Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За злите они
Автор: hotsnail   
Дата:   07-08-17 22:50

https://img.cinemablend.com/cb/2/e/c/f/8/3/2ecf83ca4c4bb6f5fcc16a85f048a927a1ed30d7243fb282c64024303

Здравейте,

оните ако не знаете са вид японски зли духове. Темата не е точно за тях де. Темата е за да споделя една статия от ДПревю за злите японски фирми, които заговорничат да ни прецакат и непрекъснато правят глупости.

Marketing isn't a dirty word (but camera companies are not your friends)

Отговори на това съобщение
 Re: За злите они
Автор: LorDDemoniC   
Дата:   07-08-17 22:52

Прави са :)

Автор: IDA   
Дата:   08-08-17 17:51

Хотснейл,

Най-сетне нещо смислено от теб. Благодаря ти за тази статия, която ПЕРФЕКТНО обяснява, защо Сони А9 никога няма да бъде моята камера, дори и да имах парите да си я купя, заедно с обективите и всички необходими принадлежности. Причината, както я е описал и авторът, е изключително проста. Опитвам се да бъда фотограф, а не спортен състезател. При мен снимките започнаха да стават в момента, в който осъзнах, че ако нещо не ми се получава както трябва, причината е изцяло в мен и в липсата на достатъчно практика и фотографски умения, а не във фототехниката. Най-приятелски те съветвам и ти да я осъзнаеш тая проста истина, да спреш да харчиш космически суми за последния писък на технологиите, (чудя се, как те търпи жена ти такъв [smilie11]), да хванеш апарата, който имаш сега и да се посветиш на снимането. Уверявам те, че много скоро, като усетиш, как започваш да задобряваш, фотографията ще ти носи много повече радост, удоволствие и дълготрайно удовлетворение от малкото дни, които ти остават до излизането на следващия модел на Сони и терзанията, как ще събереш парите за него. Послушай ме, няма да сбъркаш!

Автор: Simbon4o   
Дата:   08-08-17 21:43

Автор: IDA
Дата: 08-08-17 17:51

....статия, която ПЕРФЕКТНО обяснява, защо Сони А9 никога няма да бъде моята камера....

Аз знам, аз знам [smilie5] щото не пише канон на нея нали?

А сега сериозно - това, че ни цакат го разправям от години [smilie5].

Дата:   08-08-17 22:16

IDA наистина не ми остава време много за снимане. Това няма да се подобри с по-малко техника.

Мисля, че доста съм балансирал техниката. Горе долу 1 камера на година с тенденция да стане 1 камера на две години.

За А9 ОК всеки си избира. Аз също за не я заглеждам поне за сега. Пък и честно казано съм доволен от това дето ползвам. Въртят ми се идеи да сменя една или друга част от арсенала, но като цяло съм ОК.

Но както казва и Симо твоята и на доста хора тук причина да сте с Канон не е рационална а емоционална. Мисля, че го схващате. Камерата в крайна сметка е инструмент. Просто взимаш този дето най-добре върши работа. Не виждам смисъл, да се задържа инструмент дето не работи просто защото е направен от някога славна фирма.

Автор: nyamago   
Дата:   08-08-17 22:44

Никому не са продали прескъпа техника насила, под дулото на пушка. Всеки купувач доброволно се е разделил с парите си и дори се е почувствал щастлив - с хладната тежест на заветния последен модел в ръцете си.(Кеф цена няма [smilie6])

Други, които не изпитват точно същото щастие от докосването и притежаването на скъпи играчки, просто НЕ СА целева аудитория на тези фирми. Никой в Канон, Никон или Сони (сложете произволна друга марка към списъка) НЕ създава скъпи нови модели за сърдито мрънкащи скръндзи като нас, дето си стискаме стария модел по 3-4 години (че и повече) и си вярваме, че снимането с бракма е по-голям кеф от притежаването на последно техническо чудо...[smilie8]

Това не ни дава право да обявяваме фирмите за мръсни злодеи - как ще са злодеи, като правят толкова много хора щастливи?![smitten]

Ощастливяват други хора, не нас - но да сме нещастни си е наш избор. Да създаваш щастие, поне на малка част от населението, е благородно - трябва да хвалим и прославяме СоНиКанон за това! [thankyou]

[beer]

Автор: radikyokushin   
Дата:   08-08-17 23:06

IDA, напоследък ми прави впечатление, че само глупости ръсиш.
Да те питам аз сега, ти с твоя канон и магическия фенер какво точно правиш. А?
Не е ли същото, като тези, срещу които плюеш, че си купуват нови камери, вместо като тебе с пръдн@ боя да правят?

Автор: PhotoBo   
Дата:   09-08-17 00:11

Вие яко се хапете в тая тема нещо [smilie3]
А щом става въпрос за техника на мен ми се струва, че няма лоша техника, особено тази от последните 2-3 години! И всеки фото любител би се радвал на подобна, с която рядко може да се оплаче, че техниката ще го ограничава... За по-напредналите, опитните или професионалистите сигурно и на по-стара техника няма да и намерят косури, а с новите още по-добре. Всичко друго е мерене на чишки, маркетинг и реклама, е и доза техно онанизъм [cool]

Автор: nsirakov   
Дата:   09-08-17 12:00

преди 10 години снимахме с 6Мегапиксела с максимум 1 крос тайп АФ точка, максимално използваемото исо беше 800 с компромиси, динамичния диапазон беше малък, шум имаше още на исо 200, батериите издържаха 200 снимки макс... НО

- снимките ни си имаха фокус, макар че според днешните техно-онанистични идеали това би било невъзможно
-снимките ни по-често виждаха бял свят на хартия, въпреки малкото мегапиксели
- снимахме ПОВЕЧЕ, по-хубаво, с креативност, мисъл, бяхме по-критични към себе си
- по-често бяхме заедно ДА СНИМАМЕ - никой не си пазеше "хляба" , щот за нас фотографията си беше ХОБИ!

За какво ми е днес супер дупер мега хиипер як апарат, с 50Мпиксела, исо позволяващо да снимаш корема на умряла светулка без шум от ръка, стабилизации по 10 оси, 800 крос тайп АФ сензора, въртящи се на 720* дисплей с 5к резолюция, видео дет не можеш да си го пуснеш и на ТВ дори, .... та за какво ми е, щом нямам време да излезна сред природата, щом приятелите ми с които снимахме, не идват с теб защото трябва да снимат сватби и погребения за да си изплатят новия ДСЛР, а тези, които идват, не идват да снимат, а да тестват кой модел има повече пиксела за преброяване...

Техниката отдавна не ни е проблем... проблема си остава в ЗАУ-то...

Ако се замислите днешните телефони снимат по-хубаво от ДСЛР-ите от преди 10 години... А ТОГАВА си харесвахме снимките...

останалото е суета... и консумация...

Предпочитам да съм гладен... за да имам апетит за снимане!

Съжалявам ако не съм стриктно по темата...

Дата:   09-08-17 13:52

@radikyokushin

Не ми харесва тона ти към мен! Не си спомням да съм те нападал или обидил лично, а ако все пак съм го направил, съм готов да ти се извиня. Да държиш обаче такъв тон на човек, когото дори и не си виждал през живота си, считам за признак на лошо възпитание. Все пак ще отговоря на въпроса ти:

"Да те питам аз сега, ти с твоя канон и магическия фенер какво точно правиш. А?"

С моите Канони и Магичекия фенер снимам всичко, от което имат нужда клиентите ми - от събития до репортаж, от портрети до пейзаж, от улична фотография до фотосесии. Снимам и всичките си хоби проекти и видеа, а също така и експериментирам не малко. Не снимам само спорт, диви животни и студийна фотография, просто защото нямам опит в тези браншове, пък и не съм оборудван за тях. В този форум съм пускал много мои неща. Който се интересува, ги намира и ги гледа.

@Simbon4o

"Аз знам, аз знам [smilie5] щото не пише канон на нея нали?"

Не е нужно да ми се зъбиш с тези смайлита. Никога не съм робувал на техника. С Канон снимам съвсем случайно. Просто по време на една командировка в Щатите попаднах на много изгоден филмов Канон с два обектива и купих комплекта. Хареса ми как снима, особено цветните диапозитиви, които тогава ми бяха голяма страст. По-късно преминах и на цифрово тяло (350Д), с което направих най-хубавите снимки в живота си и от тогава не съм изпитвал никаква нужда да сменям марката. Имам почти всичко, което ми трябва, познавам си техниката много добре, върши ми перфектна работа и сега мога изцяло да се отдам на фотографията. Не съжалявам нито за миг!

Автор: Ivodam   
Дата:   09-08-17 17:16

nsirakov написа:

> Ако се замислите днешните
> телефони снимат по-хубаво от
> ДСЛР-ите от преди 10 години... А
> ТОГАВА си харесвахме снимките...
>

Е не, категорично не мога да се съглася с това гръмко заявление. Преди десет години снимах с Канон 1Д Марк 2н и много от тогавашните ми снимки с този апарат с едва 8 МП, не е за вярване, а, си остават едни от най-хубавите за мен. Като цялостна визия на картинката, богатство на цветовете и т.н.
Тези уж 8 МП без никакъв проблем се интерполират до картина примерно 90 на 60 см да разпечаташ, без никакви ядове.
Та много молим, телефони, айде нема нужда...

[smilie7]

Автор: nsirakov   
Дата:   09-08-17 17:39

Иво, преди 10 години ако си имал профи техника, за масовката като нас тя беше само научна фантастика... преди 10 години ние ползвахме панасоник фз10, Сони ф717, а единици имаха мечтания еос 300Д, така че изявлението ми е до голяма стпен отнесено до тези любителски апарати...

но вкусове всякакви де... радвам се, че не си съгласен :)

все пак се надявам да разбра за какво говоря, без да си зациклил пред думата телефон :)[beer]

Автор: tishovsx   
Дата:   10-08-17 15:43

Най-добри и много снимки съм правил с канон 350Д, ама тогава снимах...
А сега и най-добрата камера да имам, ако не снимам за чих мие [smile]

За статията са си прави хората.

Публикацията е редактирана (10-08-17 15:44)

Дата:   10-08-17 18:56

Хотснейл,

По-горе обясних защо Сони А9 никога няма да бъде моята камера. Мога да те успокоя, че ЕОС 6ДМк2 също никога няма да бъде моята камера - просто, защото имам 5ДМк3, а 6Д2 е значително по-зле в много отношения. 5ДМк4 също няма да бъде моята камера. Причината е, че за нея няма Magic Lantern и почти няма изгледи, в обозримо бъдеще да разработят версия и за този апарат. Така че, изобщо не се терзая повече на тема техника. Снимам си на спокойствие с каквото имам, продължавам да експериментирам и се стремя да ставам все по-добър в това, което правя или ми се иска да правя. Ето един от последните ми експерименти:

По-полека

Филмчето е заснето изцяло с Magic Lantern, със скромно апаратче, което си купих за 500 лв. от базара заедно с китовия обектив. С него мога да записвам видео (24 к./с.) в 10-бита RAW и резолюция 1728х972 в продължение на 16 с. преди да се запълни буферът му. Това е напълно достатъчно за такива филмчета, че и за много други неща. Е, не съм Спилбърг, нито имам претенции за сериозни кинооператорски умения, но семейството, близките и приятелите ми харесаха филмчето, а внукът е направо във възторг. Все иска да му го пускам отново и отново, до безкрай!

Що се отнася до репликата на Ради, ще му кажа, че понякога и "с пръдня боя става", стига да знаеш как. По-важното обаче е, фотографията да носи радост на хората. Тя затова е била измислена преди повече от век и половина. Според мен, този принцип важи с пълна сила и в днешни дни и успешни са онези фотографи, които се придържат към него.

Приятно гледане!

Публикацията е редактирана (10-08-17 19:02)

Дата:   10-08-17 23:42

Ида хубаво филмче!

За чии се мъчиш с роу, ти си знаеш. Да са ти живи и здрави и все такива готини моменти да имате.

на мен няма за какво да ми е неспокойно. Всеки си изибира с какво да щрака. Тука си водим дискусии. Аз се кефя на техническите дебати. Понякога ги взимат хората лично ама в крайна сметка не ги мислим ние тия камери. Каквото такова....

От моите камери най-любими ми бяха некс-5 и преди него минолта 5д. Минолтата щото ми беше първия сериозен апарат. Некс-а си беше революция и беше изключително добре направен макар и пълен с малки недомислици. Честно казано мисля че първите некс-5 бяха едни от най-солидните камери като сглобка - пластмаса ама подходяща за целта и още работи .....

350д нещо не ми хареса въобще когато избирах първия ДСЛР. Никон д50 ми харесваше и д70, но Минолтата просто беше по-хубавия апарат за мен

Публикацията е редактирана (10-08-17 23:44)

Автор: chrisnoch   
Дата:   12-08-17 01:57

IDA,

Да наричаш това филмче "експеримент" е хем смешно, хем жалко.
Да снимаш такива сюжети в 10-битов РОУ е като да стреляш с гаубица по хлебарки.
А Сони А9 категорично НЕ е за теб. Това е професионална камера, а ти си аматьор.

Автор: lamerko   
Дата:   12-08-17 02:27

A9, A9... стига с това A9. Сега се оказва, че няма механизми в него (петъчната тема) - това е като породист кон за гонки, но без кости [smilie18]

Автор: nyamago   
Дата:   12-08-17 13:44

Тонът на chrisnoch не ми хареса и щях да му обърна внимание, че е ненужно негативен, но ме накара да погледна филмчето.

И като го видях, chrisnoch май има право [smilie8]

П.с. Сега, като виновен съучастник в отклонение от темата, не мога (а искам) да апелирам да се придържаме към нея...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »