Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос/Help: Как да поръчам от OLX Украйна?
Автор: Dinko.90   
Дата:   31-12-16 16:42

Здравейте
Рових из OLX.ua и си харесах някой неща..

Какви са ми вариантите да поръчам от там, някой поръчвал ли е и има ли изгода или самите такси ще са солени? [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос/Help: Как да поръчам от OLX Украйна?
Автор: ivodam   
Дата:   31-12-16 18:51

Автор: Dinko.90
Дата: 31-12-16 16:42

Здравейте
Рових из OLX.ua и си харесах някой неща..

Какви са ми вариантите да поръчам от там, някой поръчвал ли е и има ли изгода или самите такси ще са солени? [smilie8]

Като от страна извън ЕС ще има мито и ДДС, но това ти е най-малкият проблем с Украйна...

Автор: Twingo   
Дата:   31-12-16 19:30

Това ми даде идея да разгледам примерно OLX Румъния - Еконт имат офиси там и доставката въобще не е скъпа :)

Автор: asahi   
Дата:   02-01-17 18:28

Поръчката не е от olx, а от продавача. Примерно Степан от Лвов си продава обектива, а Динко от Пловдив иска да го купи. Динко пише на Степан, уговарят се как да стане размяната стока-пари и го правят, а olx няма отношение към сделката.

Автор: ilcoin   
Дата:   02-01-17 18:36

Имал съм си вземане-даване с украинци. Не е за снимане, друг е бизнеса ама съвета ми е да не се занимаваш. Не че няма свестни хора там, ама ....

Почти всички разбират руски, ако пишеш че си българин и не знаеш друг език вероятно ще ти обърнат внимание. Те ни имат за големи паралии заради ЕС, така че не се надявай на голяма "скидка". За другото са писали вече.

Автор: georgioiv   
Дата:   03-01-17 05:31

за поръчка направо - не си и мечтай.. Вариантът е само един с Украйна - имаш човек в някой град, който има комуникация с България с автобус. Пратката отива при него, а той ти я качва на автобуса. За дреболии - не си заслужава, защото автобуса взима 20 лева за необемни пратки. Ако и посредника вземе някой лев, съвсем... А пък да преведеш пари в Украйна, дори и от клонове на една и съща уж банка, примерно Райфайзен е много скъпо занимание :)
Кажи какво си хареса (може на лични)? Ако е нещо малко като размер, много яко, и си заслужава - ще ти го купя другата седмица и след 15 като се върна ще ти го пратя, ако не си от Варна. Ако е обемно - нямам място.. :))) Ако е скъпо - не рискувам, че там всеки втори е измамник, икономическата ситуация рязко се влоши и за сега тренда е надолу...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »