Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 годност на сензора
Автор: test1011   
Дата:   04-12-16 14:18

Здравейте, имам следния въпрос понеже наскоро колега фотограф ми каза , че след 200-300 хил. кадъра сензора на апарата започвал да скарва повече шум и т.н. понеже се захабявал и някви такива неща.. не му обърнах много внимание естествено - казах му сменяш си затвора просто и си свиркаш с уста... Сега идва момента на колебание понеже снимам в 90% от времето на 2000-3200 исо със Канон 6Д и ми се струва, че преди не вадише толкова шум колкото сега вади а и гледам други снимки с 6Д и ми се струва, че те нямат толкова шум.. а и като го взех тялото чисто ново пак мисля, че нямаше толкова шум но може и да си въобразявам всичко това.. Основната тема е възможно ли е това захабяване на сензора след голям брой кадри да вади снимки с по лошо качество

Отговори на това съобщение
 Re: годност на сензора
Автор: steeens   
Дата:   04-12-16 14:34

Минал ли си 200 000 кадъра?

Автор: lucky55   
Дата:   04-12-16 14:48

Някой от съфорумниците, но не помня кой, се беше похвалил, че е минал 1 000 000 кадъра, последно даже бяха над 1 100 000. Той обаче не е с Canon, а с Nikon D800. Човекът нямаше никакви оплаквания относно повишен шум на сензора. Но дали, и как стоят нещата при Canon...

Автор: realnoncho   
Дата:   04-12-16 14:58

Апарати на колеги снимащи спорт репортажно минават милион кадъра, не малка част от тях на високо ISO и не съм чул за съществени проблеми от матриците. Иначе може и да има леки промени.

Автор: Simbon4o   
Дата:   04-12-16 15:07

Добре, че не взех 6д :D, а какво да кажат хората снимащи видео с тези камери. Ако броим всеки кадър във видеото за реален от сензора(щото то си го хаби) мойто сони отдавна е минало милиони кадри ама нищо му няма сякаш. Какво са там някакви си 200-300 хиляди кадъра снимки като пускайки видеото хабя сензора с поне 25к/с и за час видео отиват 90 000 кадъра ако ми е вярна математиката.

Ако камерата е сглобена нормално(не говорим за качествено понеже в днешно време такива камери не се правят) с времето при системно прегряване най-много да се опече някой чип и да почне да топли още повече, от което може да се повиши шума ама пак надали. С други думи внушаваш си някакви неща [smilie5]

Автор: test1011   
Дата:   04-12-16 15:11

може и това да е защото съм много взискателен към шума щото снимам доста на тъмно и за това съм и със 6д но май си въобразявам най-вероятно

Автор: asahi   
Дата:   04-12-16 16:18

Не слушай всеки колега-фотограф. За да се разсъждава по тази тема са необходими повече от фотографски познания.

Автор: smilen_k   
Дата:   04-12-16 16:30

И аз снимем с 6D на тъмно по клубовете, и аз го имах тоя проблем а тялото е на малко кадри. Колкото повече снимам, снимките все по шумни ми изглеждат, пращах снимки на много хора да си кажат мнението, и в последствие установих че проблема е само в главата ми, ама знаеш ли в какъв филм се бях вкарал, имах чувството че и ма 1000 исо шуми[beer]

Автор: kollev3   
Дата:   05-12-16 00:23

ПРИ МЕН Е НА 1 200 000 ХИЛ...D800E И РАЗЛИКА НЕ ВИЖДАМ....[beer] [smilie21]

Автор: io_bs   
Дата:   05-12-16 00:40

По тази логика безогледалките биха се изхабявали след 2 седмици употреба [smilie5]
Повече шум от сензора единствено можеш да видиш, когато правиш много дълги експозиции - тогава е препоръчително да изчакваш по няколко минути между отделните кадри, за да се „охлажда“ сензора.

Автор: vgramatikov   
Дата:   05-12-16 01:17

Нормално е сензора като зегрее да шуми повече. [beer] Иначе от милионите кадри нямам представа.

Автор: Synthy   
Дата:   05-12-16 09:44

Да, изхабява се, теоретично. Всеки полупроводников елемент си има живот. На практика за 1-2 години едва ли ще видиш разлика. Ако го държиш нон-стоп вкл. да, ще се изхаби много бързо, но едва ли го правиш. Според мен си въобразяваш :-) А и изхабяването не се изразява в повече шум, ами в горещи/изгорели пиксели. Толкова много да се похаби, за да си измени видимо характеристиките полупроводника според мен няма как да се случи към днешна дата. Снимай си и не се втулявай чак толкова много.

Автор: lamerko   
Дата:   05-12-16 11:25

Имам една 10 годишна сапунерка, която само тя си знае какво е видяла... не мисля, че има някаква разлика от първоначалното и състояние. А вие на DSLR шотове броите [smilie11]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »