Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за RAW+Jpeg
Автор: lord_kik   
Дата:   12-04-17 21:59

Виждам че в момента на фокус е Никон Д7500,но на мен питането ми е за Д7200:
Така използвам и двата слота за карти като в слот едно е Lexar 32gb 1000x,а в слот две е Sandisk Extreme 8gb апарата е настроен raw+jpeg и слотовете са настроени както следва слот 1raw и слот две jpeg,но когато сваля картите или още преди да съм ги свалил виждам че нещо не ми е наред защото при празни карти ми изписва че ми остават около 140кадъра,а на 32гб записвам над 500 кадъра.Щтракам щтракам прибирам се вадя картите и какво да видя слот1 добре само raw дотук добре,но поглеждам в слот две там не е добре записва и jpeg и raw,а навсякъде (упътването и в нета е показано че в слот две трябва да са само jpeg)Някой с някаква идея,защото ми се обезмисля тази функция и ме ограничава докато не махна картата от слот две.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за RAW+Jpeg
Автор: bg2014   
Дата:   12-04-17 22:13

Настройка на апарата от менюто. Няма друга причина.
Shoting menu - Role played bi card in slot 2 - RAW Slot1-JPEG Slot2
Така ли си го направил?

Автор: lord_kik   
Дата:   13-04-17 05:30

Да така е

Автор: bg2014   
Дата:   13-04-17 08:19

Нямал съм подобен проблем. Обаче пробвах и според мен си снимал когато в слотовете имаш САМО една карта. Тогава на нея се записват и RAW и JPEG.
Според мен- анулирай тази настройка. Извади и двете карти. Изтрии всичко от тях. Сложи ги отново без да снимаш и си поднови тази настройка отново. Според мен тогава трябва да се оправи. Успех!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: