Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ще дочакаме ли филтър за коментари?
Автор: metodiev_martin   
Дата:   05-10-17 11:58

Как смятате, дали ще дочакаме вграждането на филтър за коментари, който да не позволява публикуването на познатите ни поредни букви, цифри, символи - !!!!!!, +++++++, 6666666666, :))), *****, //////
както и тотално безсмислените едно и двусрични - Браво (с всички производни); Злато; Good, ЕХА, ЛОЛ, ЛАУ, ВЪЙ, ХУЙ, ХЛЪЦ, Найс, ГОТ, ЧУДЕН, Nice! Супер и прочие.
Ако ще се годи някакво ниво, мисля че трябва да се обърне внимание и на начина на коментиране. Провокирайте пишещите да ползват поне 10-20 символа в един коментар, като се забрани ползването на поредни еднакви букви и символи и гореспоменатите възклицания се вкарат в някакъв забранителен списък, за да не могат да се ползват като самостоятелен коментар.
Опцията - забрана на коментари под снимката, не мисля че е решение.
[smilie24]
 Re: Ще дочакаме ли филтър за коментари?
Автор: EvaJor   
Дата:   05-10-17 12:04

В "Перфектна локация, много добро кадриране, свеж поглед и отлично използване на светлината"....няма повтарящи се символи, повече от 20 символа са, няма поредни еднакви букви и е също толкова полезен коментар колкото !!!!!!, +++++++, 6666666666, :))), *****, //////.

Какво значение, в крайна сметка имат коментарите?
Автор: CDman   
Дата:   05-10-17 12:07

To снимки няма, че и коментарите да филтрираме [beer]
Автор: iliyanb   
Дата:   05-10-17 12:07

Администрацията не толерира намаляване на коментарите, напротив адмирира и лансира най-активните потребители. Тост накратко - няма да се случи...
Автор: metodiev_martin   
Дата:   05-10-17 13:27

EvaJor Много плоско сравнение, но щом вие така разбирате нещата...
iliyanb да, съгласен съм. Няма коментари, няма посещения ...
Автор: SaS   
Дата:   05-10-17 13:31

metodiev_martin,

това е обсъждано многократно.
Както е обсъждано и коя комбинация да е забранена и коя разрешена, и защо. Разбира се, никога не е имало консенсусен вариант, поради факта, че вариациите са много и най-често изразяват желанието на един потребител да покаже, че харесва снимката на друг, но няма какво толкова повече да каже. Предполагам се отчита и факта, че писането на коментар отнема време, а интернет е все по-забързано място и все по-ориентирано към кратките неща.

Според теб кои да са забранените комбинации?
Моля за изчерпателен списък.
Ще го направим като тест под снимки в профилите на някои желаещи. Предполагам и към твоите няма да имаш против?

За пример може да видите профила на https://photo-forum.net/nalexiev
, който е блокирал хора, които пишат кратки коментари. Наскоро Тьма ме пита какво е нередно с този профил и една конкретна снимка, защото има гласувания, но почти нямаше коментари.

Поздрави
Автор: Alein   
Дата:   05-10-17 13:32

Коментарите под снимка превръщат кадъра в мултимедиен продукт. Някои го харесват, други не.В литературен сайт адмирирам съпровод от снимков материал, че даже и музикален фон, но това не е работа за модераПтор или Админ.Само положителните и само отрицателните коментари подминавам,но пред Особените се спирам. Има си индивидуално усещане, разбиране или липсата му,настройка за приемане на думите и знаците,има си ако щете и чувство за хумор-божи дар е,което малцина притежават. Има Автори, които НЕ БИВА да се провокират вербално, но има и такива,които имат несметен ищах да комуникират под снимките си.
Всичко опира до едно странно усещане при потребителите и до пустото му Его.Хората работят,бързат,нямат време да напишат каквото и да е,просто обозначават присъствието си,напомнят някому,че ги има,маркират си територията и затова не можем и не бива да им се сърдим за удивителните и многоточията.
Хубавото е в това,когато един коментар допълни,"разкраси" и вдъхне живинка на един кадър,когато няколко простички думи отключат неподозирани у Авторите им таланти.Когато детайлите оживяват и думите открият Онова,което си клечи кротко зад декора на една фотография.Само не убивайте Мара,она е черната дупка и темната материя в сайта.Ко я няма,солта и пипера в думите ще зачезнат,Вселената че се препъне в полите си.И оставете свободата на всеки да си избира как и с какъв словоред да си хортува под творенията...
[smitten]
Дата:   05-10-17 13:35

metodiev_martin,

и на още нещо може да се обърне внимание.
Като се съберат мнения в тази дискусия да се види в последните коментари на участващите в нея какви коментари има.

Поздрави
Дата:   05-10-17 14:27

SaS,

Вие като собственици на сайта как гледате на писането на 50 до 100 коментара дневно от потребители от всякакъв ранг? Практика, която вкарва тези потребители в определен кръг. Ако желанието Ви е мястото да е фотографско, ще ми споделите ли как смятате да го разграничите от масовите тенденции? Тоест в прав текст кое предпочитате: активни потребители домогващи се по всякакъв начин до някакви псевдо-оценки тук, водещи до псевдо-активност по страницата, или наистина фотографско място, в което някой при желание би могъл да научи нещо? Оценките са псевдо, защото се манипулират, включително и от вас. Множеството потребители и позволяването да си развяват коня както искат, носят ли по-сериозен финансов интерес за Вас от да речем една политика на подкрепяне на фотографията в това тук разпадащо се общество, със сериозни инструменти? По-сериозната политика изисква и мислене и усилия разбира се. По-лесно е чрез интернет трикове явни и тайни да се поддържа количество и активност. Смятате ли, че сайтът ще издържи достатъчно и ще запази своята идентичност по начина, по който движи, тоест ще оцелее ли в конкуренцията на фейсбук, защото към този момент се е устремил към точно тази ниша. Не питам за никого, а за себе си, като един от хората прекарал известно време тук, сведено вече до минимум с тенденция към затихване.

ПП: Една от малкото разлики между фейсбук и фотофорум към момента е свободата на словото там и липсата на такава тук.

Публикацията е редактирана (05-10-17 14:47)
Дата:   05-10-17 15:54

Илияне,

споменал си фейсбук в контекст на свобода на словото.
Може би скоро не си писал на приятелите и псевдоприятелите си там откровените си мисли за тях, пък и защо не за творчеството им. Напиши им свободно словото си [smilie24]
Нали помниш какво се случи със свободата на словото ти във групата Фрилансъри във Фейсбук? [smilie24]

Говориш за псевдо оценки, за кръгове, манипулации, развяване на коне и др. Вероятно така гледат очите ти. Има и други гледни точки. Всяко гласуване би могло да се разгледа за манипулация. Всеки коментар, за принадлежност към "определен кръг". Че нима човек не е устроен да е социално животно, най-социалното от всички и да има нужда от общуване. Нима ти общуваш с други, но не и с приятните за теб хора? И да, Фото Форум е бил и ще е освен място за Фотография и място за общуване. Казвал си, че си се развил в сайта, вярвам с общуване се е случило това. Усещането на хората за демокрацията е, че тя не работи, защото самите те участват в опорочаването й. Получавали сме множество предложения да се наложи диктат, защото така било по-справедливо. Разбира се, че в диктата някой също ще види слабост. Диктатора може да не е справедлив към всички. И така израства едно общество, в спора и в различните гледни точки, в различните опити, някои които водят до развитие, други до провал. Никога крайните мнения не могат да постигнат някаква полезност, дори и това да е целта им.

Екипът зад сайта прави всичко, което е по силите му и с ресурса, с който разполага. Ежедневно се прави преглед по различни филтри на сайта, на опити за измами и недобросъвестно отношение, ежедневно се променят кодове по сайта и се обновява. Има потребители, които предлагат и препоръчват промени. Някои предлагат да вършат определена работа. Съвсем скоро един от модулите за стимулиране на дискусии ще има нов модератор/и, за да заработи по-активно.

Организираме Фотографски Фест, заповядай и изнеси лекция на хората по тема, по която си компетентен. Няколко други ще го направят. Нали така се развиват хората и обществото? На Феста ще представим и новата платформа за търсене и предлагане на професионални фото услуги. Изцяло нов сайт, направен с мисълта за допълнителни доходи и улеснение за намиране на клиенти за фотографи.
Дата:   05-10-17 16:20

Сашо, не се прави че не ме разбираш. Аман. Щом искаш ще говоря само за себе си и от мое име за това, в което се превърна сайтът, откакто го поехте: Срам ме е, че ми помпахте снимки с точки месеци наред. Аз съм категорично против това, това е изкуствено лансиране. И за да не помислят хората, че аз съм бил богопомазан, то това се случваше и на редица други. Които имат достойнство ще го потвърдят. Нееднократно Ви посъветвах да не правите това. Споделих Ви го лично, за да ви пазя авторитета и точно защото обичам сайта. Стигнахте далеч, прескочихте чертата. Фотографията е успешно заместена от задкулисни игри, които открито поддържате и свише имате право да упражнявате. Разигравахте фалшива активност в сайта ФФ. Не ме кани моля те занапред по този начин за участие в каквито и да е мероприятия. Когато ме покани лично и очи в очи преди няколко месеца, ти искаше нещо в замяна, доколкото си спомням. Бартер. Аз не изразих готовност. Това е. Ако си желал да ме каниш без условия, да си го направил, а не тук в темата при отдавна неправена програма за ФФ фест. Убеден съм, че мнението ми няма да ти хареса, така че ако искаш трий. Ако не, влез в дискусия с по-малко думи, но по-ясно изразени. Сайтът си е твой. Но стига популизъм, моля те. Изказвам се като един от потребителите тук, един от хората, които се внесли своя капитал в твоето частно мероприятие. А нашият капитал е фотографията. Имам право на мнение. И да, аз се развивах в този сайт, само че той беше друг. Не липсваха проблемни зони, но беше друг. Промяната в последната година е осезаема и човек трябва да е сляп, за да не я види.

Публикацията е редактирана (05-10-17 16:42)
Автор: CDman   
Дата:   05-10-17 16:37

Ако не го бях прочел нямаше да повярвам. [beer]

Айде отиде и тази тема в небитието. [cool]
Дата:   05-10-17 16:43

Илияне,

ще използвам последния ти коментар в тази дускусия като официално предупреждение към теб, от целия екип, който се грижи за това място, за начина, по който ни заплюваш труда и ни черниш.
Не мисля, че някой заслужава твоето негативно отношение, обиди и клеветене, което не можеш да докажеш дори със собствените си аргументи. Не мисля, че допринасяш за нещо по този начин, нито пък смятам, че сме длъжни да пазим негативните ти коментари и клевети за съсипване на средата тук. Живееш в собствен свят, но не искай да сме част от него. Никой от нас не споделя и не е съгласен с твърденията ти.

Ще бъда по-конкретен, ако смяташ, че всеки който гласува трябва да пише и коментар, за да се засича броя на коментарите с тоя на гласовете, то ти би трябвало също да постъпваш така, но не го правиш.
За пример последните снимки, за които си гласувал. Забравил си да коментираш, а само си гласувал.
https://photo-forum.net/i/2098517

https://photo-forum.net/i/2097956

https://photo-forum.net/i/2094064

https://photo-forum.net/i/2047668

https://photo-forum.net/i/2047668

Помниш аргумента, с който те изхвърлиха модераторите на група Фрилансъри във Фейсбук, нали? Че ако си толкова по-добър, от тези, които черниш и оплюваш, просто работи и хората сами ще го разберат. Направи по-добре това, което смяташ, че другите не правят добре. Акъл всеки може да дава. Обиди също всеки.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена