Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с предния пластмасов пръстен на обектива
Автор: midtone   
Дата:   13-12-16 12:26

Преди няколко дни забелязах, че предния пластмасов пръстен на обектива се движи свободно. Този обектив (Tamron 17-50 f/2.8) го имам от 2008 г., и досега не бях забелязвал подобно движение. Напоследък доста често завинтвах и развинтвах филтри, предполагам, че това е причината.

Вижте какъв е проблема: цък тука.

Отпред на пръстена има една малка вдлъбнатина, но нямам никаква представа всъщност как се затяга.

Въпроса ми е дали има начин да го оправя сам, и ако не, къде да го занеса на ремонт във Варна?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с предния пластмасов пръстен на обектива
Автор: kvakioh   
Дата:   13-12-16 13:01

Maй само в София ще стане. Иначе аз лично благодаря за примера точно за този обектив...

Автор: Daniel_P   
Дата:   13-12-16 17:56

На kvakioh "любимия" обектив [smilie5]
На мой приятел тампона който аз му продадох преди 2г на скоро забелязах че и при него се е появил подпбен луфт, но савсем лек спрямо твоя! За сега не влияе на снимките но ще следя темата ако някой излезе с решение по проблема! Според мен обаче проблема се е получил от закачането и откачането на сеника, което е доста стегнато по принцип:)

Автор: fotorafi   
Дата:   13-12-16 18:11

Публикацията е редактирана (14-12-16 16:58)

Автор: dibat   
Дата:   13-12-16 18:14

Тази гривна за този обектив, е само декоративна, под нея има винтове които са разхлабени, ето как се оправя:

https://www.youtube.com/watch?v=aKMTgw-NCa0

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »