Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой със Godox AD200 в София?
Автор: xsakex   
Дата:   26-09-17 12:15

Здравейте,
има ли някой потребител от форума, който притежава въпросната светкавица - Godox AD200 и евентуално тригър за Nikon, за да пием по бира в София.

Клоня към вземането на такава, но не съм сигурен дали ще ми е достатъчна мощността. Дали при използване на главата с Barebulb само малкото сгъваемо софтбоксче / бютидиш мога да ползвам като модификатор или може и по-голям чадър (~100см). Ще стигне ли мощността в този случай... абе такива чуденки ми се въртят.

Отговори на това съобщение
 Re: Някой със Godox AD200 в София?
Автор: iasen2   
Дата:   26-09-17 13:39

За какво искаш да ти стигне мощността ?
Иначе цената е безумна за това нещо

По добре си вземи моноблок на батерии

Публикацията е редактирана (26-09-17 13:54)

Автор: Fifata   
Дата:   26-09-17 14:14

iasen2 ти ползвал ли си или поне пробвал ли си АД200?

Светкавицата е супер, много е лека, удобна и работи перфектно.
Аз лично съм си взел малкия октабокс 48см дето е и ми върши перфектна работа... Тествали сме светквицата при залез и при изгрев даже и върши чудна работа.

Автор: iasen2   
Дата:   26-09-17 14:15

А през деня тествали ли сте я :)
щото колегата вероятно затова пита :)
Колко да свети - колкото всяка светкавица с 200WS - работя с такива и знам много добре колко светят :)

Публикацията е редактирана (26-09-17 14:16)

Автор: GenaDP   
Дата:   26-09-17 14:57

"...не съм сигурен дали ще ми е достатъчна мощността..."

Какво ще я правиш мощността, та да ти стигне? Вероятно те вълнува друг показател на светкавицата. [smilie5]

Автор: xsakex   
Дата:   26-09-17 16:26

Може би си прав. Едно от нещата, за които искам да я ползвам е при снимки на модел на локация и липса на хубава светлина (например в гора, където светлината е шарена и добавя зелен оттенък) да осветя малко по-добре модела. Възможно е да я използвам и къо ефектна в смисъла на цветни филтри за контрово осветление. Друга употреба би била за контра при студийни снимки или за светкане във фона.

Това, с което разполагам в момента са два моноблока по 300ws и са ми напълно достатъчни като сила за студийни снимки, като обикновено единият го ползвам на минимум за рисуване по фона.

Хмм, това ми е сценарият, не знам дали наистина ватсекундите са нещото, което трябва да е критерий.

Портативният моноблок ми се струва, че ще е като са стрелям със слонове по врабчета.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »