Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнения за Canon EF 35mm f/2 IS USM и Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art
Автор: Lambov   
Дата:   05-12-16 13:34

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art - за този има доста писано но нека сподели някой с личен опит - проблеми с фокусирането, настройване на факуса, острота при отворена бленда
Canon EF 35mm f/2 IS USM - никакви мнения не намерихза този, цената според ен е доста добра. Защо масово купуватна 1,4 като този е на доста по ниска цена и частично се добрижава до светлосила към 1,4

Каква е остротата при отворена бленда, как са цветовете, имат ли проблеми с фокуса

Отговори на това съобщение
 Re: Мнения за Canon EF 35mm f/2 IS USM и Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art
Автор: PhotoBo   
Дата:   05-12-16 13:46

1.4 е 2x > от 2 като светлосила, не знам защо реши, че се доближават!?! Я погледни обектив от твоята марка на ф/1.2 (макар и на друга дължина) и кажи по-евтин ли е? [smilie10]

Автор: chukov   
Дата:   05-12-16 13:53

Виж тук
Даже можеш да ги сравниш като разгледаш и 35-цата на Сигма как е спрямо канонския

http://www.photozone.de/canon_eos_ff/847-canon35f2isff?start=1

Автор: vgramatikov   
Дата:   05-12-16 18:24

Зависи от целите. [beer]

Автор: tuizzl   
Дата:   05-12-16 18:39

Канонския 35мм не съм го имал ама Сигмата я имам и много ме радва, уникален обектив. Купих си и док за да я калибрирам иначе фокуса бяга малко при някой дължини.

Автор: metodiev_martin   
Дата:   05-12-16 23:53

Няколко човека досега са ми се оплаквали от стабилизираната канонската 35-тица на f2 - с тела 6д и 5д3 - основно казват - грешки във фокуса, при няколко тествани бройки. Беше ми интересно да го тествам - за идеята - не съм впечатлен.
35-тицата на Сигма... Друга бира, нищо общо с не АРТОВИТЕ сигми.
Трябва да се отбележи, че канонската е по-компактна и нова е по-евтина, ако това е от значение.
Иначе за протокола - втората версия на канонската 35 1.4L отвява и сигмата и всички останали канонски 35-ци, но там цената бързо може да те откаже. [beer]

Автор: Тед   
Дата:   06-12-16 09:37

Досега никой не е отвял тенор, или по-точно казано някой от трите тенора.

Автор: alex070707   
Дата:   06-12-16 15:38

Имах същата дилема преди време и поради липса на средства за арта, взех канона. След което взех арта на приятел да ги сравнявам и изобщо не съжалявам за избора си! Обективът е по-компактен, еднакво остър и стабилизиран. Да, разлика между 1.4 и 2 има, но за мен е по-добре F2, но стабилизиран!
Грешки във фокуса на 5D, 5D II и 5DS не съм имал, но това винаги е до бройка.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »