00 лв. История на цената
Продава се варио обектив AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR, перфектно състояние, без особени следи от упортреба, може би малко гумата да е избеляла - трудно ми е да преценя.

Предна и задна капачка, сенник, калъфче и UV филтър. Първи собственик.

Намира се в София, повече инфо на лично.

Поздрави!

Молбата ми е да ми дадете съвет къде да го ремонтирам, да стане бързо и да не ми съдерат кожата!

Отговори на това съобщение
 Re: Некоректен продавач и съвет за сервиз
Автор: BAT   
Дата:   09-11-17 14:48

Аз не разбирам как точно администраторите да вземат мерки спрямо продавача? На база на твоите твърдения или да ви направят очна ставка, за да се изясни кой е прав? Ами ако си го изтървал, а не казваш? Може даже самия продавач да не знае, че има проблем и да си мисли, че си го повредил и опитваш да си измиеш ръцете.
Изобщо в тоя вид търговия си има риск - пробваш на място и ако работи вземаш, от там нататък рискът е твой, като всяко нещо на старо. Ако искаш без риск - в магазина с гаранция.

Автор: dekov   
Дата:   09-11-17 14:52

Сервиз NIKON

Дата:   09-11-17 14:54

Здравейте, написах всичко това за да предпазя други хора, търся съвет за сервиз, не възмездие, става въпрос за морал и етика и нищо повече, аз съм си направила своите изводи и съм си получила урока. Благодаря Ви все пак!

Автор: victory13   
Дата:   09-11-17 14:54

Би ми било интересно да науча какво се случи, като се вдигнаха температурите пак [smilie8] .

Дата:   09-11-17 14:58

Когато се стопли снима, навън снимам с ръчен режим, но голяма част от снимките ми са без фокус, аз сега се уча и ми е трудно.

Дата:   09-11-17 15:01

Благодаря!

Автор: victory13   
Дата:   09-11-17 15:05

В такъв случай имате право на претенция, поради специфичен проблем с въпросния обектив, за който проблем продавачът 100% е знаел...
Трябва да се обърнете към сервиза на Никон защото скоро ще спре да фокусира изобщо... За съжаление това ще обезмисли покупката от базара...

Публикацията е редактирана (09-11-17 15:05)

Дата:   09-11-17 15:38

Да ,благодаря Ви , аз съм разочарована , защото бях убедена ,че тук продавачите са коректни и взимайки техниката , доверявайки се на обявата, както е написана, аз платих цената, която е доста висока и сега с ремонта може да ми излезе и по скъп от нов. Възможно и да не е знаел, но когато разбра,както казах и в писмото си , очаквах да направи ремонта или да свали от цената, за да си платя ремонта или да си го приеме обратно, тъй като не е бил коректен при продажбата, а че не съм го изтървала , мога да гарантирам. Моят колега нямаше как да хване дефекта, тъй като го е пробвал в затворено помещение . Та това е, за да си вярваме, трябва да сме коректни!

Автор: colorphoto   
Дата:   09-11-17 15:44

На какво тяло го ползваш?

От колко време притежаваш и снимаш с това тяло?

С какъв друг обектив си снимала/снимаш?

Вросния 18-105 въобще ли не работи извън дома?

Като се темперира на стайна температура проработи ли?

Къде/при каква температура навън отказва автофокуса?

Почисти ли клемите на байонета на тялото и тези на обектива?

Има ли следи от изтърваване,подбитости и/или охлузвания?

Размърда ли селектора за авто/ръчно фокусиране - да няма мръсотия там?

Да не се премества с ракъвица неволно АФ/МФ селектора на тялото?

На открито като си натиснала шутър/автофокус бутона и въртиш варио-гривната не сработва ли на някоя фокусна дължина автофокуса - демек да е лентов кабел разбутания?

Публикацията е редактирана (09-11-17 16:06)

Автор: marvesss   
Дата:   09-11-17 15:55

Този проблем според мен е в тялото. Опит с друг обектив отново на "студено" правен ли е? Въпросният "проблемен" 18-105мм пробван ли е на друго тяло?

Дата:   09-11-17 16:11

Nikon D5000. Имам варио обектив 55-200,с който си работи апарата.Навън няма авто фокус при 2-6 градуса , може би , но положителни температури ,на открито не сработва никак авто фокуса,в помещение над 22 градуса има авто фокус, обектива е в добро състояния няма никакви следи от нараняване, колегата ми казва ,че някакво уплътнение се е втърдило и трябва най-вероятно да се смени, но за целта трябва да се разглоби в сервиз. Ще се възползвам от въпросите Ви и ще го помоля да почистим, но едва ли ще се оправи, благодаря!

Дата:   09-11-17 16:13

Ще намеря и друго тяло за да пробвам, благодаря!

Дата:   09-11-17 16:14

Едва ли е непоправим проблема - дайте го във фирмения сервиз.

Дата:   09-11-17 16:29

Така е , ще се наложи, няма как, благодаря ви за съветите!

Автор: idonkov   
Дата:   09-11-17 16:35

Тези проблем е най-вероятно във фокусния мотор. Обектива не е влаго и прахо защитен и ако е излаган на влага доста често се получава точно това. Отстранява се лесно като се отваря само задната част на обектива, сваля се моторчето, разглобява се и се почиства със чист спирт, като след това не трябва да се пипа с пръсти. Това може да го направи всеки технически грамотен и сръчен в ръцете. Аз лично не съм специалист, но такава процедура съм прилагал на няколко обектива с пълен успех. В сервиза най-вероятно ще сменят целия фокусен механизъм, което ще излезе доста солено.

Автор: zbonev   
Дата:   09-11-17 18:05

Почистете контактите на тялото и обектива първо с изопропилов спирт и тампон за уши, а евентуално след това пак с тампон, но с контактен спрей, ако имате подръка. Пробвайте и на друго тяло, обезателно.
При мен първа реакция, ако откаже фокуса е да раздвижа обектива в двете посоки (в рамките на хлабината), както е заключен на байонета и винаги е изчезвал проблема.

Публикацията е редактирана (09-11-17 18:06)

Дата:   10-11-17 14:55

Благодаря Ви , хора за съветите, мой колега ,разглоби обектива и го почисти, и сглоби, каза че имало натрупан прах, след което автофокуса проработи, днес е топло , ще го пробвам и довечера като паднат температурите, но по съвсем различен начин снима!
Благодаря Ви,че отделихте от времето си и ме посъветвахте, иначе нямаше да се престраша да ги помоля да го отворят, щях да го изпратя на сервиз и не знам още колко пари щяха да ми вземат, да не говорим колко се притесних, тъй като ми трябваше да снимам!
А за продавача бих казала, че беше коректно да помогне за отстраняване на проблема,както вие направихте, а не да не вдига телефона.

Дата:   10-11-17 15:18

[shtrak] Браво на колегата!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »