Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте приятели както си снимах в стаята преди малко гръмна светкавицата ми yn 565 . Та много се притеснявам щото знам че лампата е ксенонова. А в стаята е новороденото ми бебе. Има ли.някаква опасност. Знам че е отровен този газ. Не съм запознат. Отворихме да се проветри въпреки че не мирише на нищо. Ще се радвам да ми кажете повече.
Това, че е инертен не значи, че тялото не реагира на него :) Но си прав, в концентрацията от лампите е безвреден. Между другото, използва се за лечение, така че едва ли би навредил дори и да е малко повече.
Светкавицата в никакъв случай не е директн а. Или я ползвам с чадър. Темата е обсъждана. Когато снимам лично аз правя най много 2-3 кадъра. Не знам наистина детето си спи спокойно. Проветрил.съм .на нас нищо ни няма. Никъде не намирам информация за нищо. А казваш че не е отровен....
Ееех ако бях химик нямаше да съм автобусен шофьор :D xaxxa Благодаря и аз така си помислих че надали количеството лампата ще е убиец но все пак се притесних.
Синти, момче, ли си, момиче ли си не знам, ама си заменил(а) знанията със страхове. Те и древните хора така от незнание са се уповавали само на религията, ама с течение на времето са започнали да откриват това-онова и страховете им са станали по-малко. Желая ти здраве и просвещение!
Представям си, как води детето на спешен кабинет в най-голямата лудница за всеки спешен кабинет (петък вечер) от пукнати глави, бити пияндурници и катастрофирали и казва на дежурния "Ми гръмна ми светкавицата, докато го снимам"
Дежурният ще го гръмне
Понякога опасността идва от такива дребни и неочаквани случки. Все пак бях сигурен че количеството газ в лампата е малко. Но знам ли исках да се успокоя допълително. За спешното предложението е по -тъпо дори от самата тема хахахаха
Ксенона е инертен газ и дори да беше в по-голямо количество се тая. Може би се бъркаш с живачните или луминсцентни лампи, които са на много подобен принцип но използват някакъв луминифор, който обикновенно е много отровен...
> Синти, момче, ли си, момиче ли си не
> знам, ама си заменил(а) знанията
> със страхове. Те и древните хора
> така от незнание са се уповавали
> само на религията, ама с течение на
> времето са започнали да откриват
> това-онова и страховете им са
> станали по-малко. Желая ти здраве и
> просвещение!