Автор: ubp
Дата: 29-12-16 15:43
Здравейте приятели,
Живея в Англия и за празниците се върнах в България. Бях решил да купя на племениците за подарък два фотоапарата Canon EOS 750D kit 18-135 IS STM, бях им обещал, вече са студенти и учат Фотография. Мислех да ги купя направо от Лондон, но те ми казаха, че продаваните в България имат книжка с инструкции на роден език, което ще им е от полза повече, а и гаранцията ще бъде тук в България. Отидохме миналата седмица в двата големи фотомагазина в София - препоръчаха ми ги приятели фотографи. Нито в единия, нито в другия нямаха нови запечатани кутии с исканите фотоапарати. Имат, но отваряни, пробвани от клиенти, на единия к-т даже част от принадлежностите липсваха... Обясниха ми, че така било в България, нови били, но всички кутии са отваряни и т.н. Отказах се от техните услуги защото съм купувал в Англия и Германия и със сигурност както купуваш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО кутиите са двойно запечатани от производителя. Съпругата обаче предложи да отидем до Техно... верига за друг подарък. Ок. Там с изненада открих, че същите фотоапарати, които търсех, ги имат заводски запечатани, точно както са в магазините в Европа. Естествено поисках 2 броя, аз лично си ги разпечатих и отворих, тествах и ОК купих ги и даже подаръци получихме на касата . Гаранционната карта е 2 години.
Племениците сега са щастливи снимат .
Значи имало и в България, както е в Европа... но не и в специализираните магазини, не е ли странно?!
Весели празници!
|
|