Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Българските магазини...
Автор: ubp   
Дата:   29-12-16 15:43

Здравейте приятели,
Живея в Англия и за празниците се върнах в България. Бях решил да купя на племениците за подарък два фотоапарата Canon EOS 750D kit 18-135 IS STM, бях им обещал, вече са студенти и учат Фотография. Мислех да ги купя направо от Лондон, но те ми казаха, че продаваните в България имат книжка с инструкции на роден език, което ще им е от полза повече, а и гаранцията ще бъде тук в България. Отидохме миналата седмица в двата големи фотомагазина в София - препоръчаха ми ги приятели фотографи. Нито в единия, нито в другия нямаха нови запечатани кутии с исканите фотоапарати. Имат, но отваряни, пробвани от клиенти, на единия к-т даже част от принадлежностите липсваха... [smilie22] Обясниха ми, че така било в България, нови били, но всички кутии са отваряни и т.н. Отказах се от техните услуги защото съм купувал в Англия и Германия и със сигурност както купуваш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО кутиите са двойно запечатани от производителя. Съпругата обаче предложи да отидем до Техно... верига за друг подарък. Ок. Там с изненада открих, че същите фотоапарати, които търсех, ги имат заводски запечатани, точно както са в магазините в Европа. Естествено поисках 2 броя, аз лично си ги разпечатих и отворих, тествах и ОК купих ги и даже подаръци получихме на касата [smitten]. Гаранционната карта е 2 години.
Племениците сега са щастливи [cool] снимат [shtrak].
Значи имало и в България, както е в Европа... но не и в специализираните магазини, не е ли странно?!

Весели празници!

Re: Българските магазини...
Автор: iasen2   
Дата:   29-12-16 16:08

и какво като е отварян и тестван?
ся къв ще ядеш със сервиза от Техномаркет, хаха
Дата:   29-12-16 16:14

Гаранционните карти са от официалния вносител на CANON за България и са еднакви за цяла България [smilie3]
Автор: lamerko   
Дата:   29-12-16 16:19

Гаранционната карта на Канон е една година, като магазина добава още една тяхна гаранционна карта :)
Дата:   29-12-16 16:28

Фотоапаратите са ОК, надявам се Гаранционната карта да не потрябва изобщо. Ползвам от много години Канон и досега проблеми не съм имал никога. Нито разлепени гуми, нито некалибрирани китаци и т.н. Темата е за продажбата на уж чисто нова скъпа фотографска техника, разопакована, тествана незнайно колко пъти и от най-различни индивиди... Това не Ви ли прави впечатление?

Автор: catandgoddess   
Дата:   29-12-16 16:31

И каква е тезата? Искаш да си разпечаташ сам кутията? Или те изненадва, че някои търговци не могат да купят и държат на склад по n броя от продукт и наличния се ползва за тест и оглед?

Все пак това е Фотоапарат, не Пица. Ако ти дадат ползвана пица и се оплачеш ще съм по-съпричастен.

Радвам се, че си намерил каквото търсиш [smilie21] [smilie24]

Е колко може да е тествана... и какви да са индивидите, нещо да не са болни ли...не разбирам кое те притеснява.[smilie8]

Публикацията е редактирана (29-12-16 16:32)
Автор: lamerko   
Дата:   29-12-16 16:33

Три Канонски тела съм купувал от въпросните магазини - макар и разпечатани - телата си бяха на 0 кадъра (проверено със съответния софтуер). Често ги изкарват просто за витрината, понякога предполагам слагат и последния фирмуеър, понеже едно от телата го взех с такъв, който беше излязал само няколко дена преди това.

Предполагам, че е и възможно да попаднеш и на тестова бройка де :)
Автор: realnoncho   
Дата:   29-12-16 16:35

Това е едната страна на нещата.
Другата е, че ако искаш да тестваш апарат и да направиш избор в техноверигите е по-сложно. За съжаление пазарът ни е твърде малък за да има тестови тела във всеки магазин. Чак незнайно колко тествано тяло е прекалено крайна формулировка като може да се проверят кадрите примерно.
Автор: tahio   
Дата:   29-12-16 16:37

Добре, да предположим следното:
пред теб отварят кутия, но в последния момент се отказваш да купиш точно това и купуваш друго или изобщо не купуваш. Какво да направят с отворената кутия? Да изхвърлят комплекта ли? Не виждам проблем, че някой преди мен е отворил, пробвал и не е купил. Пожелавам да нямаш нужда от гаранционен(или извънгаранционен) сервиз изобщо с фотоапаратите. Лично аз от техно... фотоапарат не мисля да си купувам.
Автор: Twingo   
Дата:   29-12-16 17:58

iasen2 написа:

> и какво като е отварян и тестван?
> ся къв ще ядеш със сервиза от
> Техномаркет, хаха

Шансът да го "яде" изобщо с някакъв сервиз не е особено голям. Много обичате да преувеличавате.
Автор: rdo   
Дата:   29-12-16 18:08

Колегата има пълното право да иска нов апарат във неотваряна кутия. Това че нашите магазини се правят на интересни, само доказва колко много имат да учат за отношението към клиента.
Съвсем скоро една позната си купи апарат за 4 хиляди лева и се наложи да си вземе такъв от витрината, защото и обясниха, че имат един единствен и не се знае кога ще могат да и доставят запечатан. На следващия ден рано сутрин отивам случайно пак в този магазин и виждам същия модел апарат си седи на витрината - голяма далавера за магазина. Само че моята позната, която е клиента който храни този магазин, вече е с мнението че един от най-добрите магазини за фото-техника в българия е гола вода и следващия път ще си търси апарат от другаде.
Автор: m.djorov   
Дата:   29-12-16 18:20

Колега ubp, ти знаеш ли защо комплектите в двата магазина са били отворени? Защо си искал да ти отворят комплекта? Нали е бил нов и неразпечатан? Ако не го беше харесал, щеше да оставиш точно същата ситуация, на която си попаднал - разопакована кутия в магазина.
Един вид правиш това, от което се оплакваш, че други преди теб са правили. Знаеш ли как се нарича подобно поведение?
Автор: baraba   
Дата:   29-12-16 18:22

Когато си купуваш нова техника е редно да ти я разпечатат пред теб!както в другите бели държави, за отворената техника, за разпечатаната си има тъй наречени примоций, техниката се продава МАЛКО ПО ЕВТИНИЧКО,
Ама бг търговците се страхуват да не се минат и дане настинат
Автор: vkk1   
Дата:   29-12-16 18:26

Какво да направят с отворената кутия? Да изхвърлят комплекта ли?

Това се случва постоянно в целия нормален свят, където основно се пазарува онлайн. Върнатите продукти се продават като преоценени без търговската си отстъпка! Ама тука пуста ганьовщина ...
Много е прав човека да се възмущава, аз също никога не бих купил отворена техника.
Автор: imitev   
Дата:   29-12-16 18:27

Те по магазините трева пасат - изобщо не могат да запечатат кутиите с фолио от отново...

А западните разпечатани и върнати какво ги правят? Изхвърлят ли ги или ги продават на половин цена?
Дата:   29-12-16 18:29

А не ви ли идва наум, че колкото повече е тестван, толкова по вероятно е да излязат фабричните му дефекти
Автор: imitev   
Дата:   29-12-16 18:45

Аз затова ги купувам 2ра ръка - всичките им кусури са излезли [cool]
Автор: vkk1   
Дата:   29-12-16 18:47

Ами нека клиентът да си прецени дали иска "тестов" продукт на занижена цена, или наистина нов. Впрочем, единственият обектив, който съм купувал от България беше от фотопавилион, по същия начин съвсем спокойно момчето си го свали от рафта, изкара кутията от едни шкафове, опакова го като за нов и ми го шитна [smilie5] Бях втрещен просто. Съответно никога повече не стъпих там.
Автор: Jk.freeman   
Дата:   29-12-16 18:52

Едно от най-важните неща в търговията, е да направиш гъдела на клиента. Той е ВСИЧКО. Край!
Автор: b0bb0   
Дата:   29-12-16 18:59

Защо сравнявате милионните обороти, респективно възможностите на техно-нещо-си магазините със сравнително малките ни фотомагазини, които едва ли продават по фотоапарат всеки ден?

Що не вземете да направите един фотомагазин и да ни продавате само неразпечатани кутии?
Дата:   29-12-16 19:02

купувайте от техномаркет, пълнете гушата на Пеевски като толкова много сте претенциозни :)
Автор: BAT   
Дата:   29-12-16 19:05

Къде прочете да е писал Техномаркет? Писал е Техно ... верига, може да е Технополис примерно
Автор: Argo   
Дата:   29-12-16 19:11

В Техно-еди-кво си дори и мишка няма да ти отворят да пробваш (проверено), изобщо не ги хвали.
Автор: stzz   
Дата:   29-12-16 19:37

"Обясниха ми, че така било в България, нови били, но всички кутии са отваряни и т.н."

"Съвсем скоро една позната си купи апарат за 4 хиляди лева и се наложи да си вземе такъв от витрината, защото и обясниха, че имат един единствен и не се знае кога ще могат да и доставят запечатан. "

Ако обобщя от двата цитата:

В България всички кутии са отваряни(в коментираните магазини), защото неотваряни не се внасят!

[smilie10] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie10]

....[smilie18] ...да видим до кога ще я има тази тема!!!

[smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (29-12-16 19:38)
Автор: Argo   
Дата:   29-12-16 20:11

Не си спомням камерите и обективите които съм купувал да са били запечатани с нещо? [smilie8]
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

Тази тема е затворена