Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на обектив Canon
Автор: yk   
Дата:   01-02-17 11:17

Здравейте,
в търсене сън на обектив, който да добавя към оборудването. Имам 85mm 1.8 на Canon, предстои закупуване на фулфрейм, най-вероятно 6D. Тъй като не разполагам с огромен бюджет имам възможност на първо време за още един обектив. Снимам предимно портрети, деца, но ми се налага да снимам и продуктова и food фотография. Разделям се с варио обективите, затова е и голямото чудене колко mm да е следващият твърд обектив, за да не ограничавам много възможностите за снимане, докато събера за още един два :)

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на обектив Canon
Автор: koleto.spasov   
Дата:   01-02-17 11:35

35

Автор: kvakioh   
Дата:   01-02-17 11:41

35/1.4, 40/2.8 stm, нещо такова.

Автор: Fifata   
Дата:   01-02-17 11:56

35мм арт е супер обектив.
Не съм тествал Канониския 35мм на 1.4, но съм много доволен от 35-цата арт. Ползвах го известно време на моето 6Д, но продадох 6д-то, а обектива си го ползвам и в момента на марк 3. За парите си е супер обектив, а гледам има доста хубави оферти в базара за 1000 и малко лв да го вземеш.

Автор: lamerko   
Дата:   01-02-17 11:57

Мммм тази 85-ца ще стана много приятна на 6д-то - дори до голяма степен ще може да ти върши работата, за която пишеш :)

Дата:   02-02-17 00:28

Благодаря за предложенията, 35-цата определено ми е в списъка. Чуденката е дали да е инвестирам първо в него или в някое макро, примерно 100mm. Няма ли да ме ограничи малко в снимането на по-малки предмети 35-ца като е на фулфрейм.

Автор: IshootPeople   
Дата:   02-02-17 00:51

Вземи макрото кви храни ще снимаш с 35 а и макрото е супер за портрети

Автор: Mogila   
Дата:   02-02-17 02:22

За предметна фотография ползвам 24-70 ф4 и 100 макро. Без зуум ще е кофти работата. А 85цата изобщо не става, защото фокусира от 85см...

Дата:   03-02-17 16:54

85-цата ми е за портрети, то е ясно. 24-70 ми допада като обектив, но реших, че ще се залагам само на твърди обективи. Явно ще взема първо едно макро пък ще му мисля по-нататък. Мерси [smile]

Автор: alex070707   
Дата:   03-02-17 17:18

Вземи си 40mm 2.8 STM, има изключително близко минимално фокусно разстояние и за храна ще ти свърши идеална работа, единствения му недостатък е, че е 2.8....
Ако ти се дават доста повече пари бих взел или Sigma 35mm 1.4 Art или Canon 35mm F2 IS USM + някое старо, но добро макро, например Tamron 90mm 2.8 или Sigma 105mm 2.8!

Автор: metodiev_martin   
Дата:   03-02-17 18:54

продай 85мм, купи си 100мм макро и една 35мм сигма
За канон 35мм f2 IS чувам само "недобри отзиви"
след като не искаш варио обективи и имаш ограничен бюджет, нямаш голям избор между твърдите обективи за канон

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »